RCF 312A, DB 512DX, 712DX, Yorkville NX750P

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
DaveGibborn
Nováček fóra
Nováček fóra

RCF 312A, DB 512DX, 712DX, Yorkville NX750P

Příspěvek od DaveGibborn »

Zdravím, včera jsem si konečně udělal čas a dojel do Phy porovnat RCF ART 312A MKIII vs. DB technologies 512 DX.
Jak jsem čekal RCF hrála lépe, ale opravdu jen nepatrně. Podle diskuzí zde i na prodance jsem čekal, že si z té bedny sednu na prdel, ale ono nic. Ještě by mě zajímalo porovnání s DB 712dx. Neporovnával jste to někdo?

A co říkáte na Yorkville NX750P (dle googlu jsou osazeny 15ndl76 +BMS4538). Jsou teď na bazaru za dobrou cenu.
Díky za jakoukoliv odpověď.
Otas
Uživatel
Uživatel

Re: RCF 312A, DB 512DX, 712DX, Yorkville NX750P

Příspěvek od Otas »

Yorkville jsou trochu jiná kategorie, je v tom 15".
Podotýkám otevřeně, že jsem je neslyšel.
Osazení - je-li pravdivé - vypadá vcelku slušně. Sice mají rovněž jako ty 12" zaříznuté basy - tady na 60 Hz. Ale ten 15" bude slyšet. Pokud od nich očekáváš provoz bez SW, tak to v nouzi i zvládnou (samozřejmě bez nejnižších kmitočtů). Za 15" zaplatíš vyšší hmotností a nejspíše i poněkud horšími výsledky na středech (1 - 2 kHz).
Zajímal by i mne názor někoho, kdo to měl příležitost přímo srovnat, samozřejmě šedá je všechna teorie, jen strom života se věčně zelená.
DaveGibborn
Nováček fóra
Nováček fóra

Re: RCF 312A, DB 512DX, 712DX, Yorkville NX750P

Příspěvek od DaveGibborn »

Tak jsem to risknul a jel 100Km vyzkoušet ty YORKVILLy... :-) Zvuk byl ve zkušebně prodávajícího pěkný, ale z diskuzí zde vím, že v malém prostoru hraje pěkně vice beden. Trochu jsem se lekl velikosti bedny, oproti "dvanáctkám" co mám doma je to sakra rozdíl.

Přesto jsem se rozhodl, že je koupím.
Doma jsem to porovnával s ALTO TS112A a taky se žádný extra rozdíl nedostavil.

V sobotu jsem byl zvučit disko/zábavu (2xklávesy + kytara, o přestávkách DJ) a ejhle... zvuk naprosto luxusní, Yorkvilly neuvěřitelně tlačily, krásné ne nepříjemné výšky a basů bylo taky dostatek, že jsem ani subbasy nezapínal. Škoda, že na akci bylo jen cca 150lidí, ale dle vyjádření pořadatele tam ještě lepší zvuk neměl (a to jsem hodně velkej amater, spíš muzikant než zvukař).

Takže spokojenost.

Kamarádi mají RCF 315A tak se těším až bude nějaká větší akce (a já si je půjčím jako odposlechy) a porovnám je přímo ve větším prostoru. Pak napíšu co jsem použil na předek :-)
Odpovědět

Zpět na „Repro“