2x Shure KSM 109 vs. Rode NT5 pair

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

2x Shure KSM 109 vs. Rode NT5 pair

Příspěvek od chickensk »

čaute. ktorý z týchto mikrofónov má podla vás lepší zvuk ? a prečo ?
potrebujem nahrávať overhead, klavír, elektrickú a akustickú gitaru (+SM57)
tiež by som rád keby to zvláda saxofón, trubku a husle :)
tieto by podla výrobcov mali všetko spomenuté.
má s nimi niekto reálne skúsenosti ?
osobne sa mi velmi páčia Rode. ale ani jedny som nepočul :D
http://www.musiccenter.cz/RODE/Rode-NT5 ... y/:3:12403
http://www.musiccenter.cz/SHURE/Shure-K ... y/:3:12880
ďakujem.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: 2x Shure KSM 109 vs. Rode NT5 pair

Příspěvek od safa »

Nerovne srovnani, ta Shurka je zase elektret, NT5tka je tusim true condenser ... cili bych vsazel (obzvlast na mene hlasitych nastrojich jako je klavir, smycce) na tu NT5tku.

A abych si prihral taky vlastni polivcicku tak bych doporucil pozornosti sE3a pripadne sE4a , ktere krome toho ze jsou true condenser maji palcovou membranu (NT5 ma podobne jako nase sE1a pouze pulpalcovou). Pokud by byl zajem mohu zapujcit k vyzkouseni pripadne poslat nejake zvukove ukazky.
chickensk
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chickensk »

Ďakujem potvrdil si mi čo som ti doteraz myslel. Od teba si nemám tie mikrofóny požičať, bývam až v Nitre na Slovensku. Rode sú ešte aj lacnejšie takže sa mi to velmi páči. Čítal som aj pár recenzií na zvuk, a nahrávky so počul tiež. Orchester znel skvelo, spev tiež, perkusie tam tiež boli. Len ten klavír som nikde nenašiel.
jardatop
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jardatop »

safa píše:NT5 ma podobne jako nase sE1a pouze pulpalcovou.
Safo, mala membrana neznamena horsi zvuk nez velka. Kazda se hodi pro jinou aplikaci, takze sE3 nelze srovnavat s NT5 ani s KSM109.
Ty to tu prezentujes, jako by mala membrana byla horsi a snazis se nabizet vetsi -> lepsi. To se mi moc nelibi.

DPA delaji taky male membrany a nejsou to spatne mikrofony :wink:
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

jardatop píše:
safa píše:NT5 ma podobne jako nase sE1a pouze pulpalcovou.
Safo, mala membrana neznamena horsi zvuk nez velka. Kazda se hodi pro jinou aplikaci, takze sE3 nelze srovnavat s NT5 ani s KSM109.
Ty to tu prezentujes, jako by mala membrana byla horsi a snazis se nabizet vetsi -> lepsi. To se mi moc nelibi.
... ale ne, vubec ne. Mas pravdu ze sluvkou "pouze" tam vniklo trochu nedopatrenim #-o spis pod tihou obecneho dogmatu, ktere obecne v tehle problematice panuje. Ja jsemrozhodne prvni mezi temi kdoz tvrdi, ze mala membrana neni rozhodne zadnej handicap. Jak spravne pises DPA je toho exemplarnim prikladem (a ze i treba 4091nicky jsou uzasny mikrofony, o klasiskejch 4006 nemluve).

Chtel jsem rict ze ze zkusenosti ktere mam s sE1 (coz je s NT5tkou srovnatelny mikrofon) versus sE4/sE4 se mi na sirokospektre nastroje (klavir napriklad) vic libi podani sE3/sE4, ktere maji vetsi membranu. Tot vse ;-) . Na druhou stranu jsem slysel na par sE1a nahranej smyccovej kvartet a hralo to moc pekne ... . V zadnem pripade jsem tim nechtel znevazovat Rode (navic tady primo Colinovi do oci ;-) ) a tim mene malomembrany obecne [-X !
Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“