Zvukový aparát do zkušebny

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Smela

Zvukový aparát do zkušebny

Příspěvek od Smela »

Ahoj, řešíme s kapelou aparát pro zpěv do zkušebny cca 3x8 m. Aparát by byl využíván přes mix a šel by do něj primárně hlavní vokál a sem tam 1-2 doprovodné vokály a chtěli bychom přes to občas použít nějaký samply.
Moje představa byla koupit, po referencích zde na foru i jinde, RCF ART 712 pro její čistý zvuk. Došlo ale na debatu, kde mě kolegové přesvědčovali, že tato bedna, ač má výstup 700W RMS, nebude stíhat určité frekvence, v případě, že do ní půjdou vokály i samply dohromady. Bude prý lepší koupit pasivní sestavu s dvěma reprobednama kde se ten výkon rozdělí a zvuk nebude přebuzenej. Mě šlo o čistej zvuk, kterej RCF má, ale nevím, zda by to ta bedna samotná opravdu utáhla. Rozpočet za bednu nebo případný zesilovač a dvě pasivní bedny (bez mixu atd) je 15 tis max. Tak nevim jakou cestou jít, zda koupit nějakej starší powermix a dvě nějaký "pochybný" starší bedny nebo nový RCF. Starších RCF moc neni vidět. Je pravda, že je to aparát jen do zkušebny, popřípadě na nějakou malinkatou pártošku. Tak nevim, zda tolik řešit čistotu zvuku nebo se radši zasoustředit na spolehlivej výkon. Další věc je místo ve zkušebně, které tam vlastně už skoro neni :)
p.s. jsme vlastně dvě kapely a hrajeme hardcore/funky hip hop
Děkuju předem za rady
Marek
KarlosSou
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Zvukový aparát do zkušebny

Příspěvek od KarlosSou »

RCF 712 je ideál i na hc, časem došetřit na druhou.
Silnější aparát stejně kvůli vazbě na plno nepojedeš.
Namasté

Příspěvek od Namasté »

v místnosti 8x3 metry, z níž nejméně polovinu určitě zaberete vy jako kapela, vám jedna 312 nadělá rambajzu až kam (tj. přebuzení nenastane) a slévání vokálů se samply bych se neobával - to případně není problém jen bedny.
Navíc časem došetříte na druhou a budete vybaveni na takřka jakoukoliv párty.
Smela

Příspěvek od Smela »

dík za rychlé odopvědi. Takže bude lepší vzít jeden aktivní reprák RCF než v tý samý cenový relaci zesilovač a pasivní satelity? V současnosti máme jednu aktivní bednu od Behringera, která dost nestíhá. Tu bysme teda mohli napíchnout do mixu jako druhou odposlechovou bednu. Je lepší tu starou bednu taky zapojit jako hlavní, do druhýho (pravýho) výstupu jako tu RCF nebo jí zapojit do odposlechovýho výstupu, je to asi jedno ne? Jenom pro upřesnění dotazu, zkušebna je asi trochu větší a to 4x7 a do budoucna jí možná budeme probourávat do stejně velký buňky. Díky
Smela

Příspěvek od Smela »

ještě bych se zeptal, jak velké jsou tam rozdíly mezi 710 a 712 a případně 310/312/315 a 710/712? Parametry mám načtený, ale jaký jsou tam rozdíly v praxi a co by mohlo vyhovovat mě pro můj dotaz?
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Zdeněk Prodance »

Dvě slušné pasivky a ještě zesilovač za patnáct bude problém koupit, takže i když na tom rozdělení do dvou odposlechových cest něco je (ovšem musíte mít mix, který má minimálně dvě odposlechové cesty), i takovou koncepci bych se spíš snažil udělat ze dvou ART, pokud možno shodných, dražší to zřejmě nebude a jde to pořídit postupně. Samotné rozdělení toho samého signálu do dvou beden nepomůže ničemu, "stíhatelných frekvencí" tím nijak nepřibyde a spíš se projeví nové nestíhající, kvůli různému zpoždění od dvou různě vzdálených beden.

H.M.
Smela

Příspěvek od Smela »

díky za rady. Takže půjdu svojí cestou a to aktivkou RCF. Jen by mě teď zajímalo jestli mi může někdo poradit jako přesně řadu a velikost viz můj příspěvek výše? Děkuju za pomoc
Namasté

Příspěvek od Namasté »

a tu tunu povídání zde na téma "kterou RCF na co" jsi už přečetl a udělal si vlastní názor? anebo čekáš na řešení na stříbrném podnose?

Řekl bych, že je vždy fajn se minimálně v dané věci zorientovat. Ale tak jsou to vaše peníze, že...
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Je to jedna řada beden, liší se velikostí, výkonem zesilovače, způsobem zpracování signálu, cena obvykle velmi dobře odráží, co je do bedny vloženo. Obecně se dá říct, že na podobné použití nemá moc smysl si pořizovat bednu s 15" a slabým zesilovačem (315) a samozřejmě 300 (dnes už ale u nových kusů 400)W a 700W je rozdíl. Naopak 1" drivery sice nejsou všechny stejné, ale zase nějak zásadně se od sebe neliší. Teprve bedny s 1,4" a 2" jsou už o krok až dva dál, ale to jsme v jiném rozpočtu. Pokud to tady všechno o RCF ART přečteš, tak zjistíš, že až snad na jedinou výjimku (té se hrubě nelíbí nějaký model, nepamatuju si ale který přesně), to takhle nějak podobně vnímá asi skoro každý. Opravdu tedy nečekej, že ti někdo může "rozsvítit" a ukázat prstem na ten jediný nejlepší. Já k tomu můžu říct, že prodejnost je zhruba nepřímo úměrná velikosti a ceně, jedinou výjimku tvoří 8" (prodávají se výrazně méně) a ART745-A (prodává se více, ale to je bedna ve své vlastní kategorii napříč celým trhem bez ohledu na značku). Pro ilustraci - skladem máme nyní asi 45ks 315+710+712-A a všechny jsou rezervované, tedy "stojí se fronta na příští dodávku".

H.M.
Smela

Příspěvek od Smela »

...děkuji všem za rady. Narazil jsem na tento inzerát a s pánem jsem se již domluvil. Mělo by to určitě pro naše potřeby stačit ;)

http://hudebnibazar.cz/male-pa/ID995744/

díky Marek
Zdeněk Prodance
Uživatel
Uživatel

Pro začátek určitě, časem asi zjistíte, že mix je malý (nemá dost mikrofonních vstupů a auxů), ale vzhledem k tomu, že je vlastně "zadarmo", asi není co řešit. Jen pozor na skutečný stav, opravami by se to prodražilo.

H.M.
Odpovědět

Zpět na „Repro“