Rozdělení signálu do více zesilovačů

Výkonové, sluchátkové, předzesilovače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
gargulakj
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Rozdělení signálu do více zesilovačů

Příspěvek od gargulakj » úte 09. pro 2008 22:13:42

Zdravím,
potřeboval bych prosím poradit... Mám čtyři zesilovače a potřeboval bych do všech čtyř dovézt stejných signál z jednoho mixu.. Napadlo mě signál rozdělit pomocí rozdvojek na jacky (zdá se mi to sice velice neprofesionální, ale nic lepšího mě nenapadlo). Když jsem skusil jaký bude výsledek tak levá polovina reprobeden škrčela.. nebo možná spíše zkreslovala... A nevím si rady jestli je problém v rozdvojkách nebo se to takhle zapojovat nesmí.. Země, levý i pravý kanál mám zapojený správně a na všech zesilovačích stejně...

oucconer
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oucconer » pát 12. pro 2008 21:07:30

No ja si myslim ze by jste si mel koupit limiter a na ten jde zapojit i 6 zesilovacu....teda pokud vyberete ten spravny doporucoval bych znacku Behringer to je v takove dobre cenove relaci...nebo si koupit pult ktery ma 4 vystupy.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 12. pro 2008 22:20:01

:shock:

dzajro
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od dzajro » pát 12. pro 2008 22:31:00

Ake mas tie zosilnovace? Niekrore sa daju prepnut do paralelneho modu napr Ep2500,ep1500, qsc rmx2450....

Kuba
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Kuba » pát 12. pro 2008 22:35:50

oucconer píše:No ja si myslim ze by jste si mel koupit limiter a na ten jde zapojit i 6 zesilovacu....teda pokud vyberete ten spravny doporucoval bych znacku Behringer to je v takove dobre cenove relaci...nebo si koupit pult ktery ma 4 vystupy.
Inu - dobrá rada nad zlato. :lol: Ty zesiky asi nejsou všechny stejný, že jo?

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » sob 13. pro 2008 12:50:49

Jestli chceš zcela nejlepší řešení, pořiď si distribuční zesilovače. Ne že bych žil jen historií, ale velmi dobré jsou zesilovače z produkce Tesla. Je to modulovka do racku "almes" a funguje to stylem 1 vstup, 5 výstupů, napájení symetrie 20V DC. Tak si navíc i oddělíš jednotlivý větve a neriskuješ možné potíže ať už s brumy, ruchy a popřípadě když by se nedejbože během produkce zkratoval (někdo zašlápl) nějaký kabel, přestal by hrát jen jeden zes bez toho, aby přestaly všechny 4 / v tvém případě/. Prostě je to 5 nezávislých výstupů. Velká výhoda jsou audiotrafa a to dost kvalitní.
Píšu to pro inspiraci, tyhle věci dělá celá řada firem.

Mimochodem Behringera ti vzhledem ke kvalitě provedení moc nedoporučuju. Jinak omluva, tuhle reakci jsem zkopíroval z jiného tématu, jsem líný to znova psát:)))
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » pát 26. pro 2008 1:00:08

Behringer....no ma to viac nedostatkov...rusenie, hodnoty na potakoch maju daleko od realu...atd atd...ale zase ked EQ od behu stoji 1500sk, a Rane 5000 :D tak si vyberme :).....

Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota » pon 29. pro 2008 23:00:38

gargulakj: Zkus nejdříve každý zesík samostatně se stejnou bednou, aby jsi se přesvědčil, že je vše v pořádku a našel také případně možnou příčinu zkreslení a "chrčení?". (Špatná reprobedna, vedení k ní, studeňáky v propojích mezi zesilovači...)
Pokud jsou konce v jednom racku u sebe a napájeny z rozvodu se společným PE vodičem, není problém symetrické vstupy 3 siličů zapojit paralelně. Stále bude poměr mezi výstupní impedancí zdroje signálu (mixu - řádově stovky ohmů) a zátěže (zpravidla 10kohmů /3) vyhovující. Doporučuji stínění symetrických propojovacích kablíků mezi vstupy zesilovačů připojovat jen na jedné straně. Mimochodem, co je to za aplikaci, že potřebuješ takto modulovat více zesilovačů shodným signálem? Napadá mě, že mohou být zesilovače v různých místech ve větší vzdálenosti a s rozdílnými potenciály na PE či PEN vodiči - pak musí přijít ke slovu distribuční zesilovače, velmi pravděpodobně i s oddělovacími trafy.

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Rozdělení signálu do více zesilovačů

Příspěvek od maly_medved » čtv 08. led 2009 8:50:42

http://www.drawmer.com/products/signal- ... on/da6.php

Používám je k naprosté spokojenosti

honza_s
Uživatel
Uživatel

Re:

Příspěvek od honza_s » čtv 08. led 2009 13:45:17

oucconer píše:No ja si myslim ze by jste si mel koupit limiter a na ten jde zapojit i 6 zesilovacu....teda pokud vyberete ten spravny doporucoval bych znacku Behringer to je v takove dobre cenove relaci...nebo si koupit pult ktery ma 4 vystupy.
WTF??? :shock:
The best sound comes from one source...

midnight_man
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od midnight_man » čtv 08. led 2009 16:44:49

maly_medved píše:http://www.drawmer.com/products/signal- ... on/da6.php

Používám je k naprosté spokojenosti
kde sa taka sranda da u nas kupit ?:) (konecne niekdo sa nasiel co pochopil podstatu :D )
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.

blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha » čtv 08. led 2009 17:16:34

Stačí zadat do vyhledávače DA6 a vyhodilo mi to audiotek.cz, muzikant.cz, cena kolem 16 tis. s DPH.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pát 09. led 2009 9:38:26

midnight_man píše: kde sa taka sranda da u nas kupit ?:) (konecne niekdo sa nasiel co pochopil podstatu :D )
... pokud bys mel vyssi naroky co se poctu kanalu tyce tak vybornou sluzbu udela KT splitter SquareOne Splitter. Ted se na nej chystaj akcni ceny (stejne jako na celou KT SQ1 radu) takze bude i za hodne zajimavy penize.

http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... itter.html

Obrázek

Pak mne napadla jeste jedna vec, Behringer dela neco co se jmenuje MX882 , krabice ktera umi byt bud 8ch linkovy mix nebo (coz je pro tebe) osmikanalovy linkovy splitter. Stoji to nejakych legracnich 2 805 Kč vd. dane.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 11. led 2009 23:09:19

Tož hezká hračka, ale pekelně drahá. Safo, mohl bys mi říct, zda to má na oddělení výstupní trafa? Tedy pokud máš tu čest to znát oddeklované:)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » pon 12. led 2009 10:10:04

honza637 píše:Tož hezká hračka, ale pekelně drahá. Safo, mohl bys mi říct, zda to má na oddělení výstupní trafa? Tedy pokud máš tu čest to znát oddeklované:)
... ma to osm vystupnich traf ... viz reklamni banner v pravo ;-) , pripadne recenze z Music-Store 11 / 08 (ted jsem ji pridal na web http://www.audiopro.cz/s4s/pdf/klark-sq1s.pdf ). Vyrobcem traf je anglicka (Oxford) firma Walters Oep Ltd.

Draha ? Neni draha ... [-X , obzvlast ted ne. Navic je hrozne dobra :D

Odpovědět

Zpět na „Zesilovače“