21" vs. 18" subwoofer
-
- Reklama
21" vs. 18" subwoofer
Pěkný večer všem, prosím o Vaše zkušenosti či poznatky. Řeším s jedním panáčkem subwoofer pro užití v interiéru klubu, s možností ozvučení exteriéru (výběh před klubem). Tak nějak jsme vždy osazovali 18" RCF a byla to pecka, všichni spokojený... Panáček se nějak vzhlédl v 21" wooferu, ale vzhledem k ozvučnici s basreflexem si myslím, že to šlágr nebude a nějak jsme v tomto názoru "ve při". Tak jsem si říkal, že zkusím, co na to místní elita? Já osobně jsem 21" nikdy pořádně nezkoumal, tak nevím. Na venkovních akcích jsou většinou šneky s 15", apod. Z auta mám například zkušenost, že dobrá ozvučnice s 10" wooferem rozseká i blbější 15". Je to o souhře výkonu a koncepci ozvučnice. Díky za Vaše příspěvky.
Xtreme Vibes Audio
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: 21" vs. 18" subwoofer
Ano, nemá cenu to řešit samostatně, bez znalosti modelu reproduktoru, typu bedny a příslušného zesilovače by to bylo jen takové plkání. Nám 21" bedny hrajou dobře a slyšela to jistě spousta lidí, což neznamená, že cokoli v čemkoli s čímkoli bude taky hrát, protože to má stejný průměr...
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
S tímto musím naprosto souhlasit a to se dostáváme k tomu, co je taky podstatné a to jest, že to panáčkovo zhlédnutí se v 21" zapříčinila informace JPP (jeden pán povídal). Více informací se neví, snad jen mlhavé info, že dotyčný nabízel skelety typu basreflex pro 21" a k tomu repro zjevně úrovně nevalné, protože za valné považuji vesměs to, co je v nabídce prodance, kde nejlevnější 21" stojí 12tis. což převyšuje cenu nabízeného i s bednou. Např. Conrad nabízí ve slevě 21" kolem 300,-EUR. Ani se mi to nechce řešit, když vím, že 18" RCF, Beyma, apod. nebo double 15" v patřičném boxu dělá divy. Zesík se dokoupí dle potřeby, prý... Zjednoduším otázku - kdyby jste měl-i řešit podobné zadání, tj. chci aby to ducalo uvnitř i venku, co by jste tam narafičili? 
Xtreme Vibes Audio
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To není žádné zadání. Začneme raději tím rozpočtem a zesilovačem, jako vždycky :-)
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Dobře, proberu to s investorem a pak s tím něco vymyslíme, díky
Xtreme Vibes Audio
Vo všeobecnosti ide 21" nižšie ako 18". 21" hrá tak trochu "Hi FI". V amatérskych podmienkach je vyskúšaná ozvučnica B&C SUB 21 (210l, 35Hz) s reprom B&C 21SW152 alebo 18Sound 21NLW9000. K tomu ale potrebujete adekvátny zosilovač. K B&C 21SW152 (4R) je odskúšaný PKN XE6000 s cca 3600W do 4R hrá to parádne. S touto kombináciou sa dostanete na cenu okolo 2800.-€ za 2x21SW152+PKN XE6000 bez ozvučnice. K tomu si prirátajte materiál brezový multiplex 25mm, rohy, warnex, konektory, predný drill, vytlmenie a samozrejme robotu. Ďalší vhodný zosilovač by bol Powersoft K10 príp. ďalšie ekonomické riešenie v mostíkovom zapojení. Každopádne sa pripravte, že budete potrebovať výkon okolo 2000W/8R alebo 4000W/4R pokiaľ chcete dosiahnuť dobré výsledky a využiť potenciál navrhovaných reproduktorov. Ďalším návrhom by bol odladený 21" bandpass s presetom na stránkach 18Soundu. Najlacnejšia cesta pokiaľ nemáte skúsenosti so stavbou reprobední je obrátiť sa s výrobou a návrhom na niekoho kto vie čo robí
.
Děkuji za odpověď, z toho už si lze udělat úsudek
Byla nám nabízena ta Vámi zmiňovaná varianta od firmy 18Sound. Díky Vám víme, jaký volit případně zesilovač. Budeme se touto variantou dále zabývat. Jinak by se nám líbil subwoofer od EAW - sub.two a to by bylo, aby to nehrálo, jenže ta cena a krmení k tomu... Zajímalo by mě, jestli je to instalované někde v ČR..?
Xtreme Vibes Audio