Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Mocik

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od Mocik » stř 08. črc 2015 9:48:24

Kdyz se tvemu uchu vysledek nezda, tak ten maximizer vubec neres. K čemu ti budou odpovědi typu "Jo, mam to ke sve spokojenosti zapnute na vokalech"?

gougou

Příspěvek od gougou » stř 08. črc 2015 15:15:28

asi tak týždeň čo mám už aj ja ui16-tku a narazil som na prvý problém a to so zobrazením view groups na tablete.

-najprv poviem toľko, že mix mám pripojený aj cez ethernet kábel do Macu aby bola istota, kde si urobím všetky nastavenia vrátane VIEW groups- čo je pre mňa dôležité.
-následne sa prihlásim cez wifi k mixu na tablete a už pri voľbe že sa prihlasujem cez tablet vypiše hlášku:
STORING OF SETTINGS IS UNAVAILABLE. "PROBABLY PRIVATE MODE" is ON.
táto chyba mi spôsobuje na tablete to, že vopred nastavené view groups cez mac sa mi nezobrazí na tablete, dokonca, keď si ho na tablete chcem znova navoliť tak robí error hlášky až kým mi zresetuje wifi pripojenie. ostatné setup-y ako sub groups, mute groups či equalizér atď..je tak isto ako v Macu. problém je iba s view groups.

už som vyskúšal takmer všetko aby nejaký privátny mod vypol ale nejde mi to. nedával som žiadne obmedzenia pre ostatné zariadenia tak neviem prečo mi to robí..

Poradte mi. ďakujem

Xoxi

Příspěvek od Xoxi » sob 11. črc 2015 23:24:19

Tato hláška:
STORING OF SETTINGS IS UNAVAILABLE. "PROBABLY PRIVATE MODE" is ON
se mi také objevovala na telefonu s Androidem a prohlížečem Chrome. Nainstaloval jsem si do telefonu Firefox a hláška se neobjevila. S největší pravděpodobností to je "Private Mode" prohlížeče, nikoliv nějaký private mode Ui16. Také jsem to hledal v manuálu UI16 a nic jsem nenašel. Ale Chrome má automaticky zapnutý privátní mód - anonymní prohlížení a to UI16 může vadit. Další info je zde: https://support.google.com/chromebook/a ... 5464?hl=en

gougou

Příspěvek od gougou » ned 12. črc 2015 15:01:49

gougou píše:asi tak týždeň čo mám už aj ja ui16-tku a narazil som na prvý problém a to so zobrazením view groups na tablete.

...

Problém je vyriešený.
stačilo v safari vypnúť anonymné prezeranie stránok a funguje to normálne.- zbytočný poplach..

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » stř 15. črc 2015 12:58:38

ad nefunkční wifi kanály 12 a 13. Tuto chybu by měla odstranit verze firmware V1.0.3928 a novější.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

jara

Příspěvek od jara » stř 22. črc 2015 7:07:02

Díky všem za vyčerpávající odpověď, moje nabídka už neplatí pár lidem jsem pomohl a odměnou jsem nedostál ne jen ani radu ale ani děkuji.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » stř 22. črc 2015 15:15:19

Na použití maximizeru jsi radu dostal a ohledně nastavení výstupního zvuku jsi nenapsal co konkrétně potřebuješ, co máš za problém.

Tak se hned nečil :-). Ono CZ manuál asi převážně potřebujou lidi co jsou na tom se zkušenostma podobně a navíc koupili u Thomanna.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » čtv 23. črc 2015 8:11:07

Když jsem byl chlapec malej, tak se u nás nejen scházeli farmáři z okolí a mezi nima i můj táta, ale především do mě hustili ze všech stran myšlenku jednoho fousatýho, plešatýho génia: "Učit se, učit se, učit se...". Tenkrát jsem nechtěl a bránil jsem se tomu zuby, nehty. Dnes jsem sice stejně malej, jako tenkrát, ale o dost starší a vím, že to byla asi jediná skutečně moudrá věta od tohoto klasika (pak asi ještě ta o doktorech, když si léčil syfilis). Nevím, co čekáš za rady, ohledně jakéhokoliv nastavování. Postav si ve zkušebně aparát a pokud nemáš zkušebnu, postav si to, jako já v obýváku a ... učit se, učit se, učit se... jinak to nepůjde. Skoro měsíc, než jsem to risknul naostro na kšeftu, jsem si v obýváku hrál s různými nastaveními a poslouchal, co to provádí se zvukem. Odpoledne do beden, v noci na sluchátka. Vyžaduje to neuvěřitelnou toleranci ze strany rodiny a toto se dá přirovnat k velikému testu této tolerance. Buď změníš koníček, nebo manželku. Já si se zvukem pohrávám skoro čtvrt století a obývák byl vždy mým testovacím prostorem. A manželku mám stále jednu, již třicet let... ;-)

Ruku na srdce, tohle koťátko si budou kupovat asi většinou zvukaři z "okresního přeboru" a i když si troufám tvrdit, že je na okresech spousta velmi šikovných rukou a uší, tak těch zkušenností tam je mnohem méně, než v "kraji", kde se však již využívá zcela jiná technika. Proto ti téměř nikdo neumí dát jednoznačou radu, typu: "zmáčkni to a to, nastav tohle o 5dB míň a tohle o 2dB víc a bude to hrát, jako z praku...". Nebude, každý má jiné cajky a bez "učit se, učit se, učit se..." to nikdy nezahraje.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » pát 31. črc 2015 11:35:37

Řeším podivný problém. K tabletu 10' pro hlavní práci s mixem, jsem přikoupil ještě dva 7' pro chlapce s nástroji, aby si mohli nastavovat odposlechy sami. Využívám funkce MORE ME. Oba "odposlechové" tablety jsou stejné. Jeden pracuje ihned po spuštění s nastavením, které jsem mu dal ("zpěv1" a AUX1 patří k sobě), druhý musím po každém zapnutí mixu znovu "naučit", že "zpěv2" je ME a AUX2 patří k němu. Někde určitě zapomínám něco odkliknout, ale co? Není to nic, kvůli čemu bych nemohl spát, jen by se mi líbilo, kdyby to bylo všechno P&P.
Předem díky, kdyby někdo věděl, nebo alespoň tušil.

jara

Příspěvek od jara » stř 05. srp 2015 8:03:05

Mám problem už několikrát se mi stalo že se na tabletu objevil Connecting, a musél jsem restartovat mix, jinak to nešlo nahodit a dokonce i při zapnutí už párkrát mix na tabletu nenaskočil tak jsem vyzkoušéj zapnout i počitač jestli to neni náhodou problem tabletu a nebyl problem je prostě v mixu asi, máte někdo stejný problém? nebo dělám něco špatně?

Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert » stř 05. srp 2015 9:52:57

Tam, kde jsou wifi sítě, ke kterým jsem se v minulosti připojoval si tablet pamatuje a stává se mi, že se nečekaně připojí na jinou síť než na wifinu mixu. Musím pak do nastavení sítí a ručně zadat, že se má vrátit na síť Soundcraftu. Výsledek je stejný, jaký popisuješ. Náhlá ztráta konektivity (připojení). Zapnutí a vypnutí nepomáhá, je to o náhodě, kterou síť z preferovaných si tablet vybere. Řešením by bylo zakázat jiné sítě než Soundcraft, ale tím je tablet jen na ovládání mixu. Na telefonu to nemohu, neb je to univerzální zařízení na použití kdekoli a na cokoliv. Jinak jsem z mixu celkem nadšený, jako hračka pro velký kluky dobrý. Jen mne mrzí, že nedokáže nastavit ovládání vstupního kompresoru jiným vstupem (ducking) a tudíž pro tuhle funkci musím mít externí kompresor a obětovat jeden AUX pro ovládání a druhý AUX pro výstup interního přehrávače.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » stř 05. srp 2015 14:56:01

Asi bych do toho šel tak, že bych si do tabletu nainstaloval nějaký WiFi analyzer, abych si udělal jasno, že chyba je opravdu na straně Ui. A pak se uvidí.

jara

Příspěvek od jara » stř 05. srp 2015 19:44:53

Právě že mám v tabletu zakázané všechno, čili používám ho jen pro řízení mixu, tak myslím že je problem v mixu no stejně ho dávám na reklamaci bohužel se mě vněm blokl jack nejde vytáhnout, tak mě nic jiného nezbývá než ho poslat do servisu, ale jinak jsem zněj nadšenéj.

edosk
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od edosk » čtv 06. srp 2015 15:47:48

Pri "dôležitejších" akciách si Ui16 istím aj notebookom a pevným pripojením. Pri zvučení divadelného predstavenia mi začal tiež hlásiť "conecting" na tablete, ale aj na notebooku. Myslím si, že tento problém nemusí byť spojený so zarušením wi-fi, ale skôr so zlou kominikáciou medzi modulom mixu a vnútorného routra. Ono to vtedy všetko fungovalo s posledným nastavením. Len horšie bolo, keď bolo potrebné odmutovať mikrofóny pre zbor. Vtedy už pomohol len reštart. Takýto závažný problém sa mi vyskytol len raz - ale krátkodobé (sekundové) výpadky sú pomerne časté.

jara

Příspěvek od jara » čtv 06. srp 2015 19:51:27

A jde se připojit i na pevno? mám ui 12 a ten má jen wi-fi
tak asi na pevno nelze připojit.

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“