impedance vstupní/výstupní
-
- Reklama
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
impedance vstupní/výstupní
mohl by tady někdo rozepsat jak se pohybujou impedance u různých nástrojů, krabiček, efektů, na výstupech a vstupech u mixpultu?
např. rozdíl basa aktiv/pasiv, akustické nástroje s piezosnímačem (pasiv, aktiv), výstup z digitálního kytarovýho multiefektu nebo analogové krabičky ... co na mixu snese mikrofonní vstup, co linkový? kdy a kam to jde bez di-boxu, kdy ne?
dík
např. rozdíl basa aktiv/pasiv, akustické nástroje s piezosnímačem (pasiv, aktiv), výstup z digitálního kytarovýho multiefektu nebo analogové krabičky ... co na mixu snese mikrofonní vstup, co linkový? kdy a kam to jde bez di-boxu, kdy ne?
dík
Re: impedance vstupní/výstupní
Obecně a velmi zhruba: mikrofonní vstup pultu - jednotky kOhmů, linkový vstup - desítky kOhmů, výstup pultu - desítky Ohmů. Co se týče různých muzikantských krabiček i nástrojů, obecně lze asi říct, že cokoliv má v sobě aktivní elektroniku bude také mít nižší výstupní impedanci, tj. bude míň háklivé na zatížení následujícím vstupem a lze to teoreticky připojit na linkový vstup pultu i bez DIboxu - za předpokladu, že sedí úrovně a oželíš galvanické oddělení. Samotné pasivní snímače mívají vysokou výst. impedanci, proto jsou na zatížení nejháklivější (dochází přitom k nežádoucímu ovlivnění zvuku, např. úbytek nízkých frekvencí) a vyžadují vysokoimpedanční vstup (>1 MOhm). Nelze je tedy k pultu připojit přímo, ale je nutné použít aktivní DIbox s takovým vstupem.
- Sam Jr.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
takže na pasivní basu je potřeba aktivní di-box? pasivní by se dal použít jen na nesymetrickou linku z basovýho aparátu?
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo, aktivni di-boxy se s uspechem pouzivaji na pasivni snimace. Nemaji sice vstup >1MOmm, ale da se.
Zatim nejvetsi vstupni impedanci u aktivniho di-boxu jsem videl na Art XDirect
http://www.thomann.de/de/art_xdirect.htm . Ma 470 kOhm.
pro srovnani: Behringer DI100 ma 250kOhm.
Pasivni di-boxy maji asi o rad mensi impedanci.
Zatim nejvetsi vstupni impedanci u aktivniho di-boxu jsem videl na Art XDirect
http://www.thomann.de/de/art_xdirect.htm . Ma 470 kOhm.
pro srovnani: Behringer DI100 ma 250kOhm.
Pasivni di-boxy maji asi o rad mensi impedanci.
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Je to tak, Xdirect má vyhovující vstupní impedanci pro kytary bez preampu.
Připojením kytary (a všeho, co má pasívní snímače bez preampu) k linkovému nebo mikrofonnímu vstupu dojde k slyšitelnému zhoršení dynamiky, barvy a charakteru nástroje.
Proto by měl zvukař mít k dispozici DIboxy jak s vysokou impedanci, tak i boxy s nižším poměrem pro oddělení problematických zdrojů.
Já transformátorovými boxy odděluju vždycky vše, co je připojené v síti - komba, klávesy, přehrávače, počítače.
Připojením kytary (a všeho, co má pasívní snímače bez preampu) k linkovému nebo mikrofonnímu vstupu dojde k slyšitelnému zhoršení dynamiky, barvy a charakteru nástroje.
Proto by měl zvukař mít k dispozici DIboxy jak s vysokou impedanci, tak i boxy s nižším poměrem pro oddělení problematických zdrojů.
Já transformátorovými boxy odděluju vždycky vše, co je připojené v síti - komba, klávesy, přehrávače, počítače.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jeste je potreba rozlisovat pasivni snimac civkovy (baskytary, el. kytary atp.) a pasivni piezo, tedy bez preampu (ak. kytary, kontrabasy, housle...) Na ty piezo je podle me 250Ohmu malo, ale zas na druhou stranu by si preamp mel poridit hudebnik svuj vlastni, precejenom to muze dost ovlivnit barvu nastroje.
Napr. pro kontrabasy a kytary dela skvele preampy Fishman, maji v sobe eq, kompresor a di-box, zvuk je z toho jak vino.
Napr. pro kontrabasy a kytary dela skvele preampy Fishman, maji v sobe eq, kompresor a di-box, zvuk je z toho jak vino.
Dělám, co mě baví.