Problém s Tapco J-800
-
- Reklama
Problém s Tapco J-800
Zdravím, mám opět problém 
Koupil jsem nový zesilovač Tapco J-800. Rozbalil jsem ho, zapojil jsem repro a výstup z mixu jsem připojil na vstup zesilovače. Prostě tak jak vše má být.. Zesilovač jsem zapnul a postupně přidával jak na mixu tak na zesíku a z beden se neozývalo vůbec nic. Bylo slyšet jen slabé bzučení když jsem přiložil ucho k bedně. Na zesilovači neustále svíti obě OL (clip) diody, i když uplně odpojím signál pořád svítí, jen mírně začnou pohasínat když na mixu pořádně přidám ale opravdu pořádně..
A dioda indikující signál se nerozvítí vůbec nikdy.. Mix mám Behringer Xenyx 1622fx.. Na něm jsou konektory XLR - zem mám na pinu 3, a signál na pinu 2 (tak je to napsáno přimo na mixu). A do zesilovače mám stereo jack 6,3 zapojený klasicky jeden signál špička druhý kroužek a zem na to nejdelším.. Snad jsem to dobře všechno popsal.. Nesetkal jste se tu někdo s něčím podobným?
Koupil jsem nový zesilovač Tapco J-800. Rozbalil jsem ho, zapojil jsem repro a výstup z mixu jsem připojil na vstup zesilovače. Prostě tak jak vše má být.. Zesilovač jsem zapnul a postupně přidával jak na mixu tak na zesíku a z beden se neozývalo vůbec nic. Bylo slyšet jen slabé bzučení když jsem přiložil ucho k bedně. Na zesilovači neustále svíti obě OL (clip) diody, i když uplně odpojím signál pořád svítí, jen mírně začnou pohasínat když na mixu pořádně přidám ale opravdu pořádně..
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problém s Tapco J-800
Jestli ti svítí CLIP i když nemáš, kromě napájení, připojený žádný kabely, i při staženejch masterech, tak je něco špatně.
Koukal jsem, že to má limiter, zkus ho vypnout, zkusil bych i zahejbat s ostatníma přepínačema, zkus vypnout i subsonic filtr a nastavit stereo. Ale stejně by podle mě měla svítit pouze kontrolka power.
Pokud máš pořád červenou tak asi reklamace.
Koukal jsem, že to má limiter, zkus ho vypnout, zkusil bych i zahejbat s ostatníma přepínačema, zkus vypnout i subsonic filtr a nastavit stereo. Ale stejně by podle mě měla svítit pouze kontrolka power.
Pokud máš pořád červenou tak asi reklamace.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zapni zesilovač samostatně, kdy k němu nejsou připojeny ani bedny, ani mix. Jestliže svítí clip, je vadný a reklamuj ho. Jestli ne, zkus to znovu nejdříve s bednama, pak s mixem a pak s obojím. Snadno tak vypozoruješ, kdy clip nastane. Pak už je potřeba se pídit po tom, zda ochrana nezabrala díky nízké impedanci reproboxů nebo zkratu v jejich konektorech, či zda pult náhodou necpe do zesilovače nějako stejnosměrnou složku, což se mu nelíbí a ochrana zesilovače i s limitérem na to hned reagují.
Napiš pak sem, jak zkouška dopadla, ať mají vodítko i další uživatelé Tapca.
Napiš pak sem, jak zkouška dopadla, ať mají vodítko i další uživatelé Tapca.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Díky za rady vyzkouším a k večeru dám vědět.. Napadlo mě ještě jestli přeci jenom nemám chybu v kablicích z mixu. Ještě jednou teda.. Na mixu jsou výstupy symetrické XLR (2 Hot, 3 Cold, 1 Gnd).. Když jsem hrál na starý zesilovač měl jsem zapojený Hot z jednoho kanálu na spičku jacku, Hot z druhého kanálu na kroužek jacku a GND spojené na zem jacku. Tzn. oba kanály na jednom jacku.. Ale Cold jsem nikdy zapojený neměl. Ještě je možné že se tohle Tapcu nelíbí. Ale na druhou stranu když jsem tam pichl napřímo mikrofon nebo mp3 přehrávač tak pořád stejný výsledek.. clip svítil a svítil.. i v mono i ve stereu...
Vypadá to na dvě chyby:
1/ Se zesilovačem je něco špatně když pořád svítí CLIP.
2/ Zesilovač má SYMETRICKÉ vstupy, takže nelze do něj přivádět signál jackem, kde jsou oba kanály z mixu přivedeny stylem levý je na TIP a pravý je na RING kolíku jack. V takovém případě vstup vyhodnocuje rozdíl mezi kanály L a R takže při vytažení vždy jedné šavle by to tak nějak hrálo, ale při vytažení obou stjně budou slyšet jen nějaké slabé pazvuky.
Takže v první řadě si připrav propojovací kabely pro výstupy z mixu stylem každý SAMOSTATNĚ do příslušného vstupu zesilovače a to plně symetricky, kabel s koncovkami XLR-samec, XLR-samice. Pak zkus zapnout zesilovač bez ničeho, CLIP nesmí svítit! Pak s bednama se staženými vstupy a bez čehokoliv zapnutého do vstupů, CLIP se opět nesmí rozsvítit. Bude-li vše ok, připoj mix a zkus to komplet, už by to s novými kabely mělo hrát.
1/ Se zesilovačem je něco špatně když pořád svítí CLIP.
2/ Zesilovač má SYMETRICKÉ vstupy, takže nelze do něj přivádět signál jackem, kde jsou oba kanály z mixu přivedeny stylem levý je na TIP a pravý je na RING kolíku jack. V takovém případě vstup vyhodnocuje rozdíl mezi kanály L a R takže při vytažení vždy jedné šavle by to tak nějak hrálo, ale při vytažení obou stjně budou slyšet jen nějaké slabé pazvuky.
Takže v první řadě si připrav propojovací kabely pro výstupy z mixu stylem každý SAMOSTATNĚ do příslušného vstupu zesilovače a to plně symetricky, kabel s koncovkami XLR-samec, XLR-samice. Pak zkus zapnout zesilovač bez ničeho, CLIP nesmí svítit! Pak s bednama se staženými vstupy a bez čehokoliv zapnutého do vstupů, CLIP se opět nesmí rozsvítit. Bude-li vše ok, připoj mix a zkus to komplet, už by to s novými kabely mělo hrát.
Tady píšeš
Jak píše frantík: proč to nespojíš pomocí kabelu XLR-XLR, popř. XLR-jack, ale v zapojení 1 na zem jacka, 2 na špičku, 3 na kroužek. Vždyť je to na tom zesu tak pěkně namalovaný - přímo u konektorů!
Tady už toto:gargulakj píše: Behringer Xenyx 1622fx.. Na něm jsou konektory XLR - zem mám na pinu 3, a signál na pinu 2 (tak je to napsáno přimo na mixu). A do zesilovače mám stereo jack 6,3 zapojený klasicky jeden signál špička druhý kroužek a zem na to nejdelším..
tak jak to máš zapojený?gargulakj píše:Na mixu jsou výstupy symetrické XLR (2 Hot, 3 Cold, 1 Gnd).. Když jsem hrál na starý zesilovač měl jsem zapojený Hot z jednoho kanálu na spičku jacku, Hot z druhého kanálu na kroužek jacku a GND spojené na zem jacku.
Jak píše frantík: proč to nespojíš pomocí kabelu XLR-XLR, popř. XLR-jack, ale v zapojení 1 na zem jacka, 2 na špičku, 3 na kroužek. Vždyť je to na tom zesu tak pěkně namalovaný - přímo u konektorů!
No měl jsem to zapojené tak i tak protože jsem až doteď nevěděl co je symetrické zapojení
Ale teď už v tom mám jasno a propojil jsem to přesně tak jak tu píšete a jak je nakresleno na zesilovači, pěkně každý kanál zvlášt. Zkoušel XLR i Jacky. A pořád to samé
clip svítí a nehraje.. Takže reklamaci se nevyhnu
I tak díky za rady..
Ten CLIP se rozsvítí už při zapnutí kdy k zesilovači není NIC připojeno a oba kanály jsou zeslabeny na minimum?
Nerozvítí se hned ale zhruba 3 sekundy po zapnutí se začne pomalu rozvěcovat na obou kanálech. I když je neco připojeno a i když není a i když jsou oba kanály na minimum rozvicuje se pokaždé stejně.
Takže hned během startu, to je opravdu na reklamaci zesilovače.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
CLIP nema co svietit ani blikat, tak ci zapnutom v klude, alebo pocas hrania! Reklamacia 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Během hraní může občas bliknout, na to tam je, aby hlásil, že se jede nadoraz. Současně se používá u QSC jako "hlásič poruchy", svítí-li trvale.
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

presne tak,ja mam omnitonic p1500,pri zapnuti se rozsviti ,,PROTECT,,(chranit) pote je slyset cvaknuti a zhasne to,pri beznym pouzivani......az na doraz sem tam problikne ,,CLIP,,(zkresleni) to znamena ze to malinko stahnu,treba jen basy...a je to ok,ale kdyz si to nehlidam a okourim to moc,zesik se vypne a sviti ,,PROTECT,, po chvili se zase zapne.drive sem pouzival zesik bez jakikoli ochrany a hned vyhorel a nebyl jedinej,odrovnal sem jich vic.frantik píše:Během hraní může občas bliknout, na to tam je, aby hlásil, že se jede nadoraz. Současně se používá u QSC jako "hlásič poruchy", svítí-li trvale.
Pauza s Djingem byla potřebná... začít znovu je neodkladná záležitost
Jj ochrany jsou super věc, pokud ovšem fungují (tedy ne takové, co jsou v Omni, QSA, Phonicu a podobných sra*kách).pinda123456 píše: presne tak,ja mam omnitonic p1500,pri zapnuti se rozsviti ,,PROTECT,,(chranit) pote je slyset cvaknuti a zhasne to,pri beznym pouzivani......az na doraz sem tam problikne ,,CLIP,,(zkresleni) to znamena ze to malinko stahnu,treba jen basy...a je to ok,ale kdyz si to nehlidam a okourim to moc,zesik se vypne a sviti ,,PROTECT,, po chvili se zase zapne.drive sem pouzival zesik bez jakikoli ochrany a hned vyhorel a nebyl jedinej,odrovnal sem jich vic.dnes uz bych zesik bez ochrany nechtel ani zadarmo,jen me trochu s..e ze pri pouzivani microfonu se mi to stava casto ze se vypne,ale to uz sem vyresil Compresorem
A nebyl by k omezení špiček lepší spíš limiter, než kompresor? On totiž slušně zkomprimovaný zvuk, narvaný do zesilovače těsně pod clipem, může znamenat daleko větší zátěž pro zesík, kterému pak odpadávají tepelné ochrany.
The best sound comes from one source...
Předpokládám, že Pinďa to má tak nějak nastaveno spíš jako limitaci, jinak by to samozřejmě vařil a občas i uvařil. Spíš jsem nabyl dojmu že bez kompresoru mu špičky signálu tak zalimitovaly konec, že ujela hodně ss složka na výstupu, načež ochrana konec ihned zablokovala.