Repro na prevazne domaci poslech DnB
-
- Reklama
-
Beorgi
Repro na prevazne domaci poslech DnB
Bre rano,
potreboval bych poradit s nakupem repraku pro prehravani prevazne DnB, techno, progressive trance a tak..
Pripojeni k PC a poslech nejcasteji doma v mistnosti cca 4x3m.
Uvital bych, kdyby bylo mozne pomoci těchto repraku uspokojit i sve kamarady při narozeninove akci ve vnitřním prostoru pro cca 30 lidi (prevazne DnB dychanky).
Rozpocet zvazuju do 15 000,-
Diky předem za zkusene rady, doporuceni a návrhy.
potreboval bych poradit s nakupem repraku pro prehravani prevazne DnB, techno, progressive trance a tak..
Pripojeni k PC a poslech nejcasteji doma v mistnosti cca 4x3m.
Uvital bych, kdyby bylo mozne pomoci těchto repraku uspokojit i sve kamarady při narozeninove akci ve vnitřním prostoru pro cca 30 lidi (prevazne DnB dychanky).
Rozpocet zvazuju do 15 000,-
Diky předem za zkusene rady, doporuceni a návrhy.
-
Petr Z.
Re: Repro na prevazne domaci poslech DnB
Termín "repráky" je hrozně obecný a významově velice široký.
Zkuste upřesnit - máte/nemáte už zesilovač, pasivní, aktivní.
Maximální částka bude asi pro všechny možné varianty nízká na to, aby to mělo pro zvolený žánr vhodné vlastnosti a výkon.
Zkuste upřesnit - máte/nemáte už zesilovač, pasivní, aktivní.
Maximální částka bude asi pro všechny možné varianty nízká na to, aby to mělo pro zvolený žánr vhodné vlastnosti a výkon.
-
Marian
Tie požiadavky sa dosť bijú. Na nejakú párty je dobrá vyššia citlivosť čo dosahujú PA bedne, avšak pri posluchu v menšej miestnosti to naopak vadí, keďže sú pomerne ostré a oproti HiFi sústavam hraju na ucho menej basov, aj keď to nie je stále tak celkom, keďže PA bedne hrajú práve na stredoch a výškach viac ako HiFi. Možno by vyhovoval nejaký s projektov "Totem" či "Open" zo stránky repromania.net , možno má niekto dačo zaujímavé na predaj z druhej ruky, tam by to do tej ceny mohlo výsť aj nejakým zosilňovačom, má to už pomerne slušnú citlivosť aj príkon aby to zvládlo nekú párty a stále je to HiFi odladene aby to hralo v rámci možnosti na ucho pekne a príjemne. Ďalšia možnosť je použiť nejaký aktívny PA set čo by malo výhodu viac na tých party čosi vyššou celkovou hlasitosťou do tej ceny vlezie tak the box CL 106/112MKII Basis Bundle alebo kompaktnejší systém LD SYSTEMS DAVE G3 Series - Compact 10, sú to síce take low-end značky no za tie peniaze t aj celkom hraje. Síce nebude žiadna sláva na basoch no zasa do takej miestnosti by už niečo s 15" subbasom bolo asi veľké. aj v tej cenej je Ťažko niečo nájsť
-
Beorgi
Dobře panove,
diky za odpovedi. Po okrajovem nastudovani problematiky mi vychazi, ze jsou dve odlisne věci jako je poslech v mistnosti a reprodukce pro vice lidi. Vzhledem k tomu, ze drtivou většinu casu bych rad uzil poslech doma, tak zavrhuji party sestavu(něco nekde splasim, když bude třeba). =D Zesak nemam, jednalo by se tedy o aktivni a nejspis studiove monitory? =D
Co by jste rekli třeba na 2x m-audio-bx8-d2 a k tomu m-audio-bx-subwoofer?
http://kytary.cz/m-audio-bx8-d2/HN120088/
http://kytary.cz/m-audio-bx-subwoofer/HN159979/
Otazka jestli ty 8" nejsou uz dost a nevzit spis 6" a mensi vzhledem k subw (napr.m-audio-bx6-carbon)
celkove by to vyslo na 16 500, coz je kolem tech 15 000 =D
Nemuzu si pomoct, ale nechci zadne geniusy apod.
Jednu dobu jsem chtěl jit do alesis-m1-active-mk-ii, ze si je hodne chvalili za ty peníze.
Pak jsem hodne cetl o KRK Rokit, ale ty mají sve odpurce a fandy, tak nevim.
Prijde mi ze se hodne plati spis za znacku nez za kvalitni reproduktor.
No a hodne vychvaluji Adam audio bedny =)
diky za odpovedi. Po okrajovem nastudovani problematiky mi vychazi, ze jsou dve odlisne věci jako je poslech v mistnosti a reprodukce pro vice lidi. Vzhledem k tomu, ze drtivou většinu casu bych rad uzil poslech doma, tak zavrhuji party sestavu(něco nekde splasim, když bude třeba). =D Zesak nemam, jednalo by se tedy o aktivni a nejspis studiove monitory? =D
Co by jste rekli třeba na 2x m-audio-bx8-d2 a k tomu m-audio-bx-subwoofer?
http://kytary.cz/m-audio-bx8-d2/HN120088/
http://kytary.cz/m-audio-bx-subwoofer/HN159979/
Otazka jestli ty 8" nejsou uz dost a nevzit spis 6" a mensi vzhledem k subw (napr.m-audio-bx6-carbon)
celkove by to vyslo na 16 500, coz je kolem tech 15 000 =D
Nemuzu si pomoct, ale nechci zadne geniusy apod.
Jednu dobu jsem chtěl jit do alesis-m1-active-mk-ii, ze si je hodne chvalili za ty peníze.
Pak jsem hodne cetl o KRK Rokit, ale ty mají sve odpurce a fandy, tak nevim.
Prijde mi ze se hodne plati spis za znacku nez za kvalitni reproduktor.
No a hodne vychvaluji Adam audio bedny =)
-
Marian
Neviem či sú monitory úplne najvhodnejšie na posluch hudby ako takej. Je to skôr na tvorenie hudby takže to hrá dosť kriticky, dosť tam počuť nedokonalosti, čo môže niekedy aj vadiť, aj keď sato da rôznými softwarovími "kurv1tkami" vylepšiť... Každopádne na blízky posluch v menšej miestnosti je to OK , vykonnejšie modely nahradia aj sústavu v izbe a je to v pohode aj z gauča a pod... . Keď sa použije sub tak myslím že je skoro jedno či sa použije 6 alebo 8", Ja som porovnával niekedy staršie monitory Tapco a 5" hrali kritickejšie a detailnejšie na stredoch ako 8", tie však samozrejme mali lepšie podanie basov, ale zrejme to nemožno zovšeobecniť.
existuju vobec ešte zaujemci o normalnu HIFI zosatavu ? alebo tu budeme kupovať študiove monitory ako lepšiu alternativu k pc bedniam , nechapem to . ved to neni určene na počuvanie . ale na pracu potichučky nech si nezničim sluch ne 
Keď kúpiš tie 8" od M-Audio budeš úplne spokojný.. Ten sub k nim ani nepotrebuješ pokiaľ to budeš mať v jednej izbe.. Horšie to je z ovládaním hlasu, pretože sú to primárne štúdiové monitory, takže je vhodné to doplniť o mix, na ktorom si budeš vedieť jednoduchšie nastaviť hlas, poprípade basy, výšky, atď.. V každom prípade sa dajú nahodiť aj na TV cez výstup na slúchadlá a ovládať to na diaľkovom.. V každom prípade si prv prever tú veľkosť lebo sú fakt veľké.. Ja som ich musel s toho dôvodu dať preč lebo sa to nehodilo už k PC.. Osobne som zvolil kombináciu 6" + sub (tiež je dosť veľký, treba mať na neho miesto a aj po zvukovej stránke ho treba vhodne umiestniť do izby) V každom prípade sklamaný nebudeš ani v jednom prípade..