Debata k hlavovému (náhlavnímu) mikrofonu
-
- Reklama
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Debata k hlavovému (náhlavnímu) mikrofonu
Pozn.: admin: vlákno vzniklo oddělením od tématu viewtopic.php?f=17&t=839
Tady mas pro predstavu kmitoctovej prubeh mikrofonu 4066:
http://www.dpamicrophones.com/~/media/T ... utline.gif

Na druhou stranu pro image bigbitaka, nebo dokonce pankera to, uznavam, moc neni
Ono uprimne receno nevim jak by to v takovyhle muzice na hlasitym podiu vychazelo ... ale na pop-kapele se zpivajicim klavesakem (treba obe ruce volny a na siroke klaviature pri hre tezko k udrzeni na jednom miste) to fungovalo uplne super (zkouseno s kardioidnim DPA 4088 a posleze s levnejsi variantou Beyerdynamic Opus 54).
... ale no tak, to snad hlavovy mikrofony dost degradujes. Samozrejme se nebavim o nahlavnim Audixu, ale hlavove mikrofovy nejvyssi tridy jako treba DPA 4066 ci DPA 4088 se pouzivaji i pro veci kde na zvuku sakra zalezi, treba muzikaly (cela Broadway jede na DPA 4066), pouzivaji je i tvoji kolegove v Ceskem rozhlase Leonardo pro diskusni porady s hosty (a jak si je chvali). Nahlavni mikrofony maji totiz jednu obrovskou vyhodu: setrvavaji stabilne na svem miste blizko zdroji zvuku. Proto si clovek muze dovolit pouzit kouli i tam kde je potreba zesilit do PA a nemusim vam rikat, ze koule je mnohem vyrovnanejsi a mene nachylna k nectnostem jako je mechanicke ruseni (handling noise), vitr a retnice (plivance) a dokonce i povetrnostni vlivy (mikrofony 4066 a 406x se bezne cisti ponorenim do destilovane vody). Kvalitou si nic nezadaji se studiovejma mikrofonama, ostatne studiove tuzky DPA 4091 maji tutez vlozku jako 4061 (jen maji predzesilovac integrovany v tele mikrofonu).maly_medved píše:Hlavový mikrofon bude vždy o něco horší než hand mic , používá se jen při požadavku na taneční kreace nebo V TELEVIZI kdy ve skutečnosti nejde o kvalitu zvuku protože je to playback.
Tady mas pro predstavu kmitoctovej prubeh mikrofonu 4066:
http://www.dpamicrophones.com/~/media/T ... utline.gif

Na druhou stranu pro image bigbitaka, nebo dokonce pankera to, uznavam, moc neni
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: snimani zpevu 2 mikrofony
Nepleť hrušky s jablky , obdivuji tvůj neskonalý talent kamkoliv vtěsnat značky dodávané fy Audiopro . Původní thread byl na téma "jak se vypořádat se zpěvákem co neumí zpívat na mikrofon".... Ano , jednou z alternativ by se mohlo zdát použití náhlavního mikrofonu . Ale nejsme na muzikálu, nejsme v rozhlasovém studiu, jsme na live stage se zpěvákem který nehopsá s tanečním křovím ani nehovoří s Gandalfem na Broadway .safa píše: Samozrejme se nebavim o nahlavnim Audixu, ale hlavove mikrofovy nejvyssi tridy jako treba DPA 4066 ci DPA 4088 se pouzivaji i pro veci kde na zvuku sakra zalezi, treba muzikaly (cela Broadway jede na DPA 4066), pouzivaji je i tvoji kolegove v Ceskem rozhlase Leonardo pro diskusni porady s hosty (a jak si je chvali). Nahlavni mikrofony maji totiz jednu obrovskou vyhodu: setrvavaji stabilne na svem miste .
P.S. "Obdivuji" jak paušálně zavrhuješ mikrofony jiné značky ( v tomto případě Audix ) aniž bys vůbec věděl o jaký typ se jedná . Já v šuplíku jeden DPA 4066 mám , a co ? Mimochodem , když už jsi to tady načal ....studia ČRo na On-Air VŠUDE RUŠÍ použití náhlavních mikrofonů ( BeyerDynamic ) a pozůstatkem je právě Leonardo pro MLUVENÉ SLOVO s hosty .
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... viz vedlejsi tema.maly_medved píše:obdivuji tvůj neskonalý talent kamkoliv vtěsnat značky dodávané fy Audiopro.
... jiste, jen jsem reagoval na tvuj prispevek, ktery naznacoval ze nahlavni mikrofony nejsou dostatecne kvalitni a ze se pouzivaji vlastne jen (cituji) "při požadavku na taneční kreace nebo V TELEVIZI kdy ve skutečnosti nejde o kvalitu zvuku protože je to playback." Tak to vazne neni. Na druhou stranu jsem opakovane zminil ze na bigbit DPA vazne neni (tedy zatim, neco se chysta ;-D ).Ale nejsme na muzikálu, nejsme v rozhlasovém studiu, jsme na live stage se zpěvákem
... nezavrhuji! Nerekl jsem proti nemu jedine krive slovo, chran Buh (at uz je to HT1, nebo HT5) !P.S. "Obdivuji" jak paušálně zavrhuješ mikrofony jiné značky ( v tomto případě Audix ) aniž bys vůbec věděl o jaký typ se jedná
... nevim, nechci ti sahat do svedomi, ale Leonardo pouziva DPA, ne Beyerdynamic. Koupili si je nedavno (asi pred rokem) pote, co je meli moznost dukladne vyzkouset.studia ČRo na On-Air VŠUDE RUŠÍ použití náhlavních mikrofonů ( BeyerDynamic ) a pozůstatkem je právě Leonardo pro MLUVENÉ SLOVO s hosty .
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To je slovíčkaření ........
Tohle už je slovíčkaření , jsem jen rád že sem nechodí Hubert z Prodance, kluci z Audiomasteru, MusicDat, Disku , PMCčka atd atd atd ...... to by teprve byla mela
-----------
Pozn. admin: a já zase nerad
tomhle případě se jedná o stejnou třídu u dvou značek.safa píše:Samozrejme se nebavim o nahlavnim Audixu, ale hlavove mikrofovy nejvyssi tridy jako treba DPA 4066 ci DPA 4088 se pouzivaji i pro veci kde na zvuku sakra zalezi
Sorry , zapoměl jsem na pár vyjímek řádu jednotek procent .safa píše:nebo V TELEVIZI kdy ve skutečnosti nejde o kvalitu zvuku protože je to playback." Tak to vazne neni.
Já neřekl že Leonardo má Beyery .... ale že LEONARDO dál používá náhlavní mikrofony....safa píše:studia ČRo na On-Air VŠUDE RUŠÍ použití náhlavních mikrofonů ( BeyerDynamic ) a pozůstatkem je právě Leonardo pro MLUVENÉ SLOVO s hosty .
Tohle už je slovíčkaření , jsem jen rád že sem nechodí Hubert z Prodance, kluci z Audiomasteru, MusicDat, Disku , PMCčka atd atd atd ...... to by teprve byla mela
-----------
Pozn. admin: a já zase nerad
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... ok, je-li to tak pak se Audixu a potazmo Tobe a Musicdatum omlouvam.maly_medved píše:To je slovíčkaření ........
tomhle případě se jedná o stejnou třídu u dvou značek.safa píše:Samozrejme se nebavim o nahlavnim Audixu, ale hlavove mikrofovy nejvyssi tridy jako treba DPA 4066 ci DPA 4088 se pouzivaji i pro veci kde na zvuku sakra zalezi
... ale no tak ...Sorry , zapoměl jsem na pár vyjímek řádu jednotek procent .safa píše:nebo V TELEVIZI kdy ve skutečnosti nejde o kvalitu zvuku protože je to playback." Tak to vazne neni.
... tohle je na delsi diskusi, kterou nema cenu vest v tomhle vlaknu - odpoved tedy pisu vedle.Tohle už je slovíčkaření , jsem jen rád že sem nechodí Hubert z Prodance, kluci z Audiomasteru, MusicDat, Disku , PMCčka atd atd atd ...... to by teprve byla mela
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,