Domácky udělaný stativ pro Trust Starzz?

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Lukáš Peter

Domácky udělaný stativ pro Trust Starzz?

Příspěvek od Lukáš Peter » sob 04. črc 2015 10:33:35

Dobrý den, mám dotaz, nejdříve ale trochu obkecání.
Mám mikrofon Trust Starzz za 300, takže žádná velká kvalita, ale jsem s ním spokojen, natáčená Youtube videa s ním jsou dobrá. Nicméně, abych redukoval šum z pozadí z větráků notebooku, musím mít mikrofon slabší a blíže k puse. Když ovšem mám mikrofon se svým malinkým stativem na stole a já se opřu do židle, mě moc nejde slyšet, ale větráky jedou. A tak mě "napad nápad". Vytvořím si vlastní, stolní větší nastavovatelný stativ. Vím, zní to zvláštně, a proto to teď popíši:
Vezmu ohebné rameno (však víte, je to používáno třeba u lampiček a podobně) nebo nějaký pevný, silný drát, k jeho vrchní části přidělám mikrofon a ke spodní nějaké uchycení, přemýšlel jsem nad nějakou destičkou nebo nějakým větším kolíkem, který udrží mikrofon, kolík zachycený o asi 3cm hrubou desku. Co si o tom myslíte? Jenže ejhle, tady je problém. Kde věci potřebné seženu? Uvažoval jsem nad ebay, ale tam nevím, pod jakými hesly to zadat.
Měli by jste pro mě nějaké doporučení, kde věci seženu? Děkuji! :-)

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Domácky udělaný stativ pro Trust Starzz?

Příspěvek od blaha » sob 04. črc 2015 12:20:42

Sry, ale tohle opravdu není fórum udělej si sám, navíc, když kolem 500,- už seženeš stativ hotový, vyrobený.

Ale, je to opět, řešíš následky a ne příčinu a pravděpodobně to stativem nevyřešíš.

Šum, to že snímá mikrofon větráky počítače je asi nejméně pravděpodobné.
- pokud šumí větráky počítače - ztišit počítač, tišší větráky, vyčistit od prachu, regulace otáček, nové teplovodné pasty atp.
- spíš ale šumí mikrofon nebo zvukovka počítače, jako takové a to ti nepomůže ani kdyby jsi byl od toho kilometr daleko
- vzájemné umístění mikrofon počítač, použít zvukovou zábranu za mikrofon

Za mě rada v první řadě ztišit počítač a pořídit slušný USB mikrofon, nebo zvukovku a mikrofon (to se tu řešilo už několikrát).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Lukáš Peter

Příspěvek od Lukáš Peter » sob 04. črc 2015 12:25:01

Díky za odpověď, podívám se na to. Nechci zbytečně zakládat jiné téma a tak bych se rád zeptal, co říkáte na tento pop filtr?
Odkaz: http://www.ebay.com/itm/Double-Layer-Re ... 4192b5e57d
Pomůže vyřešit "pukání", nebo radši připlatit za dražší?

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » sob 04. črc 2015 12:54:54

Předpokládám, že to je další část dotazu.
Já mám tyhle
http://www.ebay.com/sch/sis.html?_nkw=D ... 2749.l2658
a fungují

Rozhodně jedna/dvě stovky není zase tak moc, aby se to nedalo vyzkoušet.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

Bassman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bassman » ned 05. črc 2015 19:20:05

Stativ by som si urcite radsej nejaky kupil, ma to viacero vyhod.

A s tym vetrakom mam tiez podobnu skusenost, ked som zacinal nahravat a nejake tie nahravky vznikali doma v izbe. Mozem povedat ze ventilator zmizol z nahrávok az ked som nahraval v nejakých upravených priestoroch a pocitac bol aspon niekolko metrov od najblyzsieho mikrofonu.

Zacat tym co pise blaha, ked to nepomoze, zacat uvazovat nad inym priestorom, pripadne notebookom, tie su zpravidla podstatne tichsie.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“