JAk změřit výstupní výkon zesilovače?
-
- Reklama
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ahoj tak masel sem tady tyhle:
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sku ... 4&rozsah=1
mužou být tyhle? bych postavil 500W pri 4 ohmech este nem si to nekresilil,
jsou pouzitelne?
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?sku ... 4&rozsah=1
mužou být tyhle? bych postavil 500W pri 4 ohmech este nem si to nekresilil,
jsou pouzitelne?
Naposledy upravil(a) OK2MDK dne pon 16. bře 2009 16:30:56, celkem upraveno 1 x.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Poněkud ten odkaz neodkazuje, respektive mám prázdný košík:))))
Zcela souhlasím s frantikem. Analogová technika je děsná legrace. To, že se mikroprocesory a vůbec digitální technika cpe všude je pravda. Moje generace středoškoláků nepochopila funkci obyčejného operačního zesilovače. Tedy vyjma dvou lidí a u řemesla jsem zůstal jediný z 31 lidí. Ostatní mají maturitu a raději šli dělat kuchaře, číšníky a podobně. Prostě katastrofa. Ale jak se objeví někde počítač, jsou první kdo se ozve....
Je to teda mimo téma ale nedá mě to . Je katastrofa že ve školách je velmi málo praxe. Dokud to člověk nezažije a nemá praxi, nemůže tomu ani přijít na chuť.
Zcela souhlasím s frantikem. Analogová technika je děsná legrace. To, že se mikroprocesory a vůbec digitální technika cpe všude je pravda. Moje generace středoškoláků nepochopila funkci obyčejného operačního zesilovače. Tedy vyjma dvou lidí a u řemesla jsem zůstal jediný z 31 lidí. Ostatní mají maturitu a raději šli dělat kuchaře, číšníky a podobně. Prostě katastrofa. Ale jak se objeví někde počítač, jsou první kdo se ozve....
Je to teda mimo téma ale nedá mě to . Je katastrofa že ve školách je velmi málo praxe. Dokud to člověk nezažije a nemá praxi, nemůže tomu ani přijít na chuť.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
analog je legrace to jo. a musím říct, že kámoši si klepali na hlavu když mě viděli v sedáku, visel sem ze střechy a natahoval anténu na kv z vojenského drátu
no když sem ukázal spoluzakovi fotbalistovi qsl lístek z mistraku ve fotbale, přímo ze stadionu, no už záviděl.
ještě tady je odkaz je tam jenom jeden, když navrchu kliknete na "rezistory drátové 10 W"
tak vám to vyhodí moře možností.
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?skupina=234
ještě tady je odkaz je tam jenom jeden, když navrchu kliknete na "rezistory drátové 10 W"
tak vám to vyhodí moře možností.
http://www.ezk.cz/e-shop/select.php?skupina=234
Katastrofa začíná už při tom, kdo se na tu školu hlásí. Většina se spoléhá na to, že školu nějak proleze a pak si půde po svých. Někteří moji polužáci ze SPŠE skončili např. u hasičů. Na technické obory by se měli hlásti kluci, které to baví a v ideálním případě jsou bastlíři už cca od 10 let věku. V ideálním případě by pak měli tlačit na kantory, aby jim bylo vysvětleno co se to vlastně učí a k čemu jim to bude a hlídat si jestli kantor rozumí tomu co učí. Jsou-li povinné osnovy k ničemu, kantor by to měl vědět a bokem by měl přidávat do učiva věci z praxe.
Mám ten dojem, že od bolševika se ve školství traduje snaha lidi nachytat na tom, co nevědí, místo toho, aby se něco prokazatelně naučili. Študáky poznáte lehce, hlaní téma hovoru jsou "otázky", co se bude zkoušet a co se na to má říct. Pokračuje to i na VŠ, akorát je víc učiva a méně srozumitelného.
Mám ten dojem, že od bolševika se ve školství traduje snaha lidi nachytat na tom, co nevědí, místo toho, aby se něco prokazatelně naučili. Študáky poznáte lehce, hlaní téma hovoru jsou "otázky", co se bude zkoušet a co se na to má říct. Pokračuje to i na VŠ, akorát je víc učiva a méně srozumitelného.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
tak že bych vysloveně stavěl, ale řekl sem si proč ne, potom sem, ale oběvil hotovej konec, za ty prachy tak to tě odradí, jinak takové ty chytáky na učitelku když sem ji douchnutim do parapetu vyřadil (spojenim natvrdo) vypinač a zvonek nešel vypnout, to bejvalo no
vyřešila to vyrvanim zdroje.
no ja se chystám do rožnova "telekomunikační systémy" jestli mě vemou tak se dosti těšim.
no ja se chystám do rožnova "telekomunikační systémy" jestli mě vemou tak se dosti těšim.
Jestli Tě v Rožnově bude nedejbože učit "inženýr" Federman, tak to je s Tebou už teď ámen... Vyhledej si na netu diskusi o jeho "zázračném" zesilovači, to je fakt síla...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ani mne to nedá, prihodím pár slov.
Ja osobne mám tieťýž SPŠE a od svojho detstva sa venujem oboru po tom, čo som dostal vtedy ešte 220V po tom, ako som do zásuvky strčil odznak x-tého medzin.výstupu mládeže na RYSY
A dnes musím dorábať elektro výšku popri práci, aby som bol na "úrovni" spoluhráčov, ktorý dodnes nevedia nakresliť značku NPN tranzistora, nie to ešte vysvetliť funkciu. Ale majú na PC asi viac nhrané stratégií, surfovania a špŕtania sa v niečom, čomu rozumejú len ako užívatelia, kým ja som po večeroch pájkoval plošáky a oživoval konce....
Ja osobne mám tieťýž SPŠE a od svojho detstva sa venujem oboru po tom, čo som dostal vtedy ešte 220V po tom, ako som do zásuvky strčil odznak x-tého medzin.výstupu mládeže na RYSY
A dnes musím dorábať elektro výšku popri práci, aby som bol na "úrovni" spoluhráčov, ktorý dodnes nevedia nakresliť značku NPN tranzistora, nie to ešte vysvetliť funkciu. Ale majú na PC asi viac nhrané stratégií, surfovania a špŕtania sa v niečom, čomu rozumejú len ako užívatelia, kým ja som po večeroch pájkoval plošáky a oživoval konce....
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ja strčil do zásuvky sroubek, no to byla slaha
a ask me to od te doby drzi.
no nekde sem v nejake dyskuzi cetly 210 db no nas ucili ze 140-150 db je hluchota na miste.
toje teda sila, a 4W efekt vykonu je tes zaujimave... porc sme tedy nezustali u tesel rozhlasovych? a sme u line array no asik sem to spatne pochopil ale pride mi to divne
"špičce výkon 10MW" = 10 000 000W ? to mi pride totalni hovadi
jestli sem to nejak blbe pochopil tak me prosím opravte.
"Cimrmane, k čemu je měření při 40 dB přebuzení ?" ještě tohle je taky blbost ne? na mixu mam +3 db a to sme v cervenem poli. takze jestli sem to spatne pochopil prosím usmernit díky.
no nekde sem v nejake dyskuzi cetly 210 db no nas ucili ze 140-150 db je hluchota na miste.
toje teda sila, a 4W efekt vykonu je tes zaujimave... porc sme tedy nezustali u tesel rozhlasovych? a sme u line array no asik sem to spatne pochopil ale pride mi to divne
"špičce výkon 10MW" = 10 000 000W ? to mi pride totalni hovadi
"Cimrmane, k čemu je měření při 40 dB přebuzení ?" ještě tohle je taky blbost ne? na mixu mam +3 db a to sme v cervenem poli. takze jestli sem to spatne pochopil prosím usmernit díky.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Možná by neškodilo založit nové téma, utíkáme od smyslu vlákna.
Můžeme pokračovat zde viewtopic.php?f=24&t=903
Můžeme pokračovat zde viewtopic.php?f=24&t=903
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
souhlasim, pak řeknu jak sem dopadl se stavbou meřící stanice. zadim diky.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jenom malá rada pro další praxi - kdybys měřil VF výkon, tak zátěž nesmí mít induktivní charakter, takže drátové rezistory ani nápad. Tady v NF technice je to ale buřt ... ber to jako radu do života.
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
díky, vím že se dají (pro vysilačky) záteže koupit...
ale díky
ale díky
Hlavně aby ti to nedopadlo jako tady to
http://www.einstein.prodejce.cz/laborator.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Einstein E20kW - funkčnost je možná v pohodě ale to provedení!!!
http://www.einstein.prodejce.cz/laborator.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Einstein E20kW - funkčnost je možná v pohodě ale to provedení!!!
Zvukař bez www stránek