jacky

DI, kabely, konektory, sluchátka, software, zvukové karty, počítače...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
frantik
Uživatel
Uživatel

Re: jacky

Příspěvek od frantik » pát 13. úno 2009 21:42:46

Po mě nemusí nikdo nic opravovat, buď opravuju jen to co má smysl nebo to prostě vyhodím. Jak píšu výše - ty nejlevnější Číny dávno netoleruju nikde, právě kvůli těm špičkám, co zůstávají v kytarách, v mixech apod. a když si někdo nedá říct - jeho věc, buď časem dospěje nebo zůstane u šrotu a s problémy.

Já už průserového nemám v aparátu nic, nemám se za sebe za co stydět.
Jsem zmatkař, někdy. No a?

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » pát 13. úno 2009 22:10:17

musim říct že se mi za 2 roky letovani na kabely (nekamenovat) obyčejnych jacku za 5 kč nestalo, že by mi ulitla špička, nedejbože někde zůstala, ale taky moudřím a už se presouvam ke kovovým (ty žluty tam se mi jednou uvolninala tak od te doby ne, ale jenom uvolnila nidky nikde nezustala).
a samice ty sem měl jenom jednou plast. Slon spolužák mi na ni šlápl, sice sem vypěnil, ale už to koncert ta prodlužka neodehrála, od té doby tady až tak moc nešetřim

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » pát 13. úno 2009 22:27:40

Špičky ulítávají u těch stříbrných kovových, u nejlevnějších plasťáků to taky nepamatuju, ale nespoléhal bych se na to.
Co se pevnosti hardware týče, ono se řekne, dáme na to pozor, ale kdepak! Na kšeftě není čas a náhodné situace prostě zatěžkávají nechutně naprosto všechno. Nejhorší jsou kreténci, co všude lezou a pletou si komerční prostor, kam mají koupeno vstupné, s tím zakázaným - pro muzikanty a zvukaře. Podle nich vše mimoděk zničené jejich debilismem je součástí jejich dobré zábavy a právo dané demokracií, načež povinnost personálu a majitele aparátu je to po nich uklidit a opravit na vlastní náklady. Kdepak! Chce to hned reagovat a každého zdupat nebo podle potřeby seřvat do němoty.

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » sob 14. úno 2009 8:06:18

Tak s tím musim souhlasit. Na hrubý pytel hrubá záplata. Když někdo něco poškodí tak si to má taky zaplatit aby si to příště rozmyslel. Jeden z mých kamarádů mi vyprávě příhodu, kdy mu jedna nejmenovaná paní přišla na podium a on tam měl mikrofon Neumann CMV563 s kapslí tušim 7. Paní se chtěl přesvědčit jestli to funguje a foukla mu do toho. Samozřejmě že kapsli zničila a moc se divila, když se ihned zvedl a oznámil jí, že si vydělala 30 tis. Kč. A proč si je vydělala? On měl totiž 4 párované mikrofonní vložky a bylo mu do breku. I přes ty peníze které z ní dostal. Od té doby ten mikrofon stejně nesehnal (tedy vložku který by odpovídala těm ostatním)
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 14. úno 2009 9:10:47

Asi tak, pokud lidi nenaučíme zavčas, aby se neroztahovali tam kde nemají co dělat, bude zle. I kdyby to mělo vyvolat další problémy nebo potyčky s jejich advokáty - ti by pak měli dostat na budku dvojmo. Řezat a řezat, fungovalo to za bolševika i za kapitalistů, funguje to vždycky. Ono se dost pitomců lekne už když se na ně spustí trochu zhurta.
Na pořadatelskou službu je taky zbytečné apelovat, ta má svoje zájmy, taky se ožere, někam si zaleze a přednostně pořadatele stejně zajímá jen vývar ze vstupného a z bufetu, proto si taky ty účinkující najímá, aby to bzučelo a útrata stáda frčela proudem.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » sob 14. úno 2009 10:36:40

vraťte se prosím k tématu nebo založte nové, díky

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 14. úno 2009 10:43:51

Co se nehodí nechť admin umaže, dík.

Martin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Martin » sob 14. úno 2009 10:47:45

a to zase ne, nejsem cenzor
jen se prosím snažte držet tématu

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » sob 14. úno 2009 10:59:41

Souhlasím. Taky jsem si říkal že píšu mimo mísu.
k těm jackum - Mě se taky nikdy nestalo, že by mi špička zůstala v konektoru ale nevylučuji to. Ty Proely vypadají docela fajn, asi do nich půjdu na zkoušku. Taky jsem si všiml, že u řady jacků je rozdíl v průměru mezi vodivými částmi a izolací mezi nimi a takové mi zadrhávají v konektoru. Stalo se někomu z vás tady, že by to poškodilo vnitřek jacku v mixu?

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » sob 14. úno 2009 12:15:32

frantik píše:Špičky ulítávají u těch stříbrných kovových, u nejlevnějších plasťáků to taky nepamatuju, ale nespoléhal bych se na to.
stim souhlasim, na těch zlatejch a stribrnejch se mi opravdu jedna uvolnila,
u nas teda vetsinou hlida zvukařsky mistecko nejakej typan z ochranky kdyz tam neni zvukař, ale to je asik na domluvě

Pavel Sulek
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pavel Sulek » sob 14. úno 2009 12:42:48

...ja pouzivam momentalne tieto, myslim ze su tiez Proely. A zatial OK. Uvidime.
Přílohy
jack.jpg
jack.jpg (1.51 KiB) Zobrazeno 2768 x

frantik
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od frantik » sob 14. úno 2009 13:06:52

Tady ty s plastovým deklem nee! Praská to! Radši ten celokovový AH, to je "držák".

honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od honza637 » sob 14. úno 2009 16:32:59

Tak s tim praskáním to vypadá na vadu stejnou jako u XLR konektorů od Proelu. Ty to dělají taky.

OK2MDK
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OK2MDK » sob 14. úno 2009 17:56:29

Pavel Sulek píše:...ja pouzivam momentalne tieto, myslim ze su tiez Proely. A zatial OK. Uvidime.
u nás se prodavaji podobne, maj konec kovovy, staly mne 29 kč, co je to zac netušim, ještě sem je nezkousel v praxi. doufam že to vydrží

honza_s
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od honza_s » sob 14. úno 2009 19:47:55

honza637 píše: Stalo se někomu z vás tady, že by to poškodilo vnitřek jacku v mixu?
Ani neumím spočítat (a to mi celkem jinak počty jdou), kolikrát jsem někomu měnil jack samice v pultu poté, co se snažil vydolovat levného samce ven a zůstala mu tam třeba jen špička. V konektorech nemá imho smysl dělat kompromisy, jedině Neutrik, Switchcraft, Amphenol, v nouzi nejvyšší Proel (jen jacky, XLR ne - to jsou shity).
The best sound comes from one source...

Odpovědět

Zpět na „Příslušenství“