Aktivne monitory (znacka a vykon) do 500 eur/ks?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
stano
Uživatel
Uživatel

Aktivne monitory (znacka a vykon) do 500 eur/ks?

Příspěvek od stano »

Zdravim chcem kupit monitory a potrebujem radu ake kupit cena do 500eur/kus aktivne. Pouzitie som dj ale aj na spev. V obchode mi ponukli toto JBL EON612 a DB TECHNOLOGIES Flexsys FM12.Neviem na co mam davat pozor. Dakujem
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Re: Aktivne monitory (znacka a vykon) do 500 eur/ks?

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Tak třeba na obchody, kde nabízí pouze zboží od jednoho dovozce. Je to sice normální, protože ty obchody obvykle dotyčnému dovozci také patří (je to i náš případ, ale u nás je to aspoň od začátku jasné, nemáme víc různě znějících názvů, jen pobočky), ale může to výrazně omezit výběr každému kdo to neví a na místní nabídku nebo doporučení se spolehne jako na jedinou možnost. U monitorů je velmi podstatnou kvalitou schopnost současně být slyšet i ve velkém kraválu z okolí a současně přitom nespouštět zpětnou vazbu. Pokud má jít o monitory umístěné na zemi, tak je potřeba se zabývat i jejich tvarem, stabilitou, odolností proti poškození, kvůli kterým se obvykle jejich provedení dost liší od běžných nebo i "univerzálních" beden. Vzhledem k tomu, že oba modely patří k téměř opačným koncům toho, co se dá za tyto peníze pořídit, připomínám, že ti v té úvaze nejspíš chybí minimálně tak deset dalších a přesně na to si dávej pozor největší.

H.M.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Niesom z toho vobec mudrejsi 500eur je malo alebo tie modely su nanic?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Ani jedno, zkus si to přečíst ještě jednou anebo i víckrát a pochopit, o čem píšu. Tobě připadá normální, že někdo (a my nevíme kdo) zúžil celý výběr právě na tyto dva modely ? A že my ani nevíme proč a přesto máme na nějaké otázky ohledně toho odpovídat ? Navíc ty bedny nemají zřejmě společné vůbec nic, krom velikosti středobasu a že se vejdou do rozpočtu. Být moudřejší není zrovna snadné, ale být méně blbý ano. Na to stačí třeba abys ty odpověděl mně, na co se já ptám a možná budeme oba.

H.M.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Ale ja som len napisal co mi doporucili a nie ze co z tych dvoch chcem.Rozpocet mam 1000eur ale tusim sa tu rady nedockam.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

To opravdu nejsi schopen se ani sám zamyslet, proč ti někdo doporučil dvě absolutně rozdílné bedny a nic jiného ani když tě na to upozorním opakovaně ? Nejsi schopen ani říct, kdo a kde ti to doporučil ? Je ti jasné, že kdo se blbě ptá, nemůže dostat zrovna ideální odpovědi ? Je ti jasné, že kdybys sám měl z těch dvou vybráno, tak by ses přece nikoho na nic už neptal a my to všichni musíme vědět taky ?
Nechci být jedovatý, ale už mi začíná být divné, že máš těch 1000€ :-)

H.M.
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

Abych ti to rozluštil, obě bedny jsou navržené diagonálně k něčemu jinému. Takže je divné ze ti prodejce střelil zrovna tento návrh, asi jich má moc na skladě a potřebuje je udat.

Jestli potřebuješ lépe poradit a nasměrovat ( rozhodnuti ale musíš učinit ty sám ) tak sem napiš víc informaci. Treba jsem nepochopil jestli se ma jednat o odposlech nebo o hlavní bedny pro posluchače, dále jestli uprednostnujes ( u odposlechu ) odposlech u nohou nebo na stojanech, mix k nim je jaký( možnost eqvalizace), do budoucna bude sub?
Na výkon se vykašli to je zavádějící a často lživá informace.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

Tak Stano je evidentně stále začátečník a možná už ani nerozumí česky, takže opatrně pánové... :D
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Tak ono tady bývá dost lidí zmateno tím, že nedostanou tu zdánlivě jednoduchou odpověď, jakou požadují a někdo po nich chce aby sami odpovídali a sami přemýšleli. Je to skoro modelová situace a běžná reakce zní "ale na to jsem se vás neptal" a když to stále není podle původních představ nastupuje místo dotazů a odpovědí vzájemné hodnocení, což je fáze, do které právě vcházíme. Jediné co se dá doporučit, je pečlivě číst příspěvky a maximálně se snažit jim porozumět a co nejlépe reagovat na jejich věcný obsah. Furt to tady bude pro typického Slováka i Čecha snadnější, než na foru v jakémkoli jiném jazyce.

H.M.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Dobre tak Pane Zdenku prepacte ze vobec zijem , dycham a chodim po tej istej zemeguli ako vy prepacte ze som sa vobec nieco pytal. Vy mi uz nepiste nic omluvam sa Vam ja som chcel radu a nie aby sa tu niekto po mne vozil ako po ucnovi ,ked vasa jedina rada je toto . Tak este raz odznova moja predstava financna za kus 500eur neviem ci je to malo, vela to urcite nieje.Mixpult zatial behringer sl 2442 starsi typ vrsky rcf 715mkii suby dbt sub18H mikrofony mipro bezdrat a tie monitory na zem. CHCEM RADU nebudem uz pisat nic co mi kde poradil lebo vzdy to vypali BLBO. Dakujem a cestine rozumim asi vice jak ty slovencine.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Jo, další fáze. Urážení se a zakazování si aby ten či onen dál do vlákna psal. Můžu tě ujistit, že to taky nefunguje a možná bys mohl mít aspoň tolik soudnosti abys uznal, že na tvoje celkem tři příspěvky o čtyřech řádcích dohromady jsem se snažil reagovat přinejmenším podstatně delšími a složitějšími texty, které byly tak k věci, jak to jen šlo. Mimochodem ten příspěvek o tvé schopnosti chápat český text není ode mne, to ti asi taky uniklo.

H.M.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Vam toho unika viacej zacal som odznova a vy si idete stale dookola to iste. Uznavam ste tu PAN PROFIK ja som zaciatocnik preto sa pytam. A od Vas nechcem radu preto lebo Vas to (asi obtazuje) moj nazor. A to o tej cestine patrilo inemu nie VAM. Ja uz neviem ako to mam napisat tu OTAZKU.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Stano, zkus upresnit, jaky styl se bude hrat. Taky jestli to je pro zpevaka, k bubenikovi a co do toho pujde. Na spoustu pouziti se hodi mensi monitory (10", 12"), ale k bubenikovi ti stacit nemusi. Klidne jeste pripis, co jste pouzivali do ted a co vam na tom vadilo. taky je dost dulezity, kde se bude hrat nejcasteji. Do klubu se hodi jiny uhel nez na velke jeviste, aby to nehralo do kolen.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

To exxxi :
je Dj a k tomu budou zpívat na bezdrát. Předpokládám že je bude dávat relativně k nohám, velke jeviště dělat nebude a díky bezdratu pri pohybu v davu se už bude slyšet z PA.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

No niekto ma uz zacal chapat a radi. Zahy to vystihol, asi tak neplanujem ozvucovat velke zostavy sem tam sintak mozno gitara jednoduche veci spev na podklady. Aby som to upresnil doteraz som nepotreboval odposluchy mal som doteraz repro o nicom hralo to vsade teraz mam aktiv a to uz hra len dopredu a uz to nieje tak pocut dozadu. A 12" som chcel ak by so siel na nejaku malu akciu kde je len hovorene slovo. Tak viete uz nieco poradit ?
Odpovědět

Zpět na „Repro“