Amaterska stavba a ovladanie svetiel cez DMX

• Reklama
  • nové mixpulty Qu
Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Amaterska stavba a ovladanie svetiel cez DMX

Příspěvek od Marek26 » pát 15. led 2016 21:41:28

Zdravim.Staviam sim DMX dimmer.Ovladanie bude z PC teda cez USB-DMX prevodnik.Povodne som si ho chcel postavit ale na FTDI cip nemam nervy pajkovat.Tak som pozeral nejake na ebay.Mate niekto s tym skusenoti? Daju sa zohnat do 15USD.Ale to ma tak zatial netrapi,ale skor ovladaci soft.Tie svetla nebude nic profi.Bud reflektorove ziarovky farebne, to sa este uvidi alebo prinajhorsom lacnejsia verzia napr: https://www.youtube.com/watch?v=AWYntb-BbcM
https://www.youtube.com/watch?v=rXwCHAQzVEU
https://www.youtube.com/watch?v=gwpjtuNYGlQ
Dost sa mi paci ten efekt podla hudby a uz dana scena blikania.
Len problem je ze v com take jednoducho vytvorit?Predstavoval by som si doft cca tak ze budem vidiet jednotlive, kanaly, svetla, alebo len farby znazornene v programe ako budu blikat.Ovladanie ale by bolo take ze by sa vytvorila scena, ktora by ale hrala podla hudby.AKo je aj na tych videach.Samozrejme ak by hudba nebola tak mi svetla neblikaju .
Pozeral som nejake softy ako DMXcontrol 3,DMX Music Visualization ci aj FreeStyler len zatial nejake sceny v tom spravit neviem.Diky za rady.
Som uplny zaciatocnik

PeBe
Uživatel
Uživatel

Re: Amaterska stavba a ovladanie svetiel cez DMX

Příspěvek od PeBe » sob 16. led 2016 10:00:02

Osobně mám zkušenost jen s Music Visualization a převažuje jednoznačná spokojenost. Pokud ti dobře rozumím, tak ti jde jen o takové to domácí žv...svícení na mejdanech. Na to by ti v pohodě mohl MV ve verzi FREE stačit. Musíš si k němu obstarat převodník, který je určený výhradně pro něj a prodává jej pan Nušl, autor programu, na svých stránkách http://www.SOH.cz. S jiným převodníkem tento program nefunguje, ale jiné programy s tímto převodníkem prý fungují. S MV ve verzi LITE by sis užil více srandy, ale ta již stojí peníze (asi 2.000Kč).
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 10:06:21

No skusal som aj to , vsak mam to aj v PC.Su tam nejake efekty ale ako by to blikalo neviem.Len stale neviem ako spravil hento v tych videach co som dal aby mu to tak blikalo , neviem sa na autora nejak nakontaktovat, web ma uz mrtvy

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » sob 16. led 2016 12:20:01

Na stránce z odkazu je vše, podle čeho jsme se to učili všichni.
http://www.soh.cz/ke-stazeni/music-visualization

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 12:25:10

Medzitym som si pozrel nejake videa napr
https://www.youtube.com/watch?v=Rl6WDSZisno nebolo by to predsa len zle, ale ako by sa to chovalo pri nie RGBW reflektoroch ale len obycajnych ziarovkovych, ci by to tak pekne ukazalo.Vidim ze zadarmo verzia programu je na 10 kanalov ci mi zatial aj staci kedze mam len 8 svetiel spinane triackovym dimmerom-stmievacom.Len ta cena prevodniku sa mi nepozdava pre mna je to dost.Daju sa aj spravit doma usb/DMX alebo kupit hotove za par € z ebayu.V kazdom je FTDI cip , chcel by som vediet co je v tomto ine.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » sob 16. led 2016 13:19:33

To je otázka spíše pro autora, ale pochybuji, že to vykecá. Je to jeho knowhow a funguje to jako HW klíč. S cenou jde ruku v ruce staré okřídlené úsloví "za málo peněz, málo muziky a koneckonců i světla" ;-)
Chování u RGBW, jednotlivých žárovek, PAR reflektorů,... bude pořád stejné, tomu programu je srdečně jedno, co je pověšené na DMX lajně, pro něj to je pořád jenom nějaká událost na nějakém kanále.

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 13:25:49

Jasne vsak to, lebo co pozeram na foto toho prevodniku co je na stranke tak to vyzera klasika co su aj schemy na nete nejako to FTDI a pripatne optoclen ine nic.Sice mas pravdu podstatne RGBW su 4 kanaly len v jednom svetle

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 16. led 2016 15:38:48

A co keby si popozeral aj web, ze ake moduly ponuka... (on s tou stavbou ma skusenosti.....)
www.blackout.sk

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » sob 16. led 2016 15:52:30

Cena převodníku v SOH se mi nejeví, jako extra závratná, vzhledem k avízované kompatibilitě s haldou softu a hlavně MV. Ale je to všechno především o tom, jestli chceme hodně, nebo málo muziky... ostatně, jako skoro vždy ;-)
http://eshop.soh.cz/usb%E2%86%92dmx/i11 ... sb-dmx-512

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 16. led 2016 16:01:33

ja som zatial s tim jednoduchsim prev. od blackout spokojny....
a je to na zaklade Enttec open (kdesi na webe enttecu je to tam popisane, schema...)

A mal som pocit ze chce vyrabat DMX dimmerpack, alebo chce nieco ine???

Keby chcel usb prevodnik, tak aj na tomto webe v casti elektronika je tiez navod ako si vyrabal prevodnik a aj ine veci http://djpeak.cz/

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 16:02:58

No pisalo sa tu o 2000KC cize verzia LITE 690KC neni az tak ano vela, len keby to uz bolo komplet.Ebay http://www.ebay.com/itm/USB-to-TTL-RS48 ... Swa-dWj4tx to iste skoro .
Blackout poznam.Aj to bola a je jedna moznost kupiot prevodnik.Len teraz ma zaujima softwarova stranka ako to vobec ovladat.Povodne som chcel robit farebnu hudbu cez LPT port , konkretnejsie USB/LPT Teraz vlastne aj uvazujem ze Spojit DMX a henten LPT dohromady, lebo Cez LPT to blika jednoduchsie podla hudby.Ale to je nepodstatne teraz mna trapi DMX.Takto ostaneme pri asi tom DMX Music Visualization co sa mi pozdava asi najviac .Mam sice este aj laser ale ten je zatial mimi provoz ten pripadne by sa ovladal cez freestyler.Ono Na skusku kupit ten prevodnik z ebayu skoro nic nestoji a ked by to fakt neslo tak kupim drahsi.Ten FTDI cip je natom asi najdrahsi co som pozeral okolo 6€

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 16. led 2016 16:08:35

sak vo freestyleri sa to da tiez nastavit na reagovanie/ovladanie na hudbu, a urcite aj v inych ako napr QLC+...

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 16:10:54

Tomas ano dimmer pack sa to asi vola .Z tej stranky som povodne chcel robit prevodnik.Ale ten kupim nemam na to SMD nervy :D STaviam si toto
http://www.digital-enlightenment.de/dimmer.htm dole su subory na stiahnutie.Triakovu cast mam navrhnutu
a samotnu schemu som si zmenil podla seba resp konektory takto
Obrázek

Tomáš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Tomáš » sob 16. led 2016 19:12:55

to vyzera zaujimavo,
to ma 16A na kazdy kanal zvlast, alebo na vsetkych 8 dohromady?

PS: ako je to s reviziami pri takychto vlastnych konstrukciach, alebo aj pri opravovani a prerabani svetiel na ine svetelne zdroje?
ked budem zas vediet spolupracovat s jednim miestom, by sa mi tiez asi hentake hodili...
Dakujem.

Marek26
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Marek26 » sob 16. led 2016 19:20:53

Samozrejme ze spolu.Ono sice ten jeden triak znesie okolo 12A co pisu datasheete co je pri 230V*12=2760W co je uz fakt ze max ale to by musela byt DPS inak dimenzovana na take vykony a ked si predstavim ze 8x2760= 22080W resp 22,080KW tak to neviem z coho a co by si take napajal :D Ono trie triaky znesu bez chladica 500W,Kamarat mi vravel ze najviac hreju tlomivky tie treba aktivne chladit.Z reviziami netusim.Ale ak to spravi clovek poriadne nic sa nestane.Ono niekde je riesena poistka pre cely dimmer resp silovu cast.Ale ja to budem riesit pre kazdy kanal zvlast.Ked mi odide poistka odide len jedna a nie cele .Teda aspon dufam :D

Edit: este dodam ze s tym LCD uvidim ako to dopadne.Este musim spravit vlastny plosak pre crooss zero teda nulove spinanie a este plosacik pre tlacidla .A potom uz len vyroba.Ale idem to po hladani a rozmyslani co ako spravit aj z farebnou hudbou nie len cez DMX ale cez tzv LPT port discolitez urcite poznate .Ale nasiel som aj iny programcek lightning studio co vyzera zaujimavo a ma podporu na vsetko asi , len spravit scenu bude nazaciatok zmatok.Asi.

Odpovědět

Zpět na „Světla, lasery, mlhy...“