Kondenzátorový mic pro klasický zpěv, operetu ap.?
-
- Reklama
-
ackcellent
- Nováček fóra

Kondenzátorový mic pro klasický zpěv, operetu ap.?
Ahoj, prosím o radu, názor či zkušenost
Uvažuji o koupi kondenzátorového mikrofonu pro live produkce pro klasický zpěv, italská klasická hudba, operety, ap. Dosud jsem snímal zpěv pomocí akg p120 perception, zvuk vyjímečný, ale nemožnost vzít mikrofon do ruky a lítat po jevišti se začala poslední dobou jevit jako silně omezující.
Tedy otázka:
Zkoušel někdo porovnávat tyto tři mikrofony? Shure Beta87 - AKG C5 - Senheisser e865
Který byste z vlastních zkušeností doporučili ? Primárně bych asi preferoval bezdrátovou verzi, u Senheisseru mě trochu mrzí, že bezdrátová verze má oproti drátové užší frekvenční rozsah - v případě vyjímečně dobrých referencí bych se skřípěním zubů skousnul i drátovou verzi
Je mi jasné, že nejúžasnější bude nejspíš Neumann KMS105, ale v bezdrátové verzi bych se nedoplatil 
Zpětnou vazbu prosím neuvažujte, odposlech je řešen pomocí In Ear a na podiu je ticho.
Předpokládaná cenová relace bezdrátu je 10-15.000 Kč

Uvažuji o koupi kondenzátorového mikrofonu pro live produkce pro klasický zpěv, italská klasická hudba, operety, ap. Dosud jsem snímal zpěv pomocí akg p120 perception, zvuk vyjímečný, ale nemožnost vzít mikrofon do ruky a lítat po jevišti se začala poslední dobou jevit jako silně omezující.
Tedy otázka:
Zkoušel někdo porovnávat tyto tři mikrofony? Shure Beta87 - AKG C5 - Senheisser e865
Který byste z vlastních zkušeností doporučili ? Primárně bych asi preferoval bezdrátovou verzi, u Senheisseru mě trochu mrzí, že bezdrátová verze má oproti drátové užší frekvenční rozsah - v případě vyjímečně dobrých referencí bych se skřípěním zubů skousnul i drátovou verzi
Zpětnou vazbu prosím neuvažujte, odposlech je řešen pomocí In Ear a na podiu je ticho.
Předpokládaná cenová relace bezdrátu je 10-15.000 Kč
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Kondenzátorový mic pro klasický zpěv, operetu ap.?
Zkusil bych do výběru zahrnout i tohle
https://imusicdata.cz/mipro-act-3-vocal-set
kupodivu funguje překvapivě dobře.
Možná i něco od Beyeru.
Jinak na toto nejlepší si to zajít někam odzkoušet a porovnat osobně.
https://imusicdata.cz/mipro-act-3-vocal-set
kupodivu funguje překvapivě dobře.
Možná i něco od Beyeru.
Jinak na toto nejlepší si to zajít někam odzkoušet a porovnat osobně.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Jaký je "zbytek" aparátu ?
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
ackcellent
- Nováček fóra

2 aktivní Ulibedny, UliGraph Pro GEQ3102 EQ Equalizer Dual 2 Channel 31 Band, mix Phonic 2416 a CD/USB přehrávač (na značku si teďkon nevzpomenu), Nanoverb a do ucha LD systems.
Hrajou se domovy důchodců, malé kulturáky, ap. takže to s velkou rezervou stačí....
Hrajou se domovy důchodců, malé kulturáky, ap. takže to s velkou rezervou stačí....
- TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V rámci celého řetězce mi přijde taková SM58 jako naprosto adekvátní až přepychová.
Dělám, co mě baví.
-
MADMAX
- Uživatel

MAD
Pokial chces "lítat po jevišti", tak by som sa asi poobzeral po nejakom bezdrote. A myslim ze za 10-15tis ceskych sa uz bude dat nieco slusne kupit. Ja z praxe mozem doporucit Beyerdynamic Opus 681. Samozrejme ine moc nepoznam, ale toto funguje skutocne dobre a zvukovo tiez velmi dobre. Ale bude to ta horna cenova hladina a treba to samozrejme vyskusat, ci to zvukovo sedi.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
http://www.hrbikmedia.eu
- Pavel Sedlák
- Uživatel

Tak úplně s Martinem nesouhlasím - i na "slabším" PA bude přínos slušného mikrofonu znát/slyšet.
Ale asi nebude potřeba TOP, jako je třeba d:facto...
Já bych z uvedené trojice začal Sennheiserem
Ale asi nebude potřeba TOP, jako je třeba d:facto...
Já bych z uvedené trojice začal Sennheiserem
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
Ke zmiňovaným bych ještě otestoval Audix VX5. Na opeře jsem ho neslyšel, ale co o něm vím, byl bych na něj rozhodně zvědavý. Bohužel nevím že by se dal sehnat v bezdrátové verzi, nebo třeba namontovat na bezdrátové tělo. I když to nemůžu vyloučit, že to jde.