Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
jara

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od jara » sob 24. říj 2015 7:35:15

Ahoj nezkoušél jste někdo k soundcraftu externí router?

Jiskrabk

Příspěvek od Jiskrabk » pon 26. říj 2015 10:10:47

Ahoj,

doplním svoje zkušenosti s mixem... Mám Ui16, na ovládání používám Asus T100TAF (windows 8.1).
Osobně musím říct, že maximální spokojenost (ale neměl jsem zatím ještě plně zapojeny všechny vstupy - případně doplním info časem).
Zkoušel jsem si porovnání kus vedle kusu se svým původním analogem a musím říct, že co do kvality zvuku (plnosti, berevnosti...) tak jsem neslyšel rozdíl. Jediné co, tak Ui má o něco vyšší šum (hodně je to např. slyšet zvlášť při extrémním vytažení gainu na max, ale v běžném provozu to slyšet není). Nicméně pod reálným signálem to slyšet není a díky použití gate, není problém šum odfiltrovat.

Co se týká přehrávání, tak jsem to doma zkoušel a neměl jsem problém ani při přehrávání jednotlivých skladem (jelo to cca 3-4h) ani při přehrávání jedné dlouhé (cca.1,5h).

Jediné co se mi stalo, tak jednou mi tablet napsal Connecting... ale mix hrál dál jen vypadlo ovládání a stačilo odpojit a připojit k Wifi nebo restartovat tablet.

Spíš mě štve, že na tom tabletu se mi občas stane, že se mi to, že se mi to samovolně přepne z prohlíže na úvodní METRO obrazovku, ale to není problém mixu :).

Jirka

jiri

Příspěvek od jiri » pon 26. říj 2015 11:23:15

Jiskrabk ahoj co jsi měl za analog? já měl několik analogu např- soundcraft, allen heath, yamahu a ani jeden zních neměl tak dobrý zvuk jak ui 12, jo a to přepinání tak to je stopro problem notasu to soundcraft neděla.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » stř 28. říj 2015 16:29:31

Tak za posledních pět dní by se mému UI12 mělo zdát o čertech. Nezdá. U příležitosti 30. výročí mé svatby jsem podnikl o víkendu malý muzikantský mejdan v pronajaté chalupě v Krušných horách. Mix jel tři dni a dvě noci v kuse. Přes den karaoke pro děti a mp3 v noci jamování a mp3. Od pondělka do dnešního poledne byl zapnutý pouze přes den a jel mp3, nebo si přes něj zazpívala má vnučka. Po celou dobu se neprojevil jediný zádrhel.
Přílohy
YvZp.jpg
YvRockIs.jpg
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

jara

Příspěvek od jara » stř 28. říj 2015 21:09:10

To je potěšující správa =D>

Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert » čtv 29. říj 2015 7:46:00

Tak od posledního mého příspěvku začátkem srpna tuhle diskusi jen tiše sleduji. Dnes chci napsat, že se mi nikdy mix nekousl a to ani když na něho pražilo celý den slunce a o kryt mixu se dalo spálit. Tímto se mu za moje zacházení omlouvám a slibuji mu na příští sezonu přístřešek se stínem =o) . Posledních pár dní jej nechávám jet celý den, jen tak na zkoušku a jede bez zaváhání. A to až do včera s původní verzí firmware, kdy jsem upgradoval na poslední a dnes to už hučí zase. Doufám že jsem si novou verzí nepohoršil. Co kdyby byl problém s kvalitou sítě 230V ? Podpětí, přepětí, napěťové špičky, flikr, vysoký stupeň vf rušení v síti.... a já se s tím prostředím nepotkávám. Mám zprávy o tom, že jsou prodeje tohoto zařízení poměrně velké a kdyby to byl průšvih, asi by z toho prodejci postupně dostali osypky.

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » čtv 29. říj 2015 11:40:37

Pánové, to vás ani trochu netrápí poznámka o šumu preampů? Jsem překvapen, s jakým tichem se to přešlo. Je to možná tím, že toto vlákno je slet majitelů toho mixu, a tak si to každý nerad připustí. Ať se nikdo neurazí, ale argumenty typu "je to slyšet jen když se vyjede gainem moc vysoko" nebo "užitný signál to překryje" jsou častým projevem toho, že mě něco na zařízení štve, ale když už ho mám, chci ci to nějak obhájit.
Je-li řeč o šumu (a u toho mixu na netu čím dál častější), bylo by dobré popsat i zbytek řetězce a repro, protože je možné, že "gró" problému se ani ještě nemusí profláknout a může to přijít s jinou sestavou (zpravidla kvalitnější). Nemáte ten mix někdo v okolí Olomoucka? Chtěl bych ho slyšet. Hlavně kvůli tomu šumu.

jara

Příspěvek od jara » čtv 29. říj 2015 13:45:34

Když dám gajn na plno tak to šum má, ale to snad má každý mix? a na plno gajn asi nikdo nedává, i když.... je to digitál měl by být bez šumu nebo kecám?

peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto » čtv 29. říj 2015 14:50:18

Zial ten mix ma sum nie len pri gaine naplno, ale stale. Cely minuly vikend som stravil porovavanim Ui16 a XR18. Pozrite si moj posledny príspevok "Soundcraft Ui16 alebo Behringer XR16? " a stiahnite si zvukove porovnanie mixov. Oproti XR18 je to uplna katastrofa. Najviac sa to prejavuje pri zapnutom fantome, ale ked sme zapojili aj dynamicke SM58 a D5 tak, ten sum tam proste bol. Resp. OK na dynamicke mikrofony to nie je zle, ale stacilo, ze sme to iste zapojili a nastavili na XR18 a ten rozdiel tam bol neskutocny. Pocuvali sme to na DB techologies DVX D12. Nehovorim, ze to je nepouzitelne, ale ja by som s tym spokojny nebol a preto isiel Ui16 prec a nechal som si XR18.

jara

Příspěvek od jara » čtv 29. říj 2015 15:13:33

peto tím chceš říct že behringer šum nemá?

peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto » čtv 29. říj 2015 15:35:57

no pravdu povediac je to tak obrovsky rozdiel, ze ked sa to porovna tak oproti soundcrafu XRko sum "nema"
Vypocuj si tu moju nahravku.

http://ulozto.sk/xzeMaJJN/final-zvuk-wav

jara

Příspěvek od jara » čtv 29. říj 2015 15:43:10

tak jsem to poslech ale to snad ani neni možný? nemáš tam někde krpu vněčem? to je chvilkama uplně hrozný ten šum, múžeš prosimtě udělat ještě nahrávku behringra na porovnání?

peto
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od peto » čtv 29. říj 2015 16:23:28

V tej nahravke je praveze aj SOUNDCRAFT aj BEHRINGER po 10 sekundových intervaloch. Tie zasumene casti je SOUNDCRAFT. Bez fantomu to az tak nesumi, ale je to aj tak podstatne zasmenejsie.
Tu je cely ten moj príspevok z toho môjho vlakna.

Ahojte,
tak moje rozhodnutie kupit si Ui16 som uz olutoval a po testovani som sa rozhodol kupit aj XR18 a porovnat ich. Soundcraft bol moj favorit, ale zial ten vratim a necham si Behringer. Cakanim na pult som cital rozne zahranicne fora a docital som sa , ze pult ma problem so sumom predzosilnovacov. Zial potvrdilo sa to aj mne a prikladam male porovnanie. Uplne dramaticke to je pri pouziti kondezatorov, ked sa zapne fantom.
Zvuk som snimal obycajnym Behringerom C2 (ten som mal prave doma). Kanalovy potenciometer +10db, master 0db, a gain som menil +20db, +30db, +40db, +50db. Pri 50db to uz bolo dost skreslene, ale nechal som tam aj to. Nahraval som 10 sekundove casti na ZOOM rekorder priamo z master vystupu.

jara

Příspěvek od jara » čtv 29. říj 2015 17:33:28

tak behringr který má tak špatnou reklamu a je tak zatracovaný nakonec trhl soundcraft který je chválen a taky o dost draší.

Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert » čtv 29. říj 2015 18:48:54

docela jste mne vyprovokovali k testu použitelnosti Ui16 z hlediska šumu. Snímal jsem potichu hrající rádio s úrovní akustického tlaku cca 40 dB u mikrofonu. Měl jsem dynamický Sennheiser 845 a kondenzátorový RODE NT1A. Základní úroveň šumu při gainu naplno byla -60 dB a byl stejný na šavli s kondikem a fantomem jako na druhé s dynamikou a bez fantomu. U dynamiky byl šum v muzice velmi patrný, odstup S/N cca 15 db. U kondenzátoru byl šum při stejné hlasitosti muziky z mixu dobře maskovaný hudbou a slyšitelný v době ticha z rádia. Odstup S/N cca 35 dB. Běžně snad šeptání nikdo nesnímá. Je fakt, že na studiové nahrávání je to asi bída, na živé vystoupení kde se mluví nahlas a zblízka do mikrofonu a pokud budu chtít dobře sejmout akustický nástroj, použiju citlivý kondenzátor, ... snad docela použitelné. Před časem jsem dělal tenhle pokus, podobné podmínky, s bezdrátovými mikrofony, když jsem měl přizvučovat sbor v kostele. Výsledky pokusu vypadaly na krach a ostudu (zvukově to bylo o dost horší než dnešní pokus) a pak v reálu šel gain velmi dolů, a výsledek dá se říct velmi dobrý.
...poslouchané z RCF 4PRO4001A a hladině užitečného zvuku 75 dB

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“