Soundcraft Ui16/12

Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
-jl-
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: Soundcraft Ui16/12

Příspěvek od -jl- » ned 22. lis 2015 12:24:32

Ahoj všichni.
Mám taky Soundcraft Ui16. Měl jsem nějaké výpadky spojení, ale ty se podařily vyřešit změnou kanálu Wi-Fi. Jenže jednou se stalo, že mix při spuštění skoro vůbec nefungoval. Přesněji nešel zvuk ven a indikátory na šavlích ukazovaly signál jen při pouštění skladeb z přehrávače přes USB (ale zvuk žádný). Na mikrofonech se neukazoval ani vstupní signál. Zkoušel jsem s tím laborovat, až jsem ho nakonec zrestartoval. Po tom se už ale neukázala Wi-Fi a nešel spojit. Po reklamaci poslali od Thomanna nový mix. Od té doby je vše v pořádku, nevypadává a vše funguje. Tak uvidíme...
Jinak mám dotaz:
Je možné nějak nastavit stereo delay? Aby opakování šlo střídavě do pravé a levé strany? Když dám PAN na efektu vpravu (nebo vlevo), tak je logicky opakování jen ve zvolené straně... Někde jsem se dočetl, že by mělo jít vytvořit dva delaye, takže by se jeden nastavil vpravo a druhý vlevo a tím by se to vyřešilo, ale nevím jak. Má s tím někdo zkušenosti, prosím?
Děkuji, Jirka

-jl-
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od -jl- » ned 22. lis 2015 12:24:59

Ahoj všichni.
Mám taky Soundcraft Ui16. Měl jsem nějaké výpadky spojení, ale ty se podařily vyřešit změnou kanálu Wi-Fi. Jenže jednou se stalo, že mix při spuštění skoro vůbec nefungoval. Přesněji nešel zvuk ven a indikátory na šavlích ukazovaly signál jen při pouštění skladeb z přehrávače přes USB (ale zvuk žádný). Na mikrofonech se neukazoval ani vstupní signál. Zkoušel jsem s tím laborovat, až jsem ho nakonec zrestartoval. Po tom se už ale neukázala Wi-Fi a nešel spojit. Po reklamaci poslali od Thomanna nový mix. Od té doby je vše v pořádku, nevypadává a vše funguje. Tak uvidíme...
Jinak mám dotaz:
Je možné nějak nastavit stereo delay? Aby opakování šlo střídavě do pravé a levé strany? Když dám PAN na efektu vpravu (nebo vlevo), tak je logicky opakování jen ve zvolené straně... Někde jsem se dočetl, že by mělo jít vytvořit dva delaye, takže by se jeden nastavil vpravo a druhý vlevo a tím by se to vyřešilo, ale nevím jak. Má s tím někdo zkušenosti, prosím?
Děkuji, Jirka

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » ned 22. lis 2015 14:41:45

Mám mix ještě v autě, tak nemůžu zkouknout, jestli má v nabídce stereo delay. Večer bych se k tomu mohl dostat.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » ned 22. lis 2015 18:50:00

Takže asi trochu čára přes tvůj rozpočet. Ping-pong delay v nabídce není a dva delaye nastavit nejdou.

-jl-
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od -jl- » ned 22. lis 2015 19:54:17

Díky za zprávu. To by měla být běžná věc. Je to mnohem hezčí, než mono delay. Ale já jsem to někde četl, musím to pohledat, že by měly jít nastavit dva.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » ned 22. lis 2015 20:06:30

Pokud uspěješ, tak sem napiš, určitě by se to mohlo hodit.

Havlis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Havlis » ned 22. lis 2015 20:28:47

já teda hlavně moc nechápu, na co je při live zvučení stereo delay - sice trochu vylepší dojem úzkýmu spektru poslucháčů na ose úsečky spojující bedny PA systému:-), ale zbytek lidí v sále uslyší jenom polovinu všech "odrazů". Ale to je věčná diskuze, jestli má stereo pro live zvučení smysle. Podle mě výrazné stereo (kam patří i stereo delay) smysl při live nemá...

nicméně, konkurence stereo delay na palubě má:-)

-jl-
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od -jl- » ned 22. lis 2015 20:57:21

Já hraju na klávesy a zpívám se zpěvačkou. V klávesách (Tyros5) mám nádherné efekty (včetně stereo delay). Tak jsem chtěl něco podobného dostat i z mixu. Zaznamenávám občas živé vystoupení a je to s tím efektem mnohem hezčí. Nemusí to být moc výrazné, ale je to zřetelnější. Je jasné, že velké stereo rozložení (teď myslím nástrojů) asi není ideální. Ale když se to tak vezme, i DJ pouští nahrávky ze studia, které jsou krásně dané do sterea. Behringer XR16 to má, nevíte někdo?

Havlis
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Havlis » ned 22. lis 2015 23:50:58

Jojo, XR16 stereodelay má. Já mám teda XR18, ale efektová výbava je stejná i u XR16...
tady je přehled efektu v mixem řady X-Air:
http://behringerwiki.music-group.com/in ... scriptions

-jl-
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od -jl- » pát 27. lis 2015 19:20:38

Takže pánové, je to opravdu tak, jak jsem si myslel (resp. někde četl). Ui12 má "jen" 3 efekty (reverb, chorus, delay), ale Ui16 o jeden víc. Kromě zmiňovaných ještě room (v návodu píšou reverb, ale to není pravda, nedají se využít efekty z reverbu - nejdelší čas dozvuku je tady limitován na 1 vteřinu). Ten se dá ale změnit na delay a při troše zkoušení tím vytvořit různé stereo delaye (první třeba doprava, druhý doleva, atp.). Takže paráda! Přemýšlel jsem o vrácení, ale tohle je vyřešeno. Žádný výrazný šum, jak je různě zmiňováno, slyšet není. To by musel jít gain až ke 40 dB a to já nemám šanci použít. Jinak se mně líbí, že je tam výstup na dvoje sluchátka a super je "zdvojený" hlavní výstup (jak canon, tak jack - často používám obojí - na hlavní bedny a na odposlech, když potřebuji u kláves slyšet, co jde ven). Dále více vstupů na USB. Zatím tedy spokojenost!

Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert » pát 27. lis 2015 19:48:21

Čekám na vyjádření servisu k mému kusu mixpultu. Sichr je sichr a pokud je v záruce, chci mít jistotu že nemám něco se známou výrobní vadou. K výpadkům se mi nevyjádřili, kvůli snížení šumu je na některé kusy doporučená úprava vstupů výrobcem a některé série výrobce mění (právě možná kvůli zamrzání mixu a výpadkům). Doporučení je zapínat fantom na potřebných vstupech vždy až po zakabelování a vypínat fantom vždy před rozpojováním kabelů. Nerespektování tohoto může způsobit proudový šok vstupu kde díky němu začnou produkovat šum "napálené" odpůrky a oprava je tudíž většinou poměrně levná záležitost.

jura

Příspěvek od jura » sob 12. pro 2015 12:15:37

Chci se zeptat zda máte s UI 12 stejné vzkušenosti, Ui 12 má několik halů či reverbů, několik dylay, a chorusů, a ať nastavím který koliv s týchto efektu, tak mě přijde že jsou uplně stejné prostě nesliším žádnou změnu, ted nemluvím o intenzitě ale o typu efektu, je to normální?

spknm
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od spknm » pon 14. pro 2015 12:14:04

Dobrý deň, ako prispievateľ som tu nový. Som predovšetkým len muzikant v bluegrasse a do zvukariny fušujem len z nutnosti. Mám Ui16. Som veľmi vďačný za príspevky všetkých v tomto subfóre, zvlášť cenné mi boli tie od PeBe, čím som sa vyhol väčšine kritických situácií. Na jednu ešte tu nepublikovanú by som chcel upozorniť.

Zrazu mi tablet na všetky pokusy zmeniť niečo na mixe odpovedal LOCKED. Počas produkcie kritická situácia, našťastie boli poruke nejaké iné ipady. Príčina, na ktorú som prišiel až doma - v sekcii nastavení prístupu (ozubené koliesko/ACCESS) som neúmyselne nastavil ACCESS LIMIT (LOCAL) na ON. Po nastavení na OFF už všetko fungovalo OK.

Okrem spomínanej situácie mi Ui16 počas niekoľkých produkciíí fungovalo bezchybne, spomínaný šum pri hraní na dynamické mikrofóny nikto z kapely ani divákov nezeregistroval. Používam zapnuté AFS, zdá sa , že funguje dobre, hlavne ho treba na odposluchy. Aké máte skúsenosti s AFS?

Pozdravujem všetkých z fóra a želám krásne Vianoce.

gougou2

Příspěvek od gougou2 » pon 14. pro 2015 14:11:47

AFS:
ja mám také skúsenosti, že to radšej nepoužívam, lebo frekvencie ktoré mi vyreže tak výsledný efekt je taký že predtým nastavený zvuk sa ti úplne korekčne zmení- a tak sa mi to už nepáči.-
-vieš si vypočuť rozdiel keď AFS zaktivuješ presne ako máš, podľa postupu v manuály napr. - a potom len ho vypínaš / a zapínaš a pučuješ rozdiel. No mne tam tie orezané sekcie chýbajú potom z celého výstupu.

-kvalitný mikrofón, a nastavený gate na všetkých mikrofónoch u mňa nespôsobuje žiadnu spätnú väzbu a nerozhučý sa mi nikdy aj keď mám silnejší odposluch.- Takže ja AFS nepoužívam.

Pozor: Sme statická kapela a naše miesto na pódiu sa nemení a naše mikrofóny sú stále na rovnakom mieste.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » úte 15. pro 2015 7:46:54

Jestli ty si trochu neprotiřečíš... ;-)
... frekvencie ktoré mi vyreže...
... u mňa nespôsobuje žiadnu spätnú väzbu...
AFS mi nevadí a mám aktivovaný. Jediné, co si občas nahoukne okolo 200-300Hz, většinou když je na podlaze dlažba, je dvanáctistrunná kytara. Korekce nejen u kytary mám patřičně upravené a byť nejsem odpůrcem tvrzení, že zvukař, který se bojí si hvízdnout, je zbabělec, mám AFS, jako sichr. U nás je navíc asi obrovskou výhodou i to, že mix neovládají kluci z pódia, ale já, motající se mezi lidmi a můžu doladit věci za běhu tak, abych naplnil pravidlo: "Až přijdou lidi, bude to stejně všechno jinak"... :-D

Odpovědět

Zpět na „Soundcraft“