Kompresor = limiter?
-
- Reklama
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Kompresor = limiter?
Tohle je vytazek z manualu: "jirka školák píše:Co to je ten compresor a jak se pouziva
Kompresor/Limiter
Nebylo by příjemné, kdybyste mohli mít ruce na všech faderech a rychle ztlumovat hlasitost bicích a cimbálů pokaždé když dosáhnou přebuzení a poté je zase vrátit na normální úroveň ? Kompresor dělá přesně tohle za vás."
Mno myslím, že pokud jirka školák chce získat fundované informace o tom, co je kompresor, bylo by spíš dobré podívat se sem http://www.muzikus.cz/pro-muzikanty-cla ... unor~2003/ a ne číst "blbiny" z manálu od Omnitragicu...
The best sound comes from one source...
-
Jiriczek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Chtel jsem mu jednoduse vysvetlit co je kompresor a nechtel jsem mu ZBYTECNE davat cist 30 stránek textu ..
Jezis
Taky bych chtel bejt tak chytrej jako vy ...
Podle toho co napsal je zacatecnik, ja tady nekomu vyjdu vstric, ze mu to polopaticky vysvetlim a vy me za to sezerete ,, ANO, pani jsou prefesionalove, pozor na ne...
Taky bych chtel bejt tak chytrej jako vy ...
Podle toho co napsal je zacatecnik, ja tady nekomu vyjdu vstric, ze mu to polopaticky vysvetlim a vy me za to sezerete ,, ANO, pani jsou prefesionalove, pozor na ne...
- zkrachovalej Dj
- Uživatel

No ono je celkem jedno, z jakého manuálu Jiriczek tu větu opsal, nic to nemění na tom, že to není úplně správně... IMHO právě začátečníkům je obecně dobré podávat co nejpřesnější informace, aby se dál nešířily některé zažité bláboly... Článek od pana Vlachého, na který jsem odkazoval, je podle mě učebnicovým příkladem výstižného popisu daného problému.
Mimochodem, taky jsem chtěl jen věcně vysvětlit funkci kompresou a proč opisovat již jednou napsané...
Mimochodem, taky jsem chtěl jen věcně vysvětlit funkci kompresou a proč opisovat již jednou napsané...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak uz Jiricka nechte, ono neni lehke popsat odborny problem (odpoved na dotaz) tak aby byla sprave a odpoved byla psana formou pristupnou zacatecnikovi a nebyla presprilis obsahla. Nevim, zda se Jiricek odbornosti muze merit s VLachym ale aspon se snazil pomoci.
Priznam se ze i ja mam obcas problemy s reakcemi absolutnich zvuku chtivych laiku na zakladni veci ... a v praci takovych dotazu odpovidam pomerne dost. Mnohdy mam co delat aby moje odpovedi neznely cinicky ... . Sprateleny kolega z konkurencni firmy to popisuje jako jeden z projevu "syndromu vyhoreni". Ze by uz ?
Priznam se ze i ja mam obcas problemy s reakcemi absolutnich zvuku chtivych laiku na zakladni veci ... a v praci takovych dotazu odpovidam pomerne dost. Mnohdy mam co delat aby moje odpovedi neznely cinicky ... . Sprateleny kolega z konkurencni firmy to popisuje jako jeden z projevu "syndromu vyhoreni". Ze by uz ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: Zesilovač Omnitronic
v ktorom manuale je povazovany Kompresor za to iste co limiter? Myslim ze je v tom podstatny rozdiel.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
A to já si zas troufnu tvrdit že v tom zas takový rozdíl není.midnight_man píše:v ktorom manuale je povazovany Kompresor za to iste co limiter? Myslim ze je v tom podstatny rozdiel.
Věta : Limiter je kompresor s nastavenými určitými parametry
Ratio 1:8 naležato , attack 0,000xxx atd .
mně to pro laika zas jako tak blbé přirovnání nepřijdeJiriczek píše:Tohle je vytazek z manualu: "
Kompresor/Limiter
Nebylo by příjemné, kdybyste atd atd
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Az na ty "cymbaly" . Z takovejhle otrockejch prekladu by jeden zvracel.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Hmm, Limiter zarovnava spicky nie? teda meni priamo priebeh tym ze zosekne hranu lajicky povedane. kompresor by nemal menit tvar spicky, len ju "skompresovat" teda zmensit na pozadovanu uroven, a tym nevytvarat nejake rovne hrany...opravte ma ak je to inac. 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Je to přesně tak, jak píšeš....midnight_man píše:Hmm, Limiter zarovnava spicky nie? teda meni priamo priebeh tym ze zosekne hranu lajicky povedane. kompresor by nemal menit tvar spicky, len ju "skompresovat" teda zmensit na pozadovanu uroven, a tym nevytvarat nejake rovne hrany...opravte ma ak je to inac.
Jinak, když už někdo exhumoval tohle téma, co se mi nelíbilo na větě, kterou opsal Jiriczek? To zmiňované přebuzení, kompresor se používá na omezení dynamického rozsahu nástroje nebo hlasu, totiž ve chvíli, kdy je např. vstup na mixu přebuzený, je kompresor na ho*no. K tomu, aby nedošlo k přebuzení, slouží limiter (tedy v podstatě kompresor s kompresí jedna ku nekonečnu). Chápu, že je to daň za blbý překlad, tak běžný u krámů jako Omni, proto jsem nabídl raděi k přečtení članek od Vlachého...