SNÍH
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
SNÍH
Chlapi, taky bojujete se sněhem? Mám aparát doma a bydlím na kopci, resp tak 100m pod vrcholkem kopce a zítra mě čeká porod..frézu sice máme, ale jestli začne zase sněžit tak su v háji, neumím si představit, jak v případě sněžení dostanu aparát na akci 
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: SNÍH
Ty jo, držím palce.... u mně v Pardubicích celkem v pohodě, ale na Silvestra jsme na Černé Hoře nemohli dostat subbasy do rolby
. 3m traverzy přivázali na střechu , ale pro basovky musela přijet otevřená 
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
tak držím palce,
sice nemam velikej aparat, ale i tech 5 bednicek da zabrat, 150 m do kopce a ani tu frezu nemame!
školnik ma stareho formana a ten se sem z vozikem nevyskrabe.
ale tak lepsi nez chodit do posilovny.
Potom řekni jak si dopadl doufam že dobre.
sice nemam velikej aparat, ale i tech 5 bednicek da zabrat, 150 m do kopce a ani tu frezu nemame!
školnik ma stareho formana a ten se sem z vozikem nevyskrabe.
ale tak lepsi nez chodit do posilovny.
Potom řekni jak si dopadl doufam že dobre.
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak s autem jsem nakonec vyjel..pořádně jsem to vyfrézoval a pak posolil a krásně to slezlo. No ale jak na sfiňu..cca 100m před cílem dojezdu, jsem se rozjížděl do kopce v křižovatce a jedna bedna mi vysklila zadni okno na půl roku starém vanu.. takže dnes zarobeno -5000 kč bez dph za spoluúčast .. přetáhnu to přes havarijko. Kurňa že já se musím vždycky tak draho poučit
Pořádně kšefty na zvučení nejsou a když je, tak se člověk morduje půl dne se sněhem a pak si to ještě tak zadupe..No idu spát, je 5 ráno 
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
svata pravda! ale porad nechapu ty cestaře všechno je v terenu, ale nikde je tu na valašsku často nevidim, az se nekdo vyklopi do prikopy tak vyjedou.honza_s píše:Nejlepší nástroje na boj se sněhem jsou : zimní gumy, řetězy, lopata. Není co řešit....
Jo, taky už mě to bílé venku docela se*e
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Čemu se divíš, když jezději s vozovým parkem který má průměrné stáří kolem 30 let? Semtam jim něco kraj milostivě koupí, nebo i vláda ale když to srovnáš s Německem či jinou zemí okolo tak tam mají obsazenost na přidělené kilometry silnic asi 3x-4x tolik. Naši silničáři nebojujou prostě jenom se sněhem ale taky často s tím, aby vůbec vyjeli. Tohle všechno je neschopnost státu dát peníze tam, kde jsou potřeba. Radši koupí obrněné transportéry za 107 miliard než aby dali tu pitomou miliardu těm silničářum víš.... Takhle se to tu dělá a následky pak odnesou běžní lidé jako my.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no jasne, netvrdim ze zato vzdycky muzou, ale myslim ze kdyz za celych 5 let tu nasi dednu odhrnulji 2krat, a to este soukromnik protoze ho to stvalo, tak nevim no. doufejme ze se situace zlepsí.
Předem hlásím, že nemám zájem silničáře obhajovat. Ale jde o to, že čeští řidiči si zvykli házet všechny problémy automaticky na silničáře. Přitom je nutné začít u sebe samotného. Když vidím, že sněží, tak přeci počítám s tím, že to klouže a že musím jet podle toho. Tzn. v první řadě přizpůsobit styl jízdy, zpomalit, nedělat prudké změny rychlosti a směru (pokud to není nutné, samozřejmě). Za druhé, mít zimní výbavu, to jest kvalitní zimní pneumatiky a tam, kde to situace vyžaduje, mít připravené i řetězy. Za třetí je dobré znát možnosti svého vozidla, takže pokud to jde, zajet na nějaké místo, kde není velká koncentrace aut a vyzkoušet si záběr na sněhu, limity v zatáčení atd. Pokud se někdo bez odpovídajícíhi zimního vybavení spoléhá na to, že "to nějak vyjede" nebo mu pomůžou silničáři, je u mě nezodpovědnej debil. Bohužel takové případy jsou alespoň tady v Krkonoších běžnou praxí...
Silničáři jsou leckdy rádi, že vůbec vyjedou, jak psal honza637, stát (kraje) jim rok od roku krátí rozpočet, navzdory tomu, že předepisuje stále nové a nové poplatky za užívání veřejných komunikací. Mluvil jsem začátkem zimy s člověkem, který jezdí u správy silnic a řekl mi, že správa nemá dost peněz jednak na zakoupení odpovídajícího vybavení, ale ani na odměny pro zaměstnance, takže situace je taková, že silničáři jezdí pouze od pondělí do pátku přes den max. do cca 18 hodin. Sice se to zdá naprosto neuvěřitelné, ale fakt to začátkem zimy na Trutnovsku tak bylo, pokud sněžilo v noci nebo o víkendu, prostě smůla, o pluh nebo sypač jste tu nezavadili, teď už je situace o něco lepší, alespoň v tom ohledu, že jezdí víc sypačů. Druhá strana věci je ovšem ta, že se silničáři už prakticky nestarají o to, aby sníh ze silnici fyzicky odklidili, ale jen to prosolí a hotovo, což je podle mého ta nejhorší varianta...
Přeju všem, aby už ta zatracená zima skončila
Silničáři jsou leckdy rádi, že vůbec vyjedou, jak psal honza637, stát (kraje) jim rok od roku krátí rozpočet, navzdory tomu, že předepisuje stále nové a nové poplatky za užívání veřejných komunikací. Mluvil jsem začátkem zimy s člověkem, který jezdí u správy silnic a řekl mi, že správa nemá dost peněz jednak na zakoupení odpovídajícího vybavení, ale ani na odměny pro zaměstnance, takže situace je taková, že silničáři jezdí pouze od pondělí do pátku přes den max. do cca 18 hodin. Sice se to zdá naprosto neuvěřitelné, ale fakt to začátkem zimy na Trutnovsku tak bylo, pokud sněžilo v noci nebo o víkendu, prostě smůla, o pluh nebo sypač jste tu nezavadili, teď už je situace o něco lepší, alespoň v tom ohledu, že jezdí víc sypačů. Druhá strana věci je ovšem ta, že se silničáři už prakticky nestarají o to, aby sníh ze silnici fyzicky odklidili, ale jen to prosolí a hotovo, což je podle mého ta nejhorší varianta...
Přeju všem, aby už ta zatracená zima skončila
The best sound comes from one source...
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Zrovna jsem na dovoleny v Rokytnici a ackoliv snehu je kolem cest evidentne dost nikde jsem nemel problem projet. Cesty jsou protazeny a udrzovany, vzdavam hold mistnim silnicarum!
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - TomasVv
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jsem viděl krásnou ukázku Technických služeb Zlín: Škoda 120, za ní vozík, na vozíku hromada písku a na hromadě písku chlap s lopatou a házel za jízdy 
Jinak jižní Valaško (Val. Klobouky - Vizovice - Zlín) krásně sjízdné.
Jinak jižní Valaško (Val. Klobouky - Vizovice - Zlín) krásně sjízdné.
Dělám, co mě baví.
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No cesty su prevazne, ok,,horsie je ked nemozete vojst do arealu pretoze je to tam cele zapratane snehom...kedze tu zlihava klasicky osobak...tak na horsie podmienky si poziciam 4x4 Offroad, zapnem vozik a vylezem viac menej vsade. Mna skor viac trapi ze ked s tym dojdete dnuka, vsetko je studene....naraz dnu je teplo....a to vsetkeho tecie voda 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Takovej krásnej pocit bezpečí jako ve 4x4 bych taky někdy chtěl mít... Ono je sice pravda, že do zasněženého kopce se čtyřkolkou vyjedeš o něco snáz než s dvoukolkou, ale dolů z toho samého kopce (a navíc s přívěsem za zády) je to úplně to samé, ať má auto poháněnou jednu nebo dvě nápravy i s rezervou v kufru...midnight_man píše:...tak na horsie podmienky si poziciam 4x4 Offroad, zapnem vozik a vylezem viac menej vsade.
The best sound comes from one source...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Plati to same co vsade, treba rozmyslat kam sa vyberete s nakladom a autom, cestoval som minuly tyzden na oravu....s vozikom plnym techniky a nalozenym autom, za klasickym Tdickom Octaviou...no Vies co by som vtedy dal za Offroad? tam este ako tak..ale rano o 5tej? neposypane, neodhrnute, nasnezene....o zivot.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.