Reprobox 40-20 kHz vs. 60-18 kHz - co bude hrát líp?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Tomas 26681

Reprobox 40-20 kHz vs. 60-18 kHz - co bude hrát líp?

Příspěvek od Tomas 26681 »

Dobrý den, chci se jen zeptat ohledně nákupu dvoupásmových pasivních reproboxů 300w. Mám vybrané dva typy, výrobce u jednoho píše frekvenční rozsah 40 - 20 000Hz a u jiných 60 - 18 000Hz. Který bude hrát líp? Moc díky za odpovědi.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Reprobox 40-20 kHz vs. 60-18 kHz - co bude hrát líp?

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Můžu tě na 100% ujistit, že to nejde z těchto údajů nijak zjistit. Napiš přesné modely, jinak vůbec není se o čem bavit. Anebo ne, pak odpověď zní : "rychlejší je to auto, které má větší to poslední číslo na tachometru". Mně to aspoň v raném dětství úplně stačilo.
.-)

H.M.
Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert »

jojo, svatá pravda, rozumná řeč. Kmitočtový rozsah bez uvedení tolerančního pole je bezcenný údaj. 40 - 20k pro pokles o 10 dB bude v praxi horší. než 60 - 18k v tolerančním poli 3dB. A krom toho se na zvuku podstatně podílí pokřivení kmitočtové charakteristiky ve střední části. To dělá barvu zvuku. Nejlépe je posoudit poslechem ve shodných podmínkách. A jak je psáno výše, napiš typ beden a pak se uživatelé, kteří měli v praxi tu čest se s tím potkat naživo, mohou vyjádřit. A jestli znáš ty typy, měl jsi je uvést už v nadpisu pro přehlednost fóra.
Tomas 26681

Příspěvek od Tomas 26681 »

Jedna varianta je Pronomic PRO12 s rozsahem 60-18kHz a druhá varianta Pronomic Fox II-12 s rozsahem 40-20kHz.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

To je výběr... to máš jako řešit, jestli je lepší si uhnat svrab nebo filcky :lol:

Sorry, tohle je přece jenom zvukařina a ne hnojařina... ale když tak se optej frajera s nickem Diogenes, ten se optá na hodině psychologie a určo poradí.
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Než začnem radit, je dobré se zeptat, co od toho očekáváš, pro jaké použití.

A druhá otázka, chceš poradit bedny, nebo jen posvětit výběr. I když na to druhé se už i tady pár střelců najde.
To nic ve zlým, jen bych rád předešel podobnému zvrhnutí vlákna, jako se tomu tady v poslední době už několikrát stalo.

Můj názor, nemám absolutně žádnou důvěru v bednu a věrohodnost jejích parametrů (to málo co se dá dohledat), když se nedá dohledat ani výrobce, ani nějaký datasheet s měřením, ani tuzemský prodejce, natož pak servis a jejíž cena se rovná max. ceně osazených měničů, nebo materiálu, ne však jejich součtu.
Za mne nejnižší slušná bedna od které se lze odrazit je Megaton EM151, nebo její slušný klon, která se dá bazarově sehnat za 7-9k/pár a u které věřím, že pokud to neměl v ruce nějakej pitomec, bude fungoval lépe, hlasitěji a déle.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

http://www.mastersound.cz/cz/e-shop/111 ... -span.html

Tady je velmi těžké cokoli radit, například udávaná citlivost je zcela jistě úplně mimo mísu (může být klidně desetkrát nebo padesátkrát menší, nikdo neví), takže nic porovnávat nelze. Ta druhá bedna ji pro jistotu nemá udanou vůbec a ačkoli je dražší, vypadá jako mnohem horší (příkon a rozměr driveru). Něco z toho asi budou překlepy, omyly, ale nečekej raději nic dobrého ani v jednom případě. Značka je samozřejmě typu "noname". Udávaný kmitočtový rozsah je až poslední, co bych v takovém případě řešil, první by bylo "proč vlastně tohle a tady". Jestli máš k dispozici nějaké solidnější údaje, tak dej link.

H.M.
Marián

Příspěvek od Marián »

Jedná je aktívna druhá pasívna to je ako pýtať sa ktorá broskyňa je chutnejšia? jablko či hruška...

Ako riešiť pasívnu bedňu v cene pod 200€ a aktivnu pod 400€ vôbec nema zmysel. Až na pár výnimiek čo ako-tak hrajú je to strata času a peňazí a jedná sa skôr o makety PA reproduktorov než použiteľný výrobok... Paradoxne v tvojom prípade je ta pasívna dokonca drahšia ako aktívna, čiže ta aktívne bude zrejme ešte väčší bordel...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

http://www.mastersound.cz/cz/e-shop/111 ... -span.html

Mně se jeví pasivně obě, samozřejmě cenu by vysvětlovalo, kdyby byla ta dražší aktivní, ale tím víc by vyvstávala otázka, jak to vlastně tazatel myslí. Obytný přívěs taky nejde porovnávat s obytným automobilem a není to jen otázka vkusu a chuti, jako u ovoce.

H.M.
MADMAX
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od MADMAX »

Fakt se najdou lidi, kteří nakupují zvukovou techniku na takovýchto webech? Obludné... jestli ono účelem dotazu nebylo spíš zavléct na toto fórum odkaz na tyto webové stránky...
:-D
MAD
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

To je takový místní fenomén, byl jsem se tam kdysi i podívat a možná si vzpomeneš, že na výstavě ve fučíkárně jednou (?) vystavovali spoustu "Crestů". To jsou firmy, které žijí hlavně ze svého okolí a snad nějakého místního patriotismu nebo co. Do velkých nemají šanci dorůst a tak to i desítky let pytlíkují jak se dá. Mám dojem, že tady už kdysi nějaký podobný problém s ne úplně fér reklamou měli. Já klidně odkaz na stránky dám, jednak si ho snad každý umí najít a pak si myslím, že ten trh děláme všichni společně, ať chceme nebo nechceme.

H.M.
TomasVv
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TomasVv »

Taky si vzpomínám, jak se samotný provozovatel toho webu rozčiloval, že zde na fóru působí skrytí obchodníci a agenti.
Ukázkové chucpe.
Dělám, co mě baví.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Jedna ta PRO12 se mi tu vali. Prenecham ti ji za smesny peniz. Realna citlivost je 93dB.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Marian

Příspěvek od Marian »

Hej sekol som sa je aj pasiv aj aktiv ten fox, stejne to je asi na h*vn*...
...to je tak nalákajú obchodníci nezasvätených ľudí na lacné nimi do neba vychvalené produkty a potom je toho plný bazoš že predáva nové nevyužité, lebo je o tak výkonné že to nemá ako využiť...to je fakt lebo keď s tým puberťák vyjde zo svojej detskej izby tak zistí že to je fakt nepoužiteľné dakde v kuturáku a do izby je to zbytočne veľké rozmerovo...
Odpovědět

Zpět na „Repro“