Aktivne monitory (znacka a vykon) do 500 eur/ks?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Otas
Uživatel
Uživatel

Re: Aktivne monitory (znacka a vykon) do 500 eur/ks?

Příspěvek od Otas »

K DJ s úspěchem používám tenhle monitor http://www.prodance.cz/srm350v2.html , hraje vyrovnaně a není drahý. Pokud ale bude hlasitost extrémně vysoká, nemusí na to stačit, i když dokáže hrát hodně hlasitě (mám ho ke 4 kW výkonu PA).
Když chceš mít větší výkon, pak z těch, co jsou změřeny jako s vyrovnanou charakteristikou (a nestojí tedy jen na kecech prodejců) a jsou v limitu rozpočtu, lze navrhnout například tenhle: http://www.prodance.cz/art-312-a-mkiii.html . Je to značka, není třeba se za něj stydět při povalování na pódiu :wink: .
Možností je samozřejmě hodně.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Ok takze na moje pouzitie mi staci aj obycajna aktivka alebo su lepsie skosene?
Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas »

Pro DJing je to jedno, obvykle je mám na stojanu nebo i na stole.
Na zpěv ale určitě zkosené, budou ležet na podiu aby mohl nad nimi při zpěvu poslouchat a nezakrývaly ho, obě tyto to dovedou. Nelze proto použít aktivku bez ukosené hrany, to tu už bylo řečeno, pokud se nemýlím.
Mimochodem HM zná skvěle tuto problematiku a má snahu pomoci. Není obvykle moc dobré se s ním hádat nebo nedbat jeho rady :), je lepší radši nějaké to rýpnutí přehlédnout.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Ja ho berem ako profika a odbornika HM ale preco nevie reagovat ako ostatny?
Otas
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Otas »

Jak jsem to tak v rychlosti celé přečetl, odvodil jsem toto:
Hubert (HM) ti popsal, že to vůbec není jednoduché, je to celý obor. Zdálo se mu, že jsi si nechal poradit od jednoho prodejce a teď chceš pouze slyšet ano - ne. Přitom nevěděl na jaký účel to chceš přesně, odpovědi by pak mohly být zcela odlišné.
A tos nepochopil a hned ses našňupnul :), žes nedostal jasnou odpověď ihned. Ale to fakt nebylo možné, i Hubert si - myslím si já - váží svého renomé odborníka, který dovede správně poradit.
Já i HM jsme stejný ročník (pokud si pamatuji z dávných diskusí), už jsme starší pánové a občas máme nárok třeba i na vrtochy. Ale tohle od HM jako vrtoch necítím. Ono odpovídat je fakt docela těžká práce vyžadující nejen hodně znalostí ale i trpělivost, bere to spoustu času, odměnou je jen spokojenost a získání objektivních informací tazatele.
Snad jsem to pochopil správně, nicméně myslím, že je zbytečné se v tom nimrat. Věřím, že příští dotaz už budeš vědět, že k správné odpovědi je potřebné více informací a vše bude k spokojenosti a v pohodě.
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Ale ja som cakal na doplnujuce otazky. Ja ked niekomu radim tak davam doplnujuce otazky som elektrikar viem ze nic nieje jednoduche. Ale uz to kaslem.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Já bych to upřesnil. Nebylo možné odpovědět ano/ne, šlo odpovědět jen jestli volím Losnu anebo Mažňáka. Bahňák i všichni další jakoby neexistovali. Že je na výběr pouze mezi Losnou a Mažňákem určil kdosi neznámý, neznámo proč a nesmělo se o tom ani přemýšlet.
Tady bych se omluvil, tomu příměru skutečně nemusí mladší Slovák nikoli vlastní vinou vůbec rozumět, ale lepší mne nenapadá. Naopak všemu kolem těch monitorů by měl rozumět kdokoli z branže a co se týká výběru v obchodech, tak úplně každý, i běžná ženská od plotny. U MD prostě mají jiné menu než u KB nebo KFC a když mi někdo tvrdí, že výběr večeře je mezi Big Macem a McChickenem, tak prostě pojmu podezření, že "restaurace" je už daná předem a budu se cukat. Toto by mělo být srozumitelné i přes všechny jazykové, kulturní aj. bariery na celém světě :-)

H.M.

Otázky jsi dostal, ale neodpovídal jsi na ně.
zahy
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od zahy »

Bude trochu problém vybrat slušný pódiový ( opravdu pódiový ) odposlech. Do 500-, jich moc není, ale pokud se spokojíš s normální aktivkou tak je výběr daleko větší ovšem za cenu snížené elegance. To si už můžeš jednoduše projít E-shopy a seřadit si je. Vyprdni se ale na pič.... typu ovládání přes Bluetooth atd. Nech si taky rezervu na graficky ekvalizer ( bazar ), bude se ti hodit pro snížení vazby. Myslím že ti vyhoví i modelu s 10" protože asi těžko budeš predasovávat PA které stojí par metru od tebe. Koukejte se taky na uhel při použití jako odposlech, potřebuješ hrát do ucha a ne do kolen, užší vyzařovací uhel výhodou.

No a až  budeš mít vybráno pár modelů tak to sem hoď, vyskrtnem nesmysly a smysluplné si půjdeš poslechnout.  
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
stano
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od stano »

Dakujem toto su rady ktore potrebujem. No jo ta cena to uz som zistil ze 500eur je malo tak skusim nieco pohladat 10" a orig. podiovy.
Robert
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Robert »

Do této kategorie by se vešly Mackie SRM550, které jsou postavené hodně univerzálně a na boku leží velmi stabilně (mnozí zpěváci si rádi odkládají nohu na horní hranu odposlechu). ....a osobně by mne zajímala vhodnost dB Technologies DVX 10 HP jako odposlechů v kombinaci s větším PA a v kombinaci s dB Technologies SUB15D jako malé a lehké PA. Velmi dobrou referenci jsem udělal s RCF422A jako odposlechy, muzikanti si je chválily.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Bodejt by si nechvalili, kdyz ma o tridu vetsi driver ;-)
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Odpovědět

Zpět na „Repro“