Vysílačky

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
noxus
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Re: Vysílačky

Příspěvek od noxus » ned 08. úno 2009 10:23:09

Tak Motorolu fakt odporucam, niekolko krat mi padla na mramorovu zem a fakt funguju uplne v pohode dalej. Osobne sme pouzivali u nas PMR Motorola XTR 446
Obrázek
set 2 vysielaciek + nabijaci dock + 2x HF. Pouzivali sme to v celej budove (4 saly) a problem s rusenim bol iba pri starych premietackach kde bolo silne elektromagenticke rusenie. Handky ani nic podobne mi cez to neliezlo.
Tu pridavam nejaky cesky server kde o tom pisu viac

Kód: Vybrat vše

http://www.centernet.cz/11422-vysilacky-rucni-pmr-(hobby)/31553-radiostanice-motorola-xtr446-pmr-446-2-ks/
Nieje to nic profi ale na nase uceli dorozumievania "rezia - javisko" (bohuzial nemam ako Blaha inspicienta #-o ) to uplne stacilo a vyuzivali sme to pomerne casto a bez problemov.
Tolko moje skusenosti s PMR Motorola :wink:

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 08. úno 2009 13:11:41

Ahoj, s tímhle souhlasím. To co píšeš s tím rušením je právě to co jsem psal. Tyhle stanice jsou cenou zcela jinde než profi, takže někde se ušetřit musí. Takže to co vyžaduje největší investici je právě kvalitní přijímač. Na tom se ušetřit dá ale často na úkor selektivity. Pak jde o dobrý vysílač, ze kterého by neměly lézt harmonické frekvence. To je taky dost drahá záležitost. To budou asi ty nejpodstatnější rozdíly mezi profi a hobby radiostanicemi. Když jde o domluvení na krátkou vzdálenost a navíc na přímou viditelnost tak není potřeba jiné stanice než běžného PMR .... ty profiny najdou upotřebení často u ochranek či pořadatelů větších akcí kde potřebují dosah přes celý areál.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » ned 08. úno 2009 16:27:14

kdyz pmr tak uz oprvdu motoroly a jine, vydrzi, a nezklamou.
a k cb je pravda že se objevuji spnele rusaci a podobne, z me zkusenosti vim ze jakmile vlezete na pasmo 40 az 80 kanal je klid..

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 08. úno 2009 16:51:42

A co takhle charakteristika toho CB pásma? Nikdy jsi nezažil že vlezeš do železobetenové konstrukce a CBčko se ti "ztrácí"? Proč se to děje? Opověď je snadná. Krátké vlny tyhle překážky těžko překonávají a navíc krátké pendrekové anteny mají daleko nižší účinost. Jejich vyzářený výkon je tedy podstatně menší jak u PMR stanic. Ve své době jsem na CB jako každý začínal a většinou jak jsem vlezl do paneláku tak i stanice vzdálená jen cca půl kilometru se mi ztrácela. Děje se to prostě a jednoduše jen proto, že tohle pásmo těžko takovou konstrukci překonává.
Těch 80 kanálů je taky nesmysl. Dneska je to už povolené všude možně a třeba poláci mají dodnes povolovací podmínky s jinými frekvencemi. Přesně mezi našimi. Takže tam se to rušení objevuje stejně a ti, kdo jedou mezinárodně na SSB jedou od 26 do 29MHz (umí to skoro každá stanice do kamionu která je z těch lepších). Nebavím se samozřejmě o těch puslních zdrojích a dalších zdrojích průmyslového bordelu který ruší většinu KV pásem a radioamatéři na to nadávají kudy chodí. A to se opravdu nevyhýbá ničemu. Od 1,8 do 30MHz je to všude možně. Dost bych se toho bál zrovna v místech s větší koncentrací těchto zařízení a to právě koncertní sály, podia a další jsou. Další skupinou jsou fabriky ale to je jiná. Nicméně když vedle fabriky nějaký koncert má být tak by to taky mohlo dost zavařit.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » ned 08. úno 2009 17:10:38

stim musim souhlasit, osobne se mi tedy nestalo ze bych takle stratil stanici (byla taky asik km) z prizemi panelaku, k polakum to jsou hovada, to je jasne, a je pravda ze pmr jsou skladnejsi všechno ma sve pro a proti, a aspon u nas na Valašsku na tech hornich mame aspon 20 kanalu klidovych, mel bych dotaz ma nekdo zkusenost stim ze se kenwody pokazi kdyz spadnou? slysel sem mezi amaterama dobre ohlasy, tak nevim.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 08. úno 2009 17:17:40

Nevím jestli je to nějaká zábava, ale nevím proč napadáš poláky. Znám jich celou řadu a jsou to fajn lidi. Copak oni můžou za to, že mají jiné povolovací podmínky? Pro nezasvědcené je celý problém v tom, že naše frekvence na CB pásmo (tedy pro jednoduchost původních 40 kanálů) začínají na 26.965 a končí na 27,405 MHz (to je tzv. C pásmo, B které bylo povolené dodatečně je dalších 40 kanálů a je frekvenčně pod tímhle), kdežto poláci mají 26.960 až 27.400 MHz(snad se nepletu, lovim to po osmi letech z paměti). Vzhledem k malé šířce kanálů která je 10kHz a poláci jsou uprostřed, tak jeden polák zaruší naše 2 kanály. Ovšem to samé jsme my pro poláka. Tohle se prostě nedá řešit a tvrdit že nějaký národ jsou prasata .... To bychom se rovnou mohli začít opírat do rusů proč používají i více než kilowatt VF výkonu když u nás jsou legální 4W ....

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » ned 08. úno 2009 18:11:11

jo to je pravda to oni vlastne zato nemuzu nad tim by meli popremysled ini co to vymsleli.
a k polakum tedy jestli siradioamater tak oni to maj cely ten sistem divny nevim to je moje zkusenots ale je DULEZITE to posuzovat pripad odp pripadu

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » ned 08. úno 2009 18:18:38

Ano, s tím posuzováním samozřejmě souhlasim a také jsem to měl na mysli. Právě na tohle jsem chtěl upozornit. Není možné odsudzovat nějakou skupinu lidí kvůli pár jedincům. Pravidla jsou krásná věc ale musí je dodržovat všici, jinak je to pro kočku.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » ned 08. úno 2009 18:25:09

honza637 píše: Pravidla jsou krásná věc ale musí je dodržovat všici, jinak je to pro kočku.

ano presne, mel sem namyslim jejich oprevadec na vkv a nas OK0D tam to nedorzzeli a pruser je na svete uz dluho a nikdo stim nic nedela, teda dela jeden polak paradni clovek policajt je usmernuje aby poslochali a celkem se mu do daří a zato uz sme mu dekovali

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » pon 09. úno 2009 21:20:55

Mno, myslím že zrovna funkci VOX bych na koncertech nebo akcích zakázal používat každému. To je první cesta k průseru.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » pon 09. úno 2009 22:29:46

No, nikdo netvrdí že to máš používat. Já se jen zmínil že to umí a umí to na úrovni. Kdejaký šumítko ti zaklíčuje kdy chce, ale ty profi motoroly se dají naučit fakt "inteligenci" docela dobře. Funguje to samozřejmě jen s použitím vnějšího mikrofonu. Takže ideální je mít head set a tím pádem volné ruce. Mikrofon je tak blízko ke tváři, že užitečný signál je silnější než okolní. Pokud tedy zvukař nestojí před PA .

maly_medved
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od maly_medved » úte 10. úno 2009 8:22:34

Jj, je to hezký když má funkci VOX( samozřejmně jsem předpokládal externí mikrofon ) , ale to bych nesměl promluvit na nikoho jiného a dorozumívat se jen při kostelní mši.

Moje poznámka je OFFTOPIC, končím

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“