Kond. mikrofon na domácí použití? Zpěv, nástroje... do cca 5 tisíc Kč

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
velda
Nováček fóra
Nováček fóra

Kond. mikrofon na domácí použití? Zpěv, nástroje... do cca 5 tisíc Kč

Příspěvek od velda » čtv 28. led 2016 19:07:47

Ahoj,
chtěl bych poprosit o pomoc s výběrem mikrofonu. Sháním kondenz. mikrofon pro domácí použití, primárně na zpěv, ale budu rád, když s ním půjde vzít i klasická kytara, případně cajon nebo kytarový aparát v kombinaci s nástrojovým dynamickým mikrofonem. Nemám ambice zakládat studio, hudba je můj koníček a chci si prostě udělat radost a nahrát něco z naší tvorby... Cenový strop je někde kolem 5000Kč.

AKG C3000, sE X1, AT 2035, RODE NT1-A?

Měl jsem možnost pracovat s půjčeným AKG 3000 a docela mě nadchnul, ale musím přiznat, že je to moje první zkušenost s kondenzátorovým mikrofonem, takže se nechci ukvapit než po něm sáhnu. Prostudoval jsem nabídku eshopů a něco recenzí a v dané cenové kategorii mi pro moje účely vyšlo několik kandidátů:

zmíněný AKG C3000, který mám jediný možnost osahat a vyzkoušet

sE X1 - narozdíl od ostatních kandidátů mi přijde na místním fóru poměrně často zmiňovaný a doporučovaný, drobné mínus je absence odpruženého držáku v základním balení

Audio Technica AT 2035 - našel jsem ho v nabídce, ale nenašel jsem moc recenzí popřípadě zmínek v diskusních fórech

RODE NT1-A - nejdražší, proti ostatním chybí volba útlumu -10dB a basového filtru, podle některých recenzí má zvuk dost specifický charakter

Chápu, že se asi nenajde nikdo, kdo by měl zkušenost se všemi čtyřmi typy, ale budu rád za každou radu, případně bude fajn, když mi někdo poradí jak jsou pro moje použití důležité jednotlivé parametry - např. právě přepínání útlumu, basového filtru, nebo odpružený pavouk. Dokonce jsem slyšel názor, že v téhle kategorii jsou všechny mikrofony jeden stejný číňan se stejným vnitřkem a rozdílným obalem - co je na tom pravdy?

Díky!

MADMAX
Uživatel
Uživatel

Re: Kond. mikrofon na domácí použití? Zpěv, nástroje... do cca 5 tisíc Kč

Příspěvek od MADMAX » pát 29. led 2016 17:34:36

stejné ty mikrofony rozhodně nejsou a vybíral jsi poměrně dobře a pečlivě, v podstatě jde o to nejlepší v dané cenové relaci a určitě by slušně posloužil kterýkoli z nich. Z Audiotechnik mám osobní zkušenost jen s AE3000, 4033 a 4050, předpokládám, že ani 2035 nebude špatná. Ostatní tři modely znám a za asi nejlepší volbu bych považoval sE X1. Pokud Audiopro, resp. Kreatek ještě nabízí ten studio bundle s paravánkem za zvýhodněnou cenu, doporučuju - je tam i ten pavouk. Ten paravánek je skvělá věc, mám ho taky.
MAD

velda
Nováček fóra
Nováček fóra

Příspěvek od velda » sob 30. led 2016 12:27:16

Dík ta tip, teď to tam maj za 7167 Kč, to už je trochu víc než bych chtěl dát. Koukal jsem že se občas prodává sE X1 Vocal pack, což je mic s pavoukem a pop filtrem, to je cenově příznivější...

KamilV
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od KamilV » sob 30. led 2016 17:50:43

Používal jsem hodně AKG velkomembrány, různé druhy. Obecně jsem měl pocit, že sice mají tlustší zvuk, ale v některých případech už se začínají zahuhlávat. Pak jsem si pořídil sE X1 a hlavně u zpěvu se projevilo, že zvuk z něj lezl mnohem hotovější. Následná ekvalizace už byla jen pro zapadnutí do mixu.

Teď sem dokoupil ještě ten Vocal set, co popisuješ. Já ho teda nechtěl kvůli pavouku, ale proto, že byl levnější než sE X1 samostatný. Mimochodem, ten pavouk stojí za houby, je to plastový odlitek, který sice vypadá jako pavouk, ale nepracuje jako pavouk. Když si koupíš pavouka samostatně, který je jako příslušenství k sE X1 za cca 1.500 Kč, dostaneš úplně jiný výrobek než co je přibaleno do setu.

jammixer
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jammixer » ned 31. led 2016 16:25:02

low cut nepouživam na nahravanie to je dobre asi len naživo , -10dB trochu zmakčí blizke snimanie napr hihat , . na všetko čo popisuješ sa hodi paskovy mikrofon tzv ribbon ..
http://www.thomann.de/cz/superlux_r102.htm
http://www.thomann.de/cz/golden_age_pro ... ve_mk3.htm
http://www.thomann.de/cz/oktava_ml52_ba ... krofon.htm

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“