Menší PA koaxy na nearfield doma?

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Crashpc
Uživatel
Uživatel

Menší PA koaxy na nearfield doma?

Příspěvek od Crashpc »

Ahojte.
Je tu někdo, kdo by se mohl podělit o zkušenosti s 8" a 10" modely koaxů (asi z nabídky prodance)?
Rád bych to použil jako univerzálku nadoma (80cm od posluchače u PC) nebo ke grilovačce. Stavba klasického dospělejšího 10" + 1,4" by si žádala už slušný odstup měničů od sebe, a tak si říkám, jestli při snaze cpát modifikovanou seřízlou hornu k středobasu co nejblíž, proč to rovnou necpat doprostřed, a nekoupit koax. Naměřené chharakteristiky oproti klasickým řešením nejsou tak lákavé, ale asi něco za něco. Kompromis je pochopitelný. Oslovilo mě B&C 10FCX64. Kdyby to někdo slyšel, nebo ještě lépe měl možnost k poslechu ve středních čechách, byl bych vděčný za info nebo pozvání. Bude to podpořeno 18SW115 za všech okolností, takže basy z toho tahat nebudu chtít.
Crashpc
Uživatel
Uživatel

Re: Menší PA koaxy na nearfield doma?

Příspěvek od Crashpc »

Tak je to dobré, problém vyřešen. Ne, že by se poměr cen na PD nějak moc hnul, ale po zdražení je docela dost markantně vidět, že za ty ceny lze v jednotlivých komponentech pořídit úplně jinačí "zvěř". Když to není na kšeft, tak 7k+ za kompromisní koax přijde jako dost peněz, nehledě na to, jestli na to člověk má, nebo ne. Tímto to asi celé padá.
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Tak nevím, mně se zdá nabídka asi 15 modelů v cenách od čtyř do osmi tisíc dobrá (nepočítám Eminence bez driveru, to by jich bylo ještě víc), prostě koaxiál není způsob, jak ušetřit peníze, je to způsob jak ušetřit místo a jak docílit symetrie ve vyzařovacím diagramu. V PA to kromě monitorů obvykle nemůže zajistit jen samotný koaxiální reproduktor, ale pro ten blízký poslech je to rozhodně výhodné.

http://www.prodance.cz/koaxialni-reprod ... =1#filters

H.M.
Crashpc
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Crashpc »

A vidíte, některým zákazníkům se to tak dobré nezdá... Byl jsem kouknout i po dalších značkách (Beyma, Celestion), a zkrátka mi to při zkouknutí měření, a pak ceny, nepřijde jako príma kompromis.Doma na stůl už těch modelů vhodných není zdaleka tolik, a když jste si rozmlsali zákaznictvo bastlením z opravdu velice dobrých komponent a stovkami opravdu použitelných kombinací, tak snad si nemyslíte, že tahle sorta zákaznictva přejde plynule na kompromisnější all in one řešení jako koaxy, a nebo rovnou celé aktivní bedny. :-)
Odpovědět

Zpět na „Repro“