Drátový mikrofon na mluvené slovo

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
oucconer
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Drátový mikrofon na mluvené slovo

Příspěvek od oucconer » úte 27. led 2009 13:28:00

Ahoj, prosím vás poraďte mi někdo potřeboval bych levný drátový mikrofon na mluvené slovo. Moc se v tom nevyznám ale asi od značky Shure. Tak kdyžtak mi prosím poraďte, třeba s čím máte zkušenosti atd....... Předem děkuju za rady a tipy.

frantik
Uživatel
Uživatel

Re: Drátový mikrofon na mluvené slovo

Příspěvek od frantik » úte 27. led 2009 16:52:43

Doporučuju nešetřit a koupit E835, viz: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=82098 .
Je výborný na zpěv a zvládne tím pádem s přehledem i mluvené slovo. V e-shopu je i levnější model E825, s tím ale nemám zkušenosti. Senheissery v této řadě jsou velmi robustní, mají velki dobře potlačený proximity efekt, t.j. nezačnou nechutně basovat při přiblížení k ústům a mají kompenzační cívku, takže jsou velmi odolné proti rušení ze sítě.

Kdybys bazíroval na Shure tak neber tu nejlevnější řadu PG - má frekvenční hrb na středech, nemá potlačený manipulační hluk, není mechanicky odolná a kus od kusu se může dost lišit.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

Aleš
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Aleš » stř 28. led 2009 11:10:37

Výborný vzhledem k ceně i zvuku je také Audix OM2. Z vlastní zkušenosti mohu doporučit.

Nick
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Nick » stř 28. led 2009 11:26:58

Potvrzuji, na OM2 nedám dopustit, dávám je raději než osmapadesátky. Není to samozřejmě bůhvíco, ale zvykl jsem si na ně a myslím, že jsou kvalitnější. Ještě máme k dispozici několik pětek a jedenáctek, ale to už je jiná cenová relace i úroveň.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 11:29:16

OM-2 je taky alternativa, spíše jako zpěvový mikrofon do rockových kapel. Má-li to být univerzál, spíš bych se opravdu klonil k E-835, dobře podá sólový zpěv a když není po ruce kondenzátorový mikrofon, vezmou třeba dvě E-835 pěkně i sborový spěv. Je-li dost peněz tak je dobré pořídit E-845, ta už je ale hutnější v basech a na mluvené slovo i zpěv ji zespodu ořezávám. E-845 ale zase snese větší tlak, pokud má někdo potíže s retnicemi "B" "P", tak si s nimi lépe poradí i bez molitanu.

Na OM-2 jsem zvučil jen jednou, taky se to dá, furt lepší, než nějaká PG-čka. Ani SM58 nemusím, toleruju to, pokud je nani zpěvák zvyklý a přinese si ji s sebou. Všechno mi přes SM58 to zní tak nějak stejně, nehledě na to, že to chytá vazbu kdy to nejméně čekám.
Naposledy upravil(a) frantik dne stř 28. led 2009 11:33:32, celkem upraveno 1 x.

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 11:32:05

OM-11 je bomba, udělá u zpívajícího bubeníka divy, tam E-845 pořád ještě bere přeslechy od bicích.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 28. led 2009 11:49:51

Na mluvene slovo (mel jsem ho na moderatorovi v bezdratove verzi Opus 168) mi skvele fungoval Beyerdynamic Opus 29 . Tenkrat to byla novinka (proto jsem si ho vzal na vyzkouseni) a docela mne to prekvapilo ...

oucconer
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oucconer » stř 28. led 2009 12:27:18

Tak si mám koupit který ? (pokud možno hoďte mi sem odkaz na ten opus) Děkuji

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 13:28:06

Vyber si podle toho, zda to bude vždy jen pro hostujícího moderátora na mluvené slovo nebo jestli se přes to bude někdy i zpívat apod. Nikdy nevíš, co nastane. Samozřejmě můžeš mít jeden levný, spolehlivý mikrofon toliko na mluvené slovo, který se dává vždy jen hostům, u kterých není jisté, jak se k tomu budou chovat, takže případná škoda by nebyla tak finančně drtivá. Klidně zkus třeba ten Opus od Safy, jistě Ti ho rád zapůjčí na zkoušku.

safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa » stř 28. led 2009 13:44:19

oucconer píše:Tak si mám koupit který ? (pokud možno hoďte mi sem odkaz na ten opus) Děkuji
... hehe, to je vecny problem. Kup si kterej ti bude vic vyhovovat ;-) (nejlepsi si je dojit nekam do nejblizsiho kramu vyzkouset). Odkaz na Opus 29 je tady:
http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... -29-s.html

Obrázek

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 13:54:13

Beyerdynamic už jakási značka je, navíc je ten Opus-29 u vás za pár kaček. Určitě je to dobrý kup, lepší než nějaké PG-čko, které vyjde i dráž.

oucconer
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oucconer » stř 28. led 2009 14:58:08

Ještě menší problémek má ten mikrák vypínač?Já potřebuji aby se mohl vypínat protože na pultu to věčně vypínat nebudu (jelikož u něj občas nejsem a kolega co moderuje ho drží v ruce a ne na stojanu :?

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 16:04:30

Jestli je to kolega a obsluhuje vypínač zodpovědně, pak je to OK. Jinak je lépe vypínač na mikrofonu nemít nebo ho blokovat, když tam je. Často si s tím lidé hrají a funguje to přesně naopak: Zapnutý mikrofon chtějí zapínat a vypnutý si nezapnou...

oucconer
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oucconer » stř 28. led 2009 16:22:06

Ne ne kolega je 45letý zvukař :D ...jinak teda má vypínač nebo ne?Jinak ten mikrofon se dostane lidem do rukou ale těm to vrazím zapnutý do ruky a oni na to ani nešáhnou :D

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » stř 28. led 2009 16:25:35

Na http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... -29-s.html , čili "U Safů" píšou, že má tichý vypínač, tak tam snad je.

Např. u Senheisserů je to zřejmé z označení, je tam suffix "S", např. E835-S. Perlička je, že cena modelů s vypínačem je stejná s modely bez vypínače. Jiné firmy, jako Shure, si to nechají slušně zaplatit...

Pokud není na mikrofonu šroubem či jinak jištěná brzda vypínače, tak to dříve či později někdo přepne! Není -li brzda, řeším to omotáním rukujeti lepicí páskou pod vypínačem tak, aby byl zaaretovaný v poloze zapnuto. Máš vidět to úsilí některých jedinců, jak se to snaží i při tak očividné úpravě přepínat!!!

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“