Soundcraft Ui16/12
-
- Reklama
Re: Soundcraft Ui16/12
Ahoj,
mám dotaz ohledně chování High-pass filteru na Ui16. Zjistil jsem, že pokud nastavujete u Parametric EQ "HPF" pomocí myši, pak přesunem balonku nastavujete příslušnou frekvenci na které se "HPF" začne uplatňovat. Co se ovšem stane pokud poté otočíte kolečkem myši? Zvuk se začne deformovat od "zahuhlanosti" až po "krystalku". "RTA" signál jde za kolečkem. Pokud si po nastavení "HPF" nechtěně zavadíte o kolečko, tak si svoji dosavadní práci nevědomky domršíte. Takto se to chová u každé kliky, kde se dá nastavit "HPF". Po návratu zpět nemáte již možnost zjistit co a na jaké klice se vlastně s tím mixem stalo, graficky to na jednotlivých Parametric EQ vypadá dobře. Jedině snad překontrolovat RTA. Předpokládám, že by to mohla být strmost toho filtru. Na jedné straně kolečka se HPF neuplatňuje vůbec (žádný HPF jako by tam nebyl) a na druhé straně je strmost největší. Není o tom žádná zmínka v manuálu a na obrazovce u "HPF" vedle "FREQ" sloupec s „Q“ a „GAIN“ sice mají, ale u „Q“ není žádný jezdec s hodnotami. Může prosím někdo odzkoušet, zda se Vám to chová stejně?
mám dotaz ohledně chování High-pass filteru na Ui16. Zjistil jsem, že pokud nastavujete u Parametric EQ "HPF" pomocí myši, pak přesunem balonku nastavujete příslušnou frekvenci na které se "HPF" začne uplatňovat. Co se ovšem stane pokud poté otočíte kolečkem myši? Zvuk se začne deformovat od "zahuhlanosti" až po "krystalku". "RTA" signál jde za kolečkem. Pokud si po nastavení "HPF" nechtěně zavadíte o kolečko, tak si svoji dosavadní práci nevědomky domršíte. Takto se to chová u každé kliky, kde se dá nastavit "HPF". Po návratu zpět nemáte již možnost zjistit co a na jaké klice se vlastně s tím mixem stalo, graficky to na jednotlivých Parametric EQ vypadá dobře. Jedině snad překontrolovat RTA. Předpokládám, že by to mohla být strmost toho filtru. Na jedné straně kolečka se HPF neuplatňuje vůbec (žádný HPF jako by tam nebyl) a na druhé straně je strmost největší. Není o tom žádná zmínka v manuálu a na obrazovce u "HPF" vedle "FREQ" sloupec s „Q“ a „GAIN“ sice mají, ale u „Q“ není žádný jezdec s hodnotami. Může prosím někdo odzkoušet, zda se Vám to chová stejně?
Pokud si uložím oba Presety (v tomto případě je HPF nastavené na 100Hz - jednou kolečkem basy podpořeny a podruhé ořezány), pak oba uložené záznamy obsahují stejná data.:
{".eq.easy":0,".eq.hpf.freq":0.22926589802443917,".eq.b1.freq":0.328690190172717,".eq.b1.q":0.5,".eq.b1.gain":0.5,".eq.b2.freq":0.5584347738229478,
".eq.b2.q":0.5,".eq.b2.gain":0.5,".eq.b3.freq":0.7563259868679201,".eq.b3.q":0.5,".eq.b3.gain":0.5,".eq.b4.freq":0.8871249639956648,".eq.b4.q":0.5,
".eq.b4.gain":0.5,".deesser.enabled":0,".deesser.freq":0.773310034,".deesser.threshold":0.46875,".deesser.ratio":0.4}
což je asi naprogramované správně, jelikož se vizuálně na GUI nic nezměnilo a v presetu je uložená pouze informace o "eq.hpf.freq" . Zvuk je však rozdílný.
Strmost filtru to tedy nebude. Kde tedy soudruzi ze Soundcraftu udělali chybu těžko řici. Možná je to práce již těch z Austrálie, kteří to asi původně vyvíjeli pro uMix SM Pro
viz třeba http://www.magpiemusic.com.au/umix-24-c ... pr_umix24/
{".eq.easy":0,".eq.hpf.freq":0.22926589802443917,".eq.b1.freq":0.328690190172717,".eq.b1.q":0.5,".eq.b1.gain":0.5,".eq.b2.freq":0.5584347738229478,
".eq.b2.q":0.5,".eq.b2.gain":0.5,".eq.b3.freq":0.7563259868679201,".eq.b3.q":0.5,".eq.b3.gain":0.5,".eq.b4.freq":0.8871249639956648,".eq.b4.q":0.5,
".eq.b4.gain":0.5,".deesser.enabled":0,".deesser.freq":0.773310034,".deesser.threshold":0.46875,".deesser.ratio":0.4}
což je asi naprogramované správně, jelikož se vizuálně na GUI nic nezměnilo a v presetu je uložená pouze informace o "eq.hpf.freq" . Zvuk je však rozdílný.
Strmost filtru to tedy nebude. Kde tedy soudruzi ze Soundcraftu udělali chybu těžko řici. Možná je to práce již těch z Austrálie, kteří to asi původně vyvíjeli pro uMix SM Pro
viz třeba http://www.magpiemusic.com.au/umix-24-c ... pr_umix24/
INFO:
Je to BUG na softwaru.
Soundcraft nyní vydává nějakou jinou opravnou verzi, ve které to ještě nebude opraveno. Takže to bude až někdy v dalším Releasu.
Je to BUG na softwaru.
Soundcraft nyní vydává nějakou jinou opravnou verzi, ve které to ještě nebude opraveno. Takže to bude až někdy v dalším Releasu.
-
jirinovi
Thoman teda hezky slevil, http://www.thomann.de/cz/soundcraft_ui12.htm
-
jirinovi
Ten Mackie ProDX. jsem ještě neviděl, ale myslím že náš UI 12-16 JE LEPŠÍ.
Naše kapela koupila Ui16 a docela nás zklamal dosah wifi.V kultůráku to mělo spoustu výpadků.Tak jsme zapojili externí router a bylo po problému.Vše fungovalo super.Tak to jen poznatek k wifi 
[OT]
Máte stejnou flasku, jako já
[/OT]
Máte stejnou flasku, jako já
[/OT]
Co nejde silou, jde ještě větší silou...
Jojo funguje dobře
-
Oldzin
Použijte delší anténu, mně to jede na 25m.deepday píše:Naše kapela koupila Ui16 a docela nás zklamal dosah wifi.V kultůráku to mělo spoustu výpadků.Tak jsme zapojili externí router a bylo po problému.Vše fungovalo super.Tak to jen poznatek k wifi
-
Návštěvník
Nahrával jsem na dvou akcích po cca 6h. V pauzách jsem vypínal. Bez problému.gougou2 píše:RECORDING
Ahojte, chcel by som sa Vás opýtať či už niekto z Vás (nejaká kapela) nahrával / (la) na USB počas živého vystupovania.
používam Ui16 a priznám sa mám strach vyskúšať nahrávanie počas vystúpenia aby mi mix nezamrzol .
napíšte Vaše skúsenosti z nahrávania ako napríklad aká to je kvalita?, s akou pamäťou môže byť použitý USB- či zvládne aj 64GB., a koľko zaberú nahrávky. napr. keď nevypnem hodinu tak - aké to bude veľké cca ? (či sa mi tam zmestí ako zvuková nahrávka možno aj celá noc živého hrania??
a napíšte všetko čo ste vychytali nahrávaním.
pozdravujem
- Mix nezamrzá.
- Velikost Flash mám 32GB
- Nahrávat lze jenom Master.
(škoda, při živém vystoupení by bylo lepší si vyčlenit dva AUXy do sterea a mixovat zvuk pro záznam na USB extra)
Nahrávat lze i přes 5 a 6 AUX do externího zařízení. Sluchátka si pak musíš vyřešit mimo.
- Velikost Flash mám 32GB
- Nahrávat lze jenom Master.
(škoda, při živém vystoupení by bylo lepší si vyčlenit dva AUXy do sterea a mixovat zvuk pro záznam na USB extra)
Nahrávat lze i přes 5 a 6 AUX do externího zařízení. Sluchátka si pak musíš vyřešit mimo.
To už se stalo.Byla použita AirLive WAI-101 se ziskem až 10dBi .Ke zlepšení moc ale nedošlo nedošlo.Skoušeno na třech tabletech.Proto to řešíme externím routerem a zatím spokojenost.Na menších akcích problém není,ale na maturákach nám to hodně padalo.Mohla to ovlivňovat hustota wifi sítí ,ale pokaždy byla nastavena neobsazená frekvence.Oldzin píše:Použijte delší anténu, mně to jede na 25m.deepday píše:Naše kapela koupila Ui16 a docela nás zklamal dosah wifi.V kultůráku to mělo spoustu výpadků.Tak jsme zapojili externí router a bylo po problému.Vše fungovalo super.Tak to jen poznatek k wifi