Toto diskuzní fórum

...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
Zamčeno
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Toto diskuzní fórum

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. lis 2015 2:53:11

Tohle je jeden z důvodů, proč není forum na Prodance nijak strukturované, já to pojal jako jakousi virtuální hospodu, kde se prostě vedou řeči a kdo je nějakou dobu sleduje, tak se taky ledacos dozví. Kdo nemá zájem do hospody rozumně pravidelně chodit a sledovat cvrkot, případně přispět svou troškou do mlýna, aby se vědělo, co je zač (nezaměňovat s registrací apod.) není moc zajímavý pro nikoho. Plus samozřejmě vyhledávání, ale to je snad už dneska nejběžnější způsob shánění informací vůbec, celkem bez ohledu na to, jestli to tak jejich zdroj zamýšlel nebo ne.
Tady je to od začátku míněno a organizováno dost zásadně jinak a je potřeba se tomu přizpůsobit (mně to třeba moc nesedí ani po letech, stále vybíhám z rámce vlákna). Anebo to může být skutečně něčím doplněno, ale nejsem si jistý, jestli by to vedle sebe bylo schopno paralelně fungovat. Aby pak ještě admin sledoval a přesouval příspěvky z jedné do druhé části, to by asi bylo hodně práce a ještě to narušovalo přirozený růst obou.
Nevím, ale mně se stále zdá, že jaksi ta náročnost na druhé tady není na místě, každý má sám psát tak dobré příspěvky, na jaké se zmůže anebo nepsat nic. Stěžovat si na nedostatek dobrých anebo přemíru špatných je neúčinné.

H.M.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pon 02. lis 2015 13:12:11

Nejsem ani takový zvukař, ani takový pamětník na tomto fóru, abych se cítil nějak hodnotným členem, ale když už se rozjela takováto debata, taky mi, jak už někdo psal předemnou, přijde nešťastné, že sem může psát kdokoli bez registrace. Větší smysl by mi dával například systém, kdy položit dotaz bez registrace by znamenalo, že se po nějakém uspokojivém uzavření dotazu, nebo po nějaké době bez příspěvku, takové vlákno uzamkne, a za další čas smaže. A po dobu existence bude v sekci "bez registrace" mimo stávající tématickou strukturu. Tazatel bez registrace by mohl psát pouze do jím založeného vlákna. No a každý stálý člen si může vybrat, jestli se chce zabývat vlákny od neznámých lidí, nebo si bude vybírat třeba jen od těch, co podle něj píší příspěvky technicky na výši.
Mě třeba baví i dotazy vyložených začátečníků, pokud je vidět, že už použili rozum, použili vyhledávač a pořád nemají uspokojivou odpověď. Mimochodem, pluskové a mínuskové tlačítko na hodnocení příspěvku, by se asi fakt hodilo. A možná ještě tlčítko "pobavilo mě".

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX » pon 02. lis 2015 13:26:59

Za tlačítko "pobavilo mě" se přimlouvám taky :-D :-D
MAD

Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas » pon 02. lis 2015 14:16:38

Pánové, co jsem si přečetl, tkví problém v rozdílných představách, k čemu má fórum sloužit. Nadhodím některé z reálných možností, proč sem lidé chodí, často se ve skutečnosti vzájemně prolínajících:
- část potřebuje mít diskuse top zvukařů s top zvukaři (cha cha - to je z více důvodů nerealizovatelné)
- část chce realizovat odpovědnu i pro ty méně znalé, ale pouze na nestupidní dotazy (problém jak rozlišit od stupidních, proboha, kde je ta mez)
- část chce podchycovat zájem o techniku tím správným (či "správným") obchodním směrem, pro ostatní bývá někdy složité vědět, kam ty uvozovky patří, nicméně celkově je i to dost přínosné, málokdy tu někdo propaguje nespolehlivý šrot
- část chce prostě jen zabít čas a třeba si i načechrat ego znalostí oboru, což je ovšem u všech diskusí standard
Když vyberete jen část určení, stane se to diskusí jen pro část lidí. Diskuse ztratí na účasti a půjde do kytek.
Na účast v diskusi je potřebný čas, který dnes ubírá nově FB (rovněž ho nemám a nemám potřebu - nemám dost zbytečného času ho mít) a řada dalších zlodějů času.
Berme to, jak to je, buďme rádi, že sem chodí jak lidé, kteří toho hodně umí, tak i lidé, kteří toho víc umět chtějí.
Vidím nezájem na mladých DJích, znají zvukovou techniku jen po 3,5 stereojack svého NB. I takové kluky je třeba neodrazovat, když se chtějí dozvědět něco navíc. I když je to někdy o nervy.
Pro mne je tato diskuse další cestou k získávání znalostí v oboru ozvučování, který dělám jako amatér, živí mne něco docela jiného, nicméně mám i při svém pokročilém věku ambice se stále zdokonalovat i v koníčku. Něco mi pročítání tohoto fóra rozhodně přineslo a věřím, že spoustě dalších.
Jsem konzervativní: nebrečet, neměnit

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » pon 02. lis 2015 15:17:59

Ano, perfektně shrnuto. Regulace ničí.
Cokoli z navrhovaného někomu znemožní přístup nebo to někoho odradí od reakce. Proč by měl proboha o tom, jestli se na nějaký dotaz bude nebo nebude odpovídat, rozhodovat jakýkoli SYSTÉM, snad si každý umíme rozhodnout sám za sebe a nic to nemůže dokázat líp.

H.M.

Diogenes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Diogenes » pon 02. lis 2015 19:55:29

Obávám se, že v tomhle případě nejde o regulaci, ale jde spíše o motivaci.

O motivaci posílat sem druhým užitečné příspěvky ...

Ondráš

Příspěvek od Ondráš » úte 03. lis 2015 21:41:10

Co se týce mého využití zdejšího fóra (a místní guru, prosím, prominou), počítám se mezi tzv. zloděje informací :lol: , tudíž stav nerovnováhy, kdy má dychtivost po informacích nebo zodpovězení dotazu v dané problematice převyšuje soubor mých osobních znalosti a zkušeností, které jsem na oplátku schopný tazatelům poskytnout já.
Jsem ale rád, že díky tomu, že jsem praktik a v oblasti ozvučování a souvisejícího se pohybuji, mohu nadále sdílet mé zkušenosti, poznatky a v ideálním případě se budou misky vah pomalu vyrovnávat.

Kouzlo odborně zaměřených fór tkví ve vzájemné výměně zkušeností, nikdo nevíme vše, někdo hodně, někdo velmi málo, ale vzájemně se můžeme obohatit zkušeností atp., problém je zde IMHO rostoucí počet laiků (fakt to nejsou "lajky" na facebooku), kteří vůbec nemají zájem o obor, problematiku, o nic, ale potřebují ihned řešení většinou banálního problému, k tomu nejlépe na podnosu, nic si nedají ve finále vysvětlit a se sveřepou drzostí ještě odmítají navržené odpovědi.

Podle mého názoru by zde nějaká důvtipná registrace měla význam, lidem se zájmem o obor, kteří by zdejšímu fóru pomáhali udržet úroveň, to za registraci stojí. Lamy se půjdou ptát jinam.

exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi » úte 03. lis 2015 22:38:31

Obecne, pokud se odfiltruji nejblbejsi dotazy, tak to tu funguje. Chapu, ze zvukarska spicka sem nikdy chodit nebude, ale ten zaklad se tu najde. Je to skvely doplnek knih o zvuceni i doplnek k praxi.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii » stř 04. lis 2015 10:09:16

Určitě. Jak tu už zaznělo - tenhle "fenomén" není jen místní, to je snad všude (minimálně na těch fórech o zvuku/hudbě, kam chodím já) :-) Ondrášův druhý odstavec je naprosto výstižný!

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas » stř 04. lis 2015 11:43:52

Ano, zvláště termín "sveřepá drzost" je skvěle vystihující.
Člověk občas přemýšlí, zda v nich příliš neulpělo, nezatížilo je (většinové) jedináčkovství a sebestředné sebevědomí. Ale pohrdání autoritami patří k mládí a pubertě zvláště.
Naštěstí u těch skutečně dobrých to lze většinou zlomit a znám (z Audiowebu) několik, kteří jsou již výborní bastlíři, přestože ze začátku jsem nemohl psát odpověď na jejich repliky obratem :).

pavlii
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavlii » stř 04. lis 2015 12:32:08

Jojo, taky mám pár takových případů a ti jsou pak docela radost sledovat :-)

P.
Obrázek
home recording: Cubase Pro 12, WaveLab Pro 11 / Dynaudio BM6 + A500 / Antelope Discrete 8 Pro SC

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » stř 04. lis 2015 12:40:48

Neříkal bych zlomit, z toho se musí vyrůst. Dneska je spousta možností, jak bez rizika machrovat na kohokoli, předstírat cokoli a tak se to lidi snadno naučí a pak už méně snadno musí odnaučovat, když zjistí, že to ve skutečném životě moc nefunguje. Tady je to ještě čajíček a jednání v rukavičkách, jinde už musí soudy dávat pálky, že je až člověku těch pachatelů líto (naposled patnáct let v Brně za machrování Jaguárem). Teď jsem na nějaké zahraniční diskuzi četl motto, které se mi děsně líbí, v překladu je to něco jako "Čím jsem starší, tím jsem býval lepší ! "

H.M.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » stř 04. lis 2015 14:16:07

"Čím jsem starší, tím jsem býval lepší ! "
Krásné moudro a hlavně asi i obecně platné, alespoň na mě sedí. Dost možná ještě pravdivější, než můj podpis... :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Diogenes
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Diogenes » sob 07. lis 2015 14:19:36

Otas píše:... Ale pohrdání autoritami patří k mládí a pubertě zvláště.
...
Mladí autoritami určitě nepohrdají.

Mladí pohrdají pouze těmí, kteří si na autority jenom hrají a ve skutečnosti osobní nebo odbornou autoritu nemaji.

Je to dobře vidět i tady na fóru. :wink:

Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance » sob 07. lis 2015 14:37:41

To je jeden z těch názorů, o které člověka připraví teprve zkušenost. Počkej si, až budeš starší a něco někomu poradíš a on bude reagovat jako ty zde už několikrát :-)

H.M.

Zamčeno

Zpět na „Bar“