Vyzařovací úhly - co to znamená a jak se používají?
-
- Reklama
Vyzařovací úhly - co to znamená a jak se používají?
Klidné nedělní odpoledne přeji.
Vyzařovací úhel 90 x 60 °, vyzařovací úhel: 75° x 45° co to v praxi znamená a k jakému použití se to používá? Je k tomu nějaký již publikovaný článek nebo vysvětlení.
Mám aktivky vyzařovací úhel 90 x 60 ° ale zvukově se mě moc líbí Megaton - ND314 vyzařovací úhel: 75° x 45°
Jirka
Vyzařovací úhel 90 x 60 °, vyzařovací úhel: 75° x 45° co to v praxi znamená a k jakému použití se to používá? Je k tomu nějaký již publikovaný článek nebo vysvětlení.
Mám aktivky vyzařovací úhel 90 x 60 ° ale zvukově se mě moc líbí Megaton - ND314 vyzařovací úhel: 75° x 45°
Jirka
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Re: Vyzařovací úhly - co to znamená a jak se používají?
Především je potřeba říct, že ta čísla sama o sobě o směrových charakteristikách moc neříkají a pokud nejsou k dispozici další údaje (to už je obvykle sada grafů anebo na jejich základě vytvořená barevná "mapa"), tak se podle nich nelze nijak rozhodovat, pokud není rozdíl opravdu velký. V tomto případě ještě není a bedny 90x60 a 75x45 stupňů mohou být klidně prakticky záměnné. Těch 7,5° rozdílu by bylo dost těžko v praxi poznat, protože na hranici vyzařovacího úhlu bedna nepřestává hrát, jen má (a to ještě v průměru, pro nějaký rozsah kmitočtů) nižší SPL.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz