Ozvučení sálu 11x16 metrů v restauraci?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
restaurace

Ozvučení sálu 11x16 metrů v restauraci?

Příspěvek od restaurace »

Dobrý den, mám restauraci a potřeboval bych ozvučit sál (hlavně na reprodukovanou hudbu a také na pouštění filmů na projektoru) Míváme tam od 30 do 70 lidí a rozměry sálu jsou 11 x 16 metrů. Chtěl bych aby to také použít ve výčepu a někdy na zahrádce venku, proto potřebuji něco co lze lehce přenášet, nemusí to být úplně hlasité ale chtěl bych aby to znělo čistě. Pročítal jsem si vaše názory a myslím si že bude pro mně nejlepší nějaká aktivní reprobedna.
mi se nejvíce líbí tyto dvě : RCF Evox 8 V2 a také nový ozvučovací systém MACKIE Reach,
chtěl bych se zeptat na váš názor na tyto dva systémy a který by jste mi doporučili. vím že nejlepší je si to poslechnout, jsem z nového jičína a o žádné prodejně tady nebo v blízké ostravě nevím. Předem děkuji za veškeré informace a názory.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Ozvučení sálu 11x16 metrů v restauraci?

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

V blízké Ostravě (Radvanicích abych byl přesný) máme již řadu let pobočku. Doporučuji si tam zajít anebo je aspoň kontaktovat, co mají skladem a mohou předvést. Evox8 rozhodně doporučit můžu, s Mackie Reach zatím nejsou zkušenosti.

H.M.
restaurace

Příspěvek od restaurace »

díky zavolám tam jestli mají EVOX 8 nebo EVOX 5 abych si to mohl poslechnout. Ale určitě ještě počkám na ten systém MACKIE Reach, protože je lehčí a je to jenom jedna bedna, prostě zapnu a hraju.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Já bych to opravdu ani nezkoušel srovnávat, Reach fyzicky nemá šanci hrát jako Evox 8. Také proto, že je to jen jedna bedna. Navíc značná část její ceny je tvořená digitálním mixem, takže prostě na reproduktory nezbylo tolik a ještě ta obsluha bude výrazně složitější. Nasadit satelit na tyč a zastrčit dva speakony u Evoxu je proti tomu práce zvládnutelná každým laikem, stačí jednou ukázat nebo přečíst návod (tedy spíš podívat se na pár obrázků v něm).
Pokud to má být ještě o fous jednodušší, případně lehčí, tak doporučuji vybírat také z RCF ART, HD apod.

http://www.prodance.cz/fullrange?sort_m ... =1#filters

H.M.
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

na RCF ART jsem se díval a tam mě zaujali tyto dvě bedny:
ART 315-A mkIII
ART 715-A mkII
ale chci koupit jenom jednu bednu, tak by mě právě zajímalo jestli by jedna stačila. samozřejmě by to bylo finančně výhodnější (zhruba o 10000,-kč méně) oproti EVO 8
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pokud chce někdo hrát monofonně, tak mu jedna bedna stačit může. To, že je Evox 8 tvořený dvojicí beden není žádný rozdíl, taky bude mono. Teprve pár bude stereo a tři budou základní ozvučení obrazu, tedy LCR (levý, centr, pravý). Další obvykle čtyři by dělaly kompletní zvuk, jak je dnes snad už ve všech kinosálech.
Samozřejmě bude s počtem beden klesat nejen počet reprodukovaných kanálů, ale i celková hlasitost, takže bych doporučil to nepřehánět s tou úsporou. Není to finančně výhodnější, pouze lacinější, to jsou dvě různé věci. Malé pivo je lacinější než velké pivo, ale není finančně výhodnější, to by asi nikoho z pivařů nenapadlo říct.

H.M.
Návštěvník

já mám nyní na sále v každém rohu jednu bedýnku, celkem teda 4 (nevím vůbec jejich prametry) jsou staré tak 20 let zbyly mi ze sony hifi stereo soupravy, které jsem měl 2, dále tam mám zesilovač, mix, mikrofon a i to bylo prozatím dostačující. Jde o to, když dělám nějaký rockový večer na posezení nebo v druhém salonku tak se mi nechce vše oddělávat a přetahovat. Doufal jsem, že EVO 8 bude hrát lépe i když koupím jenom jeden kus na tom sále, než tady ty 4 bedýnky co mi kdysi zbyly. jsem laik a beru to jenom tak, že se mi ten zvuk líbí nebo ne, parametrům vůbec nerozumím a proto se ptám. Tak abych tomu rozumněl je lepší koupit 2 nebo 3 kusy, třeba ART 312-A mkIII než 1x EVO 8 ? Předem děkuji za názor.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pokud míníš nadále hrát mono (ovšem nikdo z nás netuší, jestli tak hraješ nyní), tak ti může stačit jedna. Pokud míníš hrát aspoň stereo (standard asi tak posledních 40 let), tak musíš mít dvě. A je úplně jedno, jak se jmenují, jak jsou staré apod. Není to NIC o tom, co "uhrají", ale co zahrají. Jedna bedna nedokáže reprodukovat stereofonní nahrávky ani živý zvuk namíchaný do sterea. Opět asi tak 40 let mají všechny mixy zvláštní knoflík, kterým se to stereo "vyrábí" (pokud už to není zajištěné jinak). Možná nejlepší bude, si s tím teď přestat lámat hlavu, protože evidentně moc nechápeš, o čem je řeč a my zase nevíme, co a jak tam vlastně provozuješ a míníš provozovat dál. Zajdi si do té prodejny a nech si tam věci předvést. Včetně toho, co je slyšet, když hraje jedna bedna a když totéž hraje stereofonní pár. Možná to skončí tím, že si koupíš jednu Evox 8 na začátek a druhou časem, nevím.

H.M.
Prodance Ostrava

Příspěvek od Prodance Ostrava »

Pokud máte zájem některý z reproboxů si poslechnout zavolejte 602 258 205 (po-pá, 10-18 hod),
nebo nám napište na ostrava@prodance.cz.

Prodance Ostrava
Výzkumná 2
Ostrava-Radvanice
Návštěvník

díky zavolám a domluvíme se kdy můžu přijet.
Bassman
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Bassman »

Ak chcete pustat zvuk ku nejakej projekcii, tak urcite 2 bedne (alebo viac). Je to uplne iny zazitok z filmu to stereo ako mono. To je prva vec a druha "obcas na zahradce venku", zase nieco co sa ovela lahsie pokryje 2 bednami ako jednou. Respektive jedna moze hrat vonku, druha vnutri atd... je to proste ovela variabilnejsie.

Konkretne typy, to uz treba poskusat a vybrat, ale ten RCF ART je uz taka klasika, ktora mozno nie je najlepsia (tym nechcem povedat ze su zle, to vobec nie) ale urcite nic nepokazi.
"Keď je zvuk dobrý, tak je zvuk dobrý"
http://www.hrbikmedia.eu
Odpovědět

Zpět na „Repro“