Typ ozvučnice na the box Speaker 18-500/8-A?
-
- Reklama
Typ ozvučnice na the box Speaker 18-500/8-A?
Zdravičko , chcel by som Vás poprosiť o radu aký by bol podla vás vhodný typ ozvučnice pre tieto repro
http://www.thomann.de/cz/the_box_speaker_185008a.htm ...
Viem.. väčšina z vás povie niečo v zmysle že je to hnoj a neoplatí sa to ani riešiť ale bohužial 500 euráčmi nemávam ani si stovkami neutieram zadok
dostal som sa k nim cez dve bedne od DAP , presnejšie 218 SM .. sú to akési hybridy
no nejak mi to tam nepasuje ... môj plán je spraviť komplet nevé ozvučnice .. ( nepotrebujem žiadne extrémne paratmetre) a starých sa zbaviť . .v lepšom prípade predať 
Premýšľal som nad bassreflexom na štýl G-sub
http://www.thomann.de/cz/the_box_speaker_185008a.htm ...
Viem.. väčšina z vás povie niečo v zmysle že je to hnoj a neoplatí sa to ani riešiť ale bohužial 500 euráčmi nemávam ani si stovkami neutieram zadok
Premýšľal som nad bassreflexom na štýl G-sub
Re: Typ ozvučnice na Thomann repro
Kdyby byly platné parametry z tohoto odkazu https://images6.static-thomann.de/pics/ ... screen.pdf, nebylo by to nejhorší. Vcelku použitelné pro pro různé typy uzvučnic, já bych preferoval basreflex, i když mnou dopočtené Xmax 7 mm neoslňuje. Je-li pravdou Bl 23,8, šlo by to i do nějakých horn nebo 6th bandpassů.
Jak to hraje ve skutečnosti, toť otázka
. Nemusí to nějak pasovat nikam, ono i cena napovídá příliš neočekávat.
Jak to hraje ve skutečnosti, toť otázka
Re: Typ ozvučnice na the box Speaker 18-500/8-A?
Ono keď to tam sudruhovia z DAP namontovali do tej bedne tak asi vedeli snáď čo robia , ale nemôžem si pomôcť .. mám 2ks tých bední a keď som priamo pred nimi cca 3 metre tak to nejak .. nehrá ...zato ked som 15 metrov od nich a mierne na boku tak to vcelku potlačí .. (vonku)
Já jen doufám, že to není přehozenou polaritou
.
No nevím, co je to za bedny, neviděl jsem je. Tohle ale dělávají třebas horny - u beden basové skoroticho a na opačné straně sálu má v baru hospodský na krku žíly jak Řepka po žluté kartě, že mu basy třesou skleničkama a není vůbec rozumět.
No nevím, co je to za bedny, neviděl jsem je. Tohle ale dělávají třebas horny - u beden basové skoroticho a na opačné straně sálu má v baru hospodský na krku žíly jak Řepka po žluté kartě, že mu basy třesou skleničkama a není vůbec rozumět.
-
Marian
Mne podľa vonkajších rozmerov príde objem pre tie basáky malý, majú pomerne vysoké Qes ak to má hrať dole chce to fajnu bedňu. Asi by som to nechal aj ako to je, neviem či to stojí za tan čas a peniaze a či to prinesie želaný výsledok. Ak by som predsalen staval nové ozvučnice, robil by som klasický basreflex 170-180l s väčším BR tunelom, samozrejme pre každý repro jednu bedňu. Problém čo píšeš že to blízko pred bedňou nehrá môže byť spôsobený že to nemáš vo fáze zo satelitami.
v tej fáze problém nebude , skôr som najprv premýšľal či to nieje len zlým rozmiestnením bední .. po väčšine pokiaľ to je možné sa snažím ich pchať všetky na stred pod pódium buď to na zem všetky vedľa seba alebo dva a dva na seba (už 4ks bední) .. kým som mal dve bedničky tak som bol veľmi spokojný za tú cenu.. po čase si to moje ucho akoby na ne zvyklo
... svoje ale možno robí aj objem pretože aj mne sa vidí hĺbka bedne 58cm nejak pochudnuto,... asi ako ja (nepríjemné keď tvoja bedňa je o 10kg ťažšia od teba) :/ 
-
Petr Z.
Oto,
jestli je Xmax +/- 7mm, tak to určitě není špatné, tolik často nemají ani "značkové" kousky. Vím, že je to u PA 18" až do nějakých +/- 9-11mm, ale to už pak víc připomíná membránovou pumpu, než reproduktor.
Při takových výchylkách bych si dal pozor na tuhost ozvučnic. 18"ka či dvě s takovými výchylkami a dobrým, tvrdým zesilovačem může bednu bez výztuh a z dřevotřísky rozklížit či rozbít natošup, kór při live muzice. Bubeník na to hamsne a je po bedně
Před asi 10 r jsem toto viděl na vlastní oči. Z boků a zezadu boxu vystřelovaly jak z hřebíkovačky ty nažloutlé, kalené stolařské vruty. Chlapci měli sic provizorně ale celkem pevně z 25 mm dřevotřísky postavenou jednu kopii těch EV Manifold subbasů, myslím že to bylo MTL4 - 4x18" EVX180. Potřebovali prý "něco silnějšího", tak jsem jim tehdá zapůjčil Crest 9001, co jsem sám měl půjčený z kolegova servisu a měl jsem ho testovat. On má myslím 2x2.200W/4R, takže do bedny šlo při clipu asi nějaké 4,5kW.
No a to se právě stalo. Byli jsme od toho asi 4-5m, kluk to vyjel opravdu po clip konce. Úplně se nám z toho tlaku rozostřilo vidění a naráz kolega zakleknul a držel se za nohu.
Vypnuli to a že co je? A on měl asi 1cm hluboko zaražený ten vrut ve stehně, měl kraťasy...
Nikdy jsem nic takového neslyšel a ani tento typ beden neviděl v provozu, ale je to tedy nářez - a to je už dobrých 10 let, jestli ne 12.
Cosi podobného s logem EV a čtyřmi otvory vpředu bylo vidět na jedné stage na Masters of Rock ve Vizovicích, ale to už také dost dávno. Ten střed, jak jsou koše repro, byl zakrytý nějakou mříží a nebylo tam moc vidět.
V počtu pouhých 6+6ks to dělalo vážně nepěkné věci - takové kopance do hrudníku to nedělalo ani na největší stage pro hlavní hvězdy.
Chtěl jsem se při této příležitosti zeptat, zda s těmito subbasy máte někdo zkušenosti. Mě to tehdy zaujalo, bedna nebyla příliš složitá na konstrukci - ale při zjištění, co stojí EVX180 mě to přešlo
Používá se to ještě?
Já je i tenkrát nikde v provozu neviděl, ani kopie.
jestli je Xmax +/- 7mm, tak to určitě není špatné, tolik často nemají ani "značkové" kousky. Vím, že je to u PA 18" až do nějakých +/- 9-11mm, ale to už pak víc připomíná membránovou pumpu, než reproduktor.
Při takových výchylkách bych si dal pozor na tuhost ozvučnic. 18"ka či dvě s takovými výchylkami a dobrým, tvrdým zesilovačem může bednu bez výztuh a z dřevotřísky rozklížit či rozbít natošup, kór při live muzice. Bubeník na to hamsne a je po bedně
Před asi 10 r jsem toto viděl na vlastní oči. Z boků a zezadu boxu vystřelovaly jak z hřebíkovačky ty nažloutlé, kalené stolařské vruty. Chlapci měli sic provizorně ale celkem pevně z 25 mm dřevotřísky postavenou jednu kopii těch EV Manifold subbasů, myslím že to bylo MTL4 - 4x18" EVX180. Potřebovali prý "něco silnějšího", tak jsem jim tehdá zapůjčil Crest 9001, co jsem sám měl půjčený z kolegova servisu a měl jsem ho testovat. On má myslím 2x2.200W/4R, takže do bedny šlo při clipu asi nějaké 4,5kW.
No a to se právě stalo. Byli jsme od toho asi 4-5m, kluk to vyjel opravdu po clip konce. Úplně se nám z toho tlaku rozostřilo vidění a naráz kolega zakleknul a držel se za nohu.
Vypnuli to a že co je? A on měl asi 1cm hluboko zaražený ten vrut ve stehně, měl kraťasy...
Nikdy jsem nic takového neslyšel a ani tento typ beden neviděl v provozu, ale je to tedy nářez - a to je už dobrých 10 let, jestli ne 12.
Cosi podobného s logem EV a čtyřmi otvory vpředu bylo vidět na jedné stage na Masters of Rock ve Vizovicích, ale to už také dost dávno. Ten střed, jak jsou koše repro, byl zakrytý nějakou mříží a nebylo tam moc vidět.
V počtu pouhých 6+6ks to dělalo vážně nepěkné věci - takové kopance do hrudníku to nedělalo ani na největší stage pro hlavní hvězdy.
Chtěl jsem se při této příležitosti zeptat, zda s těmito subbasy máte někdo zkušenosti. Mě to tehdy zaujalo, bedna nebyla příliš složitá na konstrukci - ale při zjištění, co stojí EVX180 mě to přešlo
Já je i tenkrát nikde v provozu neviděl, ani kopie.
- Zdeněk Prodance
- Uživatel

DAP nelze předběžně věřit nic. Bedna je celkem klasická, vlastně je to funkčně skoro to samé, jako MTL2 a MTL4 je jenom zdvojená. Tuhost bedny může hrát roli, ale tipoval bych spíš na tu fázi a to jak elektricky, tak z rozmístění v prostoru, nejen bedny vůči sobě, ale i stěnám. Ovšem obvykle to uprostřed hraje nejvíc, takže bych nejdřív šel po elektrice, může to dělat dost věcí a někdy se dvě chyby vykompenzují a po odstranění jedné je to teprve špatně atd.
Prodance, http://www.prodance.cz
no tak túto sobotu máme open air akcošku (rockovo metalový koncertík) tak snáď tam sa nám podarí nájsť príčinu .. budeme mať prakticky celý deň takže možno sa nám podarí poskúšať rôzne varianty uloženia bední atď .. a tu najlepšiu zvolíme
snáď ten večer prežije vše bez ujmy

- Zdeněk Prodance
- Uživatel

Na to přefázování pozor, to by mohlo být v rámci jedné bedny velmi nebezpečné a i mezi bednami to dělá falešný dojem "že to ještě moc nehraje", takže se člověk nemusí bát přidat. Větší počet i jen průměrných 18" v použitelných bednách a adekvátně napájený musí vždycky hrát hodně, přinejmenším tam, kde se signál z nich má šanci sečíst optimálním způsobem.
H.M.
H.M.
Prodance, http://www.prodance.cz
-
Exxxxi
Polarita beden i kabelu se da zkusit doma.
Všetko prekontrolované , odskúšané , odohraný koncertík , bedničky aj repro v nich prežili a všetko dopadlo na jedničku
jupí 
...jenže mne na konec diskuze chybí pointa, bez které snaha přispěvatelů ztrácí smysl. Co bylo špatně? Předpokládám, že jsi repro do jiných beden nedával a odehráli jste to na to, co je na fotkách.
nuž chalani mi poradili myslím si, že dostatočne a stavbu nových ozvučníc v podstate zavrhli tak myslím, že nieje viac čo riešiť
pokiaľ tu niekomu toto vlákno prekáža nech ho kludne vymaže
... a aj keby som sa rozhodol stavať nové ozvučnice určite by som to nestihol dovtedy takže by iná možnosť nebola