Koronavirus - stop kšeftům
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Re: Koronavirus - stop kšeftům
Otas: a rekla nekdy vlada, kolik ma luzek? Kolik jich potrebuje? Kdy budou? Nerekla. Kdesi na zpravach se o tom zminil nejaky poradni organ vlady a to je vsechno. A tady je chyba. Vlada s lidmi komunikuje jako s nesvepravnymi debily, dela si potajmu svoje kseftiky a tim to konci. Pocatecni radikalni kroky byly v poradku, ale po A musi nasledovat B. A to nikde nevidim.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Otas: v opozici nejsi, mám stejný nazor na Vir , je nový a je jiný, zatim neznámý
když jsem viděl záběry z Číny v Lednu říkal jsme si "tak to nebude žádná prdel, když Číňan dělá takové obrovské manévry" rozhodně se nejedná o běžný neškodný vir. Je jasné že zdaleka vše číňan nepřiznal, nemá to ve zvyku. Těch mrtvých v číně bych si tipnul tak 10x tolik
když jsem viděl záběry z Číny v Lednu říkal jsme si "tak to nebude žádná prdel, když Číňan dělá takové obrovské manévry" rozhodně se nejedná o běžný neškodný vir. Je jasné že zdaleka vše číňan nepřiznal, nemá to ve zvyku. Těch mrtvých v číně bych si tipnul tak 10x tolik
Exxxi: On ten český zdravotní moloch není pružný (a navíc: znáte to, každý druhý lékař je u nás poněkud samolibá primadona, kdo jí může něco nakazovat). Příkazy se dávají a splnění drhne. Objevují se čísla, že lůžek bylo připraveno o řád až dva více, než je ve skutečnosti využito. Samozřejmě: Nyní je - za relativního klidu - potřebné obnovit fungování běžné zdravotní péče. I když kamarádka lékařka říká, že na obvodě řeší (tedy ordinuje
) až polovinu věcí po telefonu.
Ale asi by se ti líbilo v Rusku
, tam zasedne rada i s Putinem a za tři dny se postaví nemocnice, každý z televize hnedka ví, že v ní je x lůžek. A s opatřeními to zatím (pokud vím) nepřehánějí.
A ještě mne napadla taková poťouchlá myšlenka, bohužel:
Proč se kluci co vedou svět (ať už Trump nebo šéfové FEDu, jak tu bylo dříve řečeno v odkazu) už tolik nákazy koronáčem nebojí? No přeci vědí, že na ně čeká elitní medicínská péče včetně užití připravených zásob Remdesiviru. Takže hurá, prostí lidé vyražte do práce, ať už se nám zisky nekrátí.
Ale asi by se ti líbilo v Rusku
A ještě mne napadla taková poťouchlá myšlenka, bohužel:
Proč se kluci co vedou svět (ať už Trump nebo šéfové FEDu, jak tu bylo dříve řečeno v odkazu) už tolik nákazy koronáčem nebojí? No přeci vědí, že na ně čeká elitní medicínská péče včetně užití připravených zásob Remdesiviru. Takže hurá, prostí lidé vyražte do práce, ať už se nám zisky nekrátí.
Opravdu nechápu, co s tím má společné Rusko. Nové nemocnice není potřeba stavět, zrušených lůžek je v nich dost. A že by vláda měla s občany normálně komunikovat a ne jen přikazovat je normální.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
-
slava
Nevím, jak kdo,ale stál jsem u obráběcího stroje.I postihnul mě problém a byl jsem odeslán k závodní lékařce. Ta,po zhodnocení situace mě odeslala na odborné pracoviště.Po 1 hodině v čekárně jsem byl vyšetřen a ošetřen.Za týden jsem opět hákoval.To není science fiction,to je zdravotní(bolševická)péče.A jestli mám bobky,tak z těch "lékařů",kteří ůčinkují nyní.Dnes jsem i s akutním problémem v pořadníku a svěcená voda s tím nehne.K věci-máme blbé zdravotníky nebo systém?
- CharlesBass
- Uživatel

Konečně! Pozitivní zprávy 
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... t-40321651
slava: myslíš to obecně, nebo jen v tejhle corona době? Ale nejspíš obecně. Je to dost běžné. Pokud nedáš obálku, měsíc skučíš bolestí. Prostě to tak je. dříve mí rodiče nikdy 8měsíců, například na zubaře nečekali. Ale to zase dostaneme sodu, že oslavujeme bolševika. No jedno se mu ale upřít nedá. Dodneška nedokázali, 30 let po sametu úplně všechno zlikvidovat a rozkrást. Proto to nějak funguje ještě
A co s tím nouzovým stavem ti IDIOTI blbou! To už začne zvedat lidi ze židlí .... i podle těch oficiálních statistik k tomu není důvod! Absolutní hovada. Nechat zavřený hranice a do práce! Do škol! Plánované zákroky a normální peče musí začít fungovat.
Je nutné si uvědomit, že i kdyby snad byla nějaká ozvěna, nějaký náhlý nárůst, tak se již v této době dá rychle eliminovat. Nejsme na začátku. Postupy jsou zaběhnuté, nějaká panika a zoufalství už prostě nebude, nebo nebude taková. Sme se slovenskem jedinej stát na světě kde všichni nosí roušky, mydlej si ruce do odpadnutí dezinfekcí, drtivá většina lidí prostě sedí doma.
https://www.novinky.cz/koronavirus/clan ... t-40321651
slava: myslíš to obecně, nebo jen v tejhle corona době? Ale nejspíš obecně. Je to dost běžné. Pokud nedáš obálku, měsíc skučíš bolestí. Prostě to tak je. dříve mí rodiče nikdy 8měsíců, například na zubaře nečekali. Ale to zase dostaneme sodu, že oslavujeme bolševika. No jedno se mu ale upřít nedá. Dodneška nedokázali, 30 let po sametu úplně všechno zlikvidovat a rozkrást. Proto to nějak funguje ještě
A co s tím nouzovým stavem ti IDIOTI blbou! To už začne zvedat lidi ze židlí .... i podle těch oficiálních statistik k tomu není důvod! Absolutní hovada. Nechat zavřený hranice a do práce! Do škol! Plánované zákroky a normální peče musí začít fungovat.
Je nutné si uvědomit, že i kdyby snad byla nějaká ozvěna, nějaký náhlý nárůst, tak se již v této době dá rychle eliminovat. Nejsme na začátku. Postupy jsou zaběhnuté, nějaká panika a zoufalství už prostě nebude, nebo nebude taková. Sme se slovenskem jedinej stát na světě kde všichni nosí roušky, mydlej si ruce do odpadnutí dezinfekcí, drtivá většina lidí prostě sedí doma.
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
A drze se deroucí do vyššího levelu sorty podivínů říkající si zvukaři
-
slava
To Charles - no jasně,že obecně.A s novým ránem nová naděje,že rozum ze zadku do hlavy vystoupit ráčil.Vždyť už ty roušky a dezinfekci máme zmáknutý,tak mohli uzdu povolit víc.
Nechte mě ležet, pusťte mi žilou,
vraťte mi rozum a co z něj zbylo,
nikdo nic neví, málo kdo tuší,
jeden to schválí, druhej to zruší...
Jako by ty Kabáti zpívali o dnešní situaci...
vraťte mi rozum a co z něj zbylo,
nikdo nic neví, málo kdo tuší,
jeden to schválí, druhej to zruší...
Jako by ty Kabáti zpívali o dnešní situaci...
Nejzajímavější jsou grafy počet aktuálních nakažených, myslím že gratulovat si můžeme zatím jenom my a němci, jinde stále to jde nahoru, V německu jsou ty opatření docela přísná. Vybalancovat opatření bude běh na dlouhou trať, než dojde k řízenému promoření pár let potrvá. Španělská chřipka trvala 2,5 roku. Tady to tipuju stejně. Prostě nám příroda ukázala po 100letech "hele co umím"
a tentokrát v ještě mírnější formě.
Zajímavé data, věděli jste že letos třeba zemřelo na HIV 500tis lidí ?
Nebo 1,5mil na nemoci z kouření cigaret?
Nebo 340 tis sebevražd ?
https://www.worldometers.info/
Nebo 1,5mil na nemoci z kouření cigaret?
Nebo 340 tis sebevražd ?
https://www.worldometers.info/
Jak jsem konstatoval na AW, hezky vychází i absolutní čísla, statistika úmrtí, cca stejné země:
Belgie 6450, Česko 215. A to není o chvále (či porovnání kvalit) zdravotnictví. Je to o rozhodnosti vlády a výtečném přístupu většiny obyvatel. Kdysi konstatování na vojně: Český voják, když o nic nejde, je Švejk. Ale když jde o věc, kterou bere za svou, dokoce předčí Rusy i Němce.
Soud na sebe včera převzal část odpovědnosti za uvolnění situace, myslím si, že se Babiš směje (doma pod peřinou).
Ale nejsme u konce, plný souhlas s názorem o běhu na dlouhou trať. Doufejme, že se to nevymkne, ještě to bude hodně těžké.
Belgie 6450, Česko 215. A to není o chvále (či porovnání kvalit) zdravotnictví. Je to o rozhodnosti vlády a výtečném přístupu většiny obyvatel. Kdysi konstatování na vojně: Český voják, když o nic nejde, je Švejk. Ale když jde o věc, kterou bere za svou, dokoce předčí Rusy i Němce.
Soud na sebe včera převzal část odpovědnosti za uvolnění situace, myslím si, že se Babiš směje (doma pod peřinou).
Ale nejsme u konce, plný souhlas s názorem o běhu na dlouhou trať. Doufejme, že se to nevymkne, ještě to bude hodně těžké.
Tak helemese už se ty pozitvní zprávy množí 
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Ale to znamená že by to ta kapitánka "Rocketová" mohla vozit zpátky, třeba dostane pochvalu od EU znovu, za záchranu migrantů před Covidem
No je to sranda...
https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... anicni_jhr
Ale to znamená že by to ta kapitánka "Rocketová" mohla vozit zpátky, třeba dostane pochvalu od EU znovu, za záchranu migrantů před Covidem
No je to sranda...
Koukám ještě na Švédsko které slouží jako experiment a kde se funguje bez nějakých zásadních opatření. Švédsko má podobně obyvatel jako čr, mají navíc výhodu v menším zalidnění na km2 . Ale bohužel ty čísla od nich nejsou poslední dobou nějak optimistická. Už se blíží ke 200 úmrtí deně, a v počtu úmrtí na 1mil. obyvatel už taky zdatně lezou žebříčkem nahoru...
Promoření probíha neřízeně , tzv. nezkrývaná důchodová reforma...
ČR je na tom 10x lépe
Promoření probíha neřízeně , tzv. nezkrývaná důchodová reforma...
ČR je na tom 10x lépe
- CharlesBass
- Uživatel

Hmmm. Populace je promořena cca 50x více než sou oficiální čísla. Tzn i v USA by byla smrtnost asi promile. Všechny statistiky navíc jakékoli úmrtí, kde byl detekován virus, je označeno jako úmrtí na ten vir - bez ohledu na to, jestli daná osoba měla raka, mrtvici nebo infarkt,... drtivá většina "obětí" má nad 70let. Příznaky nákazy mohli být, ale nemuseli, na úrovni rýmy - tak jako i podle oficiálních statistik má 95% nakažených. Rýmu má v těchto měsících navíc kde kdo!
Coronavirů je cca 100 typů.
Reklamu na vitamíny sem neviděl už ani nepamatuju. Žádný odborník, ani "odborník" to ani nedoporučuje. nikde ani zmínka. Proč? O nějaké distribuci zeleniny, či vitamínových přípravků ohroženým skupinám, takovou utopii !!! O tom si můžeme nechat zdát.
Posraný respirátory maj na hubě i cyklisti "á la Sagan" v dresu s číslem, s kolem z karbonu a von se s nim žene do kopce 10km od nejbližšího člověka. K čemu mu to pomůže? K částečnému přidušení? Zkoušeli ste v respirátoru něco dělat? Kromě toho, že se vám potí huba, mlžej brejle a všechno svinstvo, co vydechnete - se zacyhtí zevnitř a vdechujete zpět. I při obyč výdechu se tělo zbavuje kapének ....
Coronavirů je cca 100 typů.
Reklamu na vitamíny sem neviděl už ani nepamatuju. Žádný odborník, ani "odborník" to ani nedoporučuje. nikde ani zmínka. Proč? O nějaké distribuci zeleniny, či vitamínových přípravků ohroženým skupinám, takovou utopii !!! O tom si můžeme nechat zdát.
Posraný respirátory maj na hubě i cyklisti "á la Sagan" v dresu s číslem, s kolem z karbonu a von se s nim žene do kopce 10km od nejbližšího člověka. K čemu mu to pomůže? K částečnému přidušení? Zkoušeli ste v respirátoru něco dělat? Kromě toho, že se vám potí huba, mlžej brejle a všechno svinstvo, co vydechnete - se zacyhtí zevnitř a vdechujete zpět. I při obyč výdechu se tělo zbavuje kapének ....
Basista zajímající se značnou měrou o zvuk, tedy i samozvučení a jeho následky 
Zajímavé bude sledovat Dánsko, tam minulý týden povolili většinu restrikcí a děcka šli zpátky do školy. Křivka momentálních nakažených jim pěkně klesala tak jako u nás a v německu. Mrknu se na Dánsko za týden 14dnů , to mnohé napoví...
https://www.worldometers.info/coronavir ... y/denmark/
Nicméně letos opravdu velké akce a festivaly nebudou.S tím je potřeba se smířit.
Já jsem v tomhle trochu pesimista a odhaduju to na 2 roky.
Pandemie španělské chřipky přišla ve třech hlavních vlnách. První z nich nastala na jaře roku 1918, druhá (nejsmrtelnější) začala v září 1918 a skončila v lednu 1919. Třetí pak začala v únoru 1919 a trvala po celý zbytek roku. Některé země podle ekonomů prošly ještě čtvrtou vlnou v roce 1920.
https://www.worldometers.info/coronavir ... y/denmark/
Nicméně letos opravdu velké akce a festivaly nebudou.S tím je potřeba se smířit.
Já jsem v tomhle trochu pesimista a odhaduju to na 2 roky.
Pandemie španělské chřipky přišla ve třech hlavních vlnách. První z nich nastala na jaře roku 1918, druhá (nejsmrtelnější) začala v září 1918 a skončila v lednu 1919. Třetí pak začala v únoru 1919 a trvala po celý zbytek roku. Některé země podle ekonomů prošly ještě čtvrtou vlnou v roce 1920.