B&C/18Sound/Beyma/RCF - nejlepší volba pro stavbu ?
-
- Reklama
B&C/18Sound/Beyma/RCF - nejlepší volba pro stavbu ?
Ahojte,
rád bych znal Váš názor na výše uvedené značky pro stavbu vlastních repro. Se kterou značkou máte nejlepší zkušenosti ? Např. odolnost, kvalita přednesu atd. Chystám se stavět repro s tím, že chci, aby se dalo v budoucnu násobit a taky aby už mělo nějakou úroveň. Svůj výběr jsem zúžil na tyto 4 značky, ale jak pročítám fóra, tak např. Beyma vychází dobře cenově, ale "prý" jsou s ní problémy atd. Je tu neustále vzájemný hate mezi značkami, tak bych rád věděl, jak se věci mají.
Díky.
rád bych znal Váš názor na výše uvedené značky pro stavbu vlastních repro. Se kterou značkou máte nejlepší zkušenosti ? Např. odolnost, kvalita přednesu atd. Chystám se stavět repro s tím, že chci, aby se dalo v budoucnu násobit a taky aby už mělo nějakou úroveň. Svůj výběr jsem zúžil na tyto 4 značky, ale jak pročítám fóra, tak např. Beyma vychází dobře cenově, ale "prý" jsou s ní problémy atd. Je tu neustále vzájemný hate mezi značkami, tak bych rád věděl, jak se věci mají.
Díky.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: B&C/18Sound/Beyma/RCF - nejlepší volba pro stavbu ?
Neřeš značky, ale konkrétní modely, respektive potřebu nějakého konkrétního druhu reproduktoru a který model mu může kde odpovídat. Chápu, že to asi je pro tebe velmi těžké, až nemožné, ale jinak to prostě nikdy nepůjde a čím dřív začneš, tím líp. Na nějaké "hate" si to rozhodně ani nezkoušej zjednodušovat, to by ti podstata úplně unikla. Já bych mohl kdykoli začít prodávat i Beymu (tím kdykoli myslím asi tak posledních 15-20 let), ale prostě nebyla potřeba a jsem si naprosto jistý, že po B&C a RCF by jakýkoli její prodejce skočil šipku z desetimetrového můstku - kdyby ovšem byly volné.
Také jsi několik značek vynechal, což může a nemusí být důležité, opět podle toho, o jaké KONKRÉTNÍ reproduktory máš reálný zájem. No a v neposlední řadě jde i o to, co a jak s nimi míníš dále podnikat, koupí reproduktorových šasi to pouze začíná a může to být i tak špatný začátek, že se těžko dostaneš dál.
H.M.
Také jsi několik značek vynechal, což může a nemusí být důležité, opět podle toho, o jaké KONKRÉTNÍ reproduktory máš reálný zájem. No a v neposlední řadě jde i o to, co a jak s nimi míníš dále podnikat, koupí reproduktorových šasi to pouze začíná a může to být i tak špatný začátek, že se těžko dostaneš dál.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
Tak víceméně prozatím jen na tucaní a nějaký ten rap. Zvučení kapel je momentálně ve hvězdách. Přišel jsem do styku již s mnoha bednami, které používaly různé repra, a vždycky si každý chválil jen to svoje a ostatní byly pro ně méněcennéZdeněk Prodance píše:Neřeš značky, ale konkrétní modely, respektive potřebu nějakého konkrétního druhu reproduktoru a který model mu může kde odpovídat. Chápu, že to asi je pro tebe velmi těžké, až nemožné, ale jinak to prostě nikdy nepůjde a čím dřív začneš, tím líp. Na nějaké "hate" si to rozhodně ani nezkoušej zjednodušovat, to by ti podstata úplně unikla. Já bych mohl kdykoli začít prodávat i Beymu (tím kdykoli myslím asi tak posledních 15-20 let), ale prostě nebyla potřeba a jsem si naprosto jistý, že po B&C a RCF by jakýkoli její prodejce skočil šipku z desetimetrového můstku - kdyby ovšem byly volné.
H.M.
Uvažoval jsem i např. nad Faitalem nebo Obertonem, ale s těmi jsem do styku ještě nepřišel, takže jsem vyselektovat výše uvedené.
Primárně by se mělo jednat o sestavu s 15" BR suby a 12"+1,4" vrchy. Na venek určitě 18" BR suby a možná 15"+1,4" na zavěšení.
Chci mít více verzí, bo občas, když to bude muset člověk tahat sám u menších akci, tak každé kilo dole se hodí
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

No a jak budeš řešit dělení, všechno bude aktivně nebo ty vršky s pasivními výhybkami ? Míníš to vše pořizovat vlastní výrobou nebo jinak ? To je opravdu podstatně důležitější, než zkoušet v této fázi vybírat jakékoli značky. A jestli ses dosud pohyboval v prostředí, které nic jiného nezajímá, tak rovnou zapomeň většinu věcí, které jsi tam slyšel.
Ano, sice se hodí mít různě velké bedny, ale spíš až rentálce, která má na všechny ty velikosti placené kšefty. Protože vyrábět velký zvuk skládáním všemožných beden opravdu nejde, to je jen takový tuckařský zlozvyk či spíš znouzectnost a po těch letech i něco jako národní foklor pro oko.
H.M.
Ano, sice se hodí mít různě velké bedny, ale spíš až rentálce, která má na všechny ty velikosti placené kšefty. Protože vyrábět velký zvuk skládáním všemožných beden opravdu nejde, to je jen takový tuckařský zlozvyk či spíš znouzectnost a po těch letech i něco jako národní foklor pro oko.
H.M.
-
MADMAX
- Uživatel

Všechny ty značky jsou dobré a vyrábí i velmi dobré měniče; být Tebou, tak se soustředím na nějakou kombinaci, k níž je k dispozici odladěná výhybka a výsledky měření.
MAD
Dělit chci komplet aktivně, bez pasivních výhybek. Skládat to určitě nechci jak se mi zlíbí. Spíš mít třeba 2 kusy 15" subů + 2 kusy vrchů na malé party ppř. použitelné jako odposlechy pro DJs a potom zřejmě 8 kusů 18" Subů a 4 kusy vrchů.Zdeněk Prodance píše:No a jak budeš řešit dělení, všechno bude aktivně nebo ty vršky s pasivními výhybkami ? Míníš to vše pořizovat vlastní výrobou nebo jinak ? To je opravdu podstatně důležitější, než zkoušet v této fázi vybírat jakékoli značky. A jestli ses dosud pohyboval v prostředí, které nic jiného nezajímá, tak rovnou zapomeň většinu věcí, které jsi tam slyšel.
H.M.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

No tak to je výběr opravdu dost široký. Nezapomeň na vhodné zvukovody, protože na rozdíl od nějakého toho hrbu anebo zpoždění nelze jejich směrovost nebo třeba dolní mezní kmitočet pomocí DSP korigovat.
H.M.
H.M.
Komponenty na výrobu bední sú už tak drahé že sa to moc neoplatí. Vyrábam na objednávku tlakové bedne na koncerty. Je to moje hobby. Predpokladám že keď chceš hole repráky chceš stavať pasívne bedne. Tu sú typy kde ich kúpiš a máš to bez starosti. Na začiatok ti to bude v pohode stačiť. Dnes už moc na značke ani nezáleží, každý sa snaží vyrábať čo najlepšie, technológie pokročili a firmy sa v tom predháňajú.
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 012780-000
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 012781-000
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 011317-000
Stavba vlastných bední nesie riziko že sa ti to nepodarí urobiť tak presne ako sa to má, ak nemáš skúsenosti a potom ti to jednoducho nebude hrať . A kúp si aj poriadný zosilovač, je síce ťažký ale na to nepozeraj, dobrá cena a nesklame ťa výkonom. Môžeš k nemu pripojiť 4 bedne na stranu, jedna 8 Ohmová a budeš počuť tie pecky. Ide v pohode do 2 Ohm a výkon 2x1800W. Meral som ho.
Dúfam že ti moje rady a odkazy nevymaže admín, nie je moc objektívny.
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 012780-000
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 012781-000
https://www.musicstore.de/de_CH/CHF/Fam ... 011317-000
Stavba vlastných bední nesie riziko že sa ti to nepodarí urobiť tak presne ako sa to má, ak nemáš skúsenosti a potom ti to jednoducho nebude hrať . A kúp si aj poriadný zosilovač, je síce ťažký ale na to nepozeraj, dobrá cena a nesklame ťa výkonom. Môžeš k nemu pripojiť 4 bedne na stranu, jedna 8 Ohmová a budeš počuť tie pecky. Ide v pohode do 2 Ohm a výkon 2x1800W. Meral som ho.
Dúfam že ti moje rady a odkazy nevymaže admín, nie je moc objektívny.
-
MADMAX
- Uživatel

"Dnes už na značke nezáleží..." a kup si laciný no-name zesilovač a "budeš počuť tie pecky" - no skoro si říkám, že by admin mal ostať "neobjektívny" a mazať takéto žvásty. Mohl bys nám, Decibel, dát nějaký odkaz na tie Tvoje tlakové bedne, na ktorých tých koncertoch že hrajú?
MAD
-
MADMAX
- Uživatel

FLeX: jinak jsem si jistý, že pokud si necháš poradit od Huberta ("zdeněk prodance"), určitě jsi schopen postavit lepší bedny než ty absolutní no-name z pochybného e-shopu, na které odkazuje Decidebil... 
MAD
MADMAX píše:FLeX: jinak jsem si jistý, že pokud si necháš poradit od Huberta ("zdeněk prodance"), určitě jsi schopen postavit lepší bedny než ty absolutní no-name z pochybného e-shopu, na které odkazuje Decidebil...
Ale Flex určite nemá financie na takú výbavu ako máš ty Madmax , keď chce niečo stavať na kolene, alebo nech sám napíše.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

To je zase zábavy. Prostě na internetu má každý úplně stejně pravdy jako všichni ostatní, proto nejsou lidi o nic chytřejší i když by mohli. A dokonce se po něm ideálně šíří i naprosté hovadiny, které by se člověk bál vyprávět i v hospodě poslední skupiny po zavíračce, protože by riskoval, že mu těch pár zbylých bodů inteligenčního kvocientu a špetky selského rozumu štamgastů dá přes držku...
Ono opravdu nemá smysl řešit nejprve značku, ale nezabývat se původem ani vlastnostmi výrobku vůbec (pod hesly, že všichni stejně lžou a ti nejdražší musí nejvíc, všechno je stejně z jedné fabriky kdesi za koncem světa atd.) je extrém ještě o něco horší, protože špatné výsledky přímo zaručuje. Odvolávat se na rozpočet a něčí neschopnost lze až potom, co o nich budeme něco vědět. Já třeba také lidi od stavby vlastních skeletů odrazuji, protože je to celkem specifická výroba a v malém se ani nemůže vyplácet, ale na druhou stranu je to jeden ze způsobů, jak se opravdu cosi naučit (a třeba si příště umět líp ohodnotit "značkovou" bednu).
H.M.
Ono opravdu nemá smysl řešit nejprve značku, ale nezabývat se původem ani vlastnostmi výrobku vůbec (pod hesly, že všichni stejně lžou a ti nejdražší musí nejvíc, všechno je stejně z jedné fabriky kdesi za koncem světa atd.) je extrém ještě o něco horší, protože špatné výsledky přímo zaručuje. Odvolávat se na rozpočet a něčí neschopnost lze až potom, co o nich budeme něco vědět. Já třeba také lidi od stavby vlastních skeletů odrazuji, protože je to celkem specifická výroba a v malém se ani nemůže vyplácet, ale na druhou stranu je to jeden ze způsobů, jak se opravdu cosi naučit (a třeba si příště umět líp ohodnotit "značkovou" bednu).
H.M.
Pokud chces stavet z Beym, muze te ispirovat Mikesound. Pro dalsi znacky jsou dostupna a hlavne lety overena mereni na Prodance. Co se stavby tyce, hodne temat je na repromanii i audiowebu. ( a neni potreba hned zakladat dalsi)
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
- Martin S.
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kvalitních výrobců je podstatně víc, nicméně spíš je třeba řešit konkrétní model a konkrétní použití, jak už bylo řečeno. Každý výrobce má v nabídce trochu něco jiného, tedy je z čeho vybírat, avšak musíš vědět taky vědět podle čeho vybírat. Pak je to taky dostupnost, ať se to nemusí objednávat od někud z druhé polokoule, což je prodraží, s čímž souvisí dostupnost náhradních dílů. A taky už nakousnutá cena, třeba Faital má zajímavé reproduktory, a rozhodně také patří ke světové špičce, avšak díky cenám zde v ČR zajímavý není (alespoň pro mne ne).
Nicméně výroba je podstatně složitější a pokud máš představu, že si vybereš tu nej značku a nej reprák a dáš do bedny podle výkresu, který stáhneš z netu, tak takto opravdu nelze udělat solidní PA a uděláš líp, když koupíš něco hotového.
Nicméně výroba je podstatně složitější a pokud máš představu, že si vybereš tu nej značku a nej reprák a dáš do bedny podle výkresu, který stáhneš z netu, tak takto opravdu nelze udělat solidní PA a uděláš líp, když koupíš něco hotového.
Martin S. ::::: MS sound
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;
http://ms-sound.cz" onclick="window.open(this.href);return false;