Rozdělení signálu do více zesilovačů
-
- Reklama
Rozdělení signálu do více zesilovačů
Zdravím,
potřeboval bych prosím poradit... Mám čtyři zesilovače a potřeboval bych do všech čtyř dovézt stejných signál z jednoho mixu.. Napadlo mě signál rozdělit pomocí rozdvojek na jacky (zdá se mi to sice velice neprofesionální, ale nic lepšího mě nenapadlo). Když jsem skusil jaký bude výsledek tak levá polovina reprobeden škrčela.. nebo možná spíše zkreslovala... A nevím si rady jestli je problém v rozdvojkách nebo se to takhle zapojovat nesmí.. Země, levý i pravý kanál mám zapojený správně a na všech zesilovačích stejně...
potřeboval bych prosím poradit... Mám čtyři zesilovače a potřeboval bych do všech čtyř dovézt stejných signál z jednoho mixu.. Napadlo mě signál rozdělit pomocí rozdvojek na jacky (zdá se mi to sice velice neprofesionální, ale nic lepšího mě nenapadlo). Když jsem skusil jaký bude výsledek tak levá polovina reprobeden škrčela.. nebo možná spíše zkreslovala... A nevím si rady jestli je problém v rozdvojkách nebo se to takhle zapojovat nesmí.. Země, levý i pravý kanál mám zapojený správně a na všech zesilovačích stejně...
Inu - dobrá rada nad zlato.oucconer píše:No ja si myslim ze by jste si mel koupit limiter a na ten jde zapojit i 6 zesilovacu....teda pokud vyberete ten spravny doporucoval bych znacku Behringer to je v takove dobre cenove relaci...nebo si koupit pult ktery ma 4 vystupy.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jestli chceš zcela nejlepší řešení, pořiď si distribuční zesilovače. Ne že bych žil jen historií, ale velmi dobré jsou zesilovače z produkce Tesla. Je to modulovka do racku "almes" a funguje to stylem 1 vstup, 5 výstupů, napájení symetrie 20V DC. Tak si navíc i oddělíš jednotlivý větve a neriskuješ možné potíže ať už s brumy, ruchy a popřípadě když by se nedejbože během produkce zkratoval (někdo zašlápl) nějaký kabel, přestal by hrát jen jeden zes bez toho, aby přestaly všechny 4 / v tvém případě/. Prostě je to 5 nezávislých výstupů. Velká výhoda jsou audiotrafa a to dost kvalitní.
Píšu to pro inspiraci, tyhle věci dělá celá řada firem.
Mimochodem Behringera ti vzhledem ke kvalitě provedení moc nedoporučuju. Jinak omluva, tuhle reakci jsem zkopíroval z jiného tématu, jsem líný to znova psát:)))
Píšu to pro inspiraci, tyhle věci dělá celá řada firem.
Mimochodem Behringera ti vzhledem ke kvalitě provedení moc nedoporučuju. Jinak omluva, tuhle reakci jsem zkopíroval z jiného tématu, jsem líný to znova psát:)))
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
gargulakj: Zkus nejdříve každý zesík samostatně se stejnou bednou, aby jsi se přesvědčil, že je vše v pořádku a našel také případně možnou příčinu zkreslení a "chrčení?". (Špatná reprobedna, vedení k ní, studeňáky v propojích mezi zesilovači...)
Pokud jsou konce v jednom racku u sebe a napájeny z rozvodu se společným PE vodičem, není problém symetrické vstupy 3 siličů zapojit paralelně. Stále bude poměr mezi výstupní impedancí zdroje signálu (mixu - řádově stovky ohmů) a zátěže (zpravidla 10kohmů /3) vyhovující. Doporučuji stínění symetrických propojovacích kablíků mezi vstupy zesilovačů připojovat jen na jedné straně. Mimochodem, co je to za aplikaci, že potřebuješ takto modulovat více zesilovačů shodným signálem? Napadá mě, že mohou být zesilovače v různých místech ve větší vzdálenosti a s rozdílnými potenciály na PE či PEN vodiči - pak musí přijít ke slovu distribuční zesilovače, velmi pravděpodobně i s oddělovacími trafy.
Pokud jsou konce v jednom racku u sebe a napájeny z rozvodu se společným PE vodičem, není problém symetrické vstupy 3 siličů zapojit paralelně. Stále bude poměr mezi výstupní impedancí zdroje signálu (mixu - řádově stovky ohmů) a zátěže (zpravidla 10kohmů /3) vyhovující. Doporučuji stínění symetrických propojovacích kablíků mezi vstupy zesilovačů připojovat jen na jedné straně. Mimochodem, co je to za aplikaci, že potřebuješ takto modulovat více zesilovačů shodným signálem? Napadá mě, že mohou být zesilovače v různých místech ve větší vzdálenosti a s rozdílnými potenciály na PE či PEN vodiči - pak musí přijít ke slovu distribuční zesilovače, velmi pravděpodobně i s oddělovacími trafy.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re:
WTF???oucconer píše:No ja si myslim ze by jste si mel koupit limiter a na ten jde zapojit i 6 zesilovacu....teda pokud vyberete ten spravny doporucoval bych znacku Behringer to je v takove dobre cenove relaci...nebo si koupit pult ktery ma 4 vystupy.
The best sound comes from one source...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozdělení signálu do více zesilovačů
kde sa taka sranda da u nas kupit ?:) (konecne niekdo sa nasiel co pochopil podstatumaly_medved píše:http://www.drawmer.com/products/signal- ... on/da6.php
Používám je k naprosté spokojenosti
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Stačí zadat do vyhledávače DA6 a vyhodilo mi to audiotek.cz, muzikant.cz, cena kolem 16 tis. s DPH.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... pokud bys mel vyssi naroky co se poctu kanalu tyce tak vybornou sluzbu udela KT splitter SquareOne Splitter. Ted se na nej chystaj akcni ceny (stejne jako na celou KT SQ1 radu) takze bude i za hodne zajimavy penize.midnight_man píše: kde sa taka sranda da u nas kupit ?:) (konecne niekdo sa nasiel co pochopil podstatu)
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... itter.html

Pak mne napadla jeste jedna vec, Behringer dela neco co se jmenuje MX882 , krabice ktera umi byt bud 8ch linkovy mix nebo (coz je pro tebe) osmikanalovy linkovy splitter. Stoji to nejakych legracnich 2 805 Kč vd. dane.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tož hezká hračka, ale pekelně drahá. Safo, mohl bys mi říct, zda to má na oddělení výstupní trafa? Tedy pokud máš tu čest to znát oddeklované:)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ma to osm vystupnich traf ... viz reklamni banner v pravohonza637 píše:Tož hezká hračka, ale pekelně drahá. Safo, mohl bys mi říct, zda to má na oddělení výstupní trafa? Tedy pokud máš tu čest to znát oddeklované:)
Draha ? Neni draha ...
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,