brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
-
- Reklama
No jestli má ten DI-box jen stereo jacky a žádný XLR, tak postupuješ v podstatě správně. Do DI-boxu jdeš symetricky stereojackem a na výstupu DI-boxu to pak "znesymetrizuješ". Jestliže je uvnitř jen holé trafo, tak je to dokonce nutnost - je potřeba uzemnit jeden výstupní fous sekundáru trafa v DI-boxu, jinak by to ani nešpitlo. Stačí krátký propojovací kabel s monojacky na obou koncích mezi DI-boxem a zesilovačem anebo může to být i symetrický kabel se stereojacky, ale podmínkou je, že si to znesymetrizuje vstup zesilovače sám, t.j. musí umět uzemnit RING na stereojacku, jinak by opět jeden vývod trafa DI-boxu visel v luftě. Jestli to zesilovač umí, zjistíž "šlusmetrem". Pokud se RING uzemňuje lze na to propojení použít i "konfekční" propojovací patch kablíky Adam Hall, co mají nalisované stereo jacky na obou koncích, k dostání jsou např. v audioteku nebo v Prodance.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
No vzhledem k linkovym urovnim signalu bych to zkusil vest po tom paraku nesymetricky. Za zkousku nic nedas a pokud to nebude po ceste nabitat moc brum a podobne ruseni tak bych to pouzil a dibox pouzil az jako reseni v pripade problemu.
Ono zbytecne protahovat celkovy signal pres nekvalitni dibox muze udelat vice skody nez uzitku... (hlavne na basech ti to pri vyssich urovnich signalu muze dost zkreslovat
)
Pokud je problem s brumem tak to radeji odelovat na ceste signal-mix ... je muzes tam nastavit nizsi uroven signalu a tim neprebuzovat to trafko...
Ono zbytecne protahovat celkovy signal pres nekvalitni dibox muze udelat vice skody nez uzitku... (hlavne na basech ti to pri vyssich urovnich signalu muze dost zkreslovat
Pokud je problem s brumem tak to radeji odelovat na ceste signal-mix ... je muzes tam nastavit nizsi uroven signalu a tim neprebuzovat to trafko...
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Tak na tohle potřebuješ slušné audiotrafo, ne trafííííčko mikroskopických rozměrů. Tesly které používám vydrží bez potíží 10V
(výš mi NF gener nejde
)
Tohle ať někdo zkusí s ulim ....
Tohle ať někdo zkusí s ulim ....
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
Ano, kvalita DI-boxu bude v tomto případě naprosto zásadní a zejména jeho schopnost zpracovat linkové úrovně signálu. Potřebné vejcovody, co zmínil honza637, obsahuje tento DI-box: http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=92535" onclick="window.open(this.href);return false; .
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jdeš na to dobře:) jsem rád, že aspoň někdo ví o čem je řeč. Já ale myslím ještě trochu jiný, hranatý typ který zvládne větší napětí. Ty vejcovitá trafíčka takové "přebuzení" nezvládají ale jdou taky dobře.
Aha, ty asi myslíš ty typy co byly např. na výstupech mixu AL121. To se mu bude těžko shánět... Z té zvukovky určitě nepoleze tolik, co z masterů běžného mixpultu, takže vajíčko to podle mě dobře zvládne.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jo, určitě stačit bude. Já tyhle trafa mám v jednotkách distribučních zesilovačů 1 na 5, linkáče a mikrofonní předzesy. Tu výrobu pak převzal Elatec. Ty moduly se sehnat daji i celé. Teďka jsem 2 ty tráfka sháněl jednomu nadšenci tady z fora. Snad bude spokojenej:)
Ty vajíčkovitý trafíčka mám v oddělení z mixu do zesilovače protože nemá symetrický vstup. Tak abych neměl v celém rozvodu nesymetrii. Můžu taky potvrdit, že při úrovních do 1V s těmi vejcovitými problém není. Snesou asi i víc, ale nezkoušel jsem to. domácí aparát mám nastaven na 0dB=775mV a tak víc jak 1V se tam neobjeví.
Ty vajíčkovitý trafíčka mám v oddělení z mixu do zesilovače protože nemá symetrický vstup. Tak abych neměl v celém rozvodu nesymetrii. Můžu taky potvrdit, že při úrovních do 1V s těmi vejcovitými problém není. Snesou asi i víc, ale nezkoušel jsem to. domácí aparát mám nastaven na 0dB=775mV a tak víc jak 1V se tam neobjeví.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... mmno dokad to nekdy nevyfotim tak nemel. Kdyz si vzpomenu tak az budu ve firme tak vyfotim ... jestli ti to k necemu bude.honza637 píše:Slušných? neměl bys fotku vnitřku safo?![]()
... ano, tohle forum me doslova vytrhava z chorobne letargieKoukám že ještě že máš tohle forum, jinak bys doma při marodění neměl co dělat že?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... myslim ze vstupy ne, tedy proc taky. Dela z nesymetrickyho signalu (prave treba ze zvukovky notebooku) na vystupu DI boxu symetricky signal.jardatop píše:Safo, nekde jsem se u tohoto HD400 docetl, ze to ma symetricke vstupy i vystupy.
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Mě jen tak mezi řečí zajímá, jak to dnešní výrobci páchají. Zatím jsem měl možnost vidět tuhle techniku řekněme ze starší doby. Kdybys byl safo tak hodný bylo by to fajn.
Jinak byl jsem po naší domluvě u vás a bohužel potík nebyl. Sehnal jsem jej nakonec jinde ale i tak - díky za pomoc.
Jinak byl jsem po naší domluvě u vás a bohužel potík nebyl. Sehnal jsem jej nakonec jinde ale i tak - díky za pomoc.
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
V anglickem manualu ve specifikacich jesafa píše:
... myslim ze vstupy ne, tedy proc taky. Dela z nesymetrickyho signalu (prave treba ze zvukovky notebooku) na vystupu DI boxu symetricky signal.
INPUTS 1/4" TRS connector, balanced, impedance aprox. 500 Ohm
OUTPUTS 1/4" TRS connector, balanced imp. aprox. 600 Ohm
V nemeckem je taky oboje "symetrisch".
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
... fakt ? Ze by mi neco uniklo a zil v bludu ? ;-]
Mmno kdyz uz to kvuli Honzovi budu otevirat tak se podivam i na tohle 
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Pavel Sedlák
- Uživatel

Teď v pátek jsem musel jednu odposlechovou cestu z nouze živit nějakým zesilovačem, co má nesymetrický vstup. Použil jsem nejdřív ART pdb - tak ten to moc nezvládal, bylo slyšet zkreslení. Stejně dopadlo i jakési Tapco.
Teslácké vejce zafungovalo bez slyšitelného zkreslení.
Teslácké vejce zafungovalo bez slyšitelného zkreslení.
Nemám strach z lopaty, mám strach ze srpu a kladiva
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jojo, tesla RULEZ
Ne všechno, co komunisti vyrobili je špatné:) Postupem doby jak ty jejich profi zařízení poznávám, zjišťuji že je to dost slušně vymyšlené vzhledem k součástkové základně RVHP
Ne všechno, co komunisti vyrobili je špatné:) Postupem doby jak ty jejich profi zařízení poznávám, zjišťuji že je to dost slušně vymyšlené vzhledem k součástkové základně RVHP
-
Návštěvník
Re: brum a sum v reproduktorech pri projekci z Notebooku
... "trpel" som niečím podobným - konkrétne:
notebook zapnutý do štandardnej zásuvky - predĺžovačky 220V v spojení OUT z NT & IN mix & repro brumel !!! Ak však NT išiel iba na interný zdroj (odpojené 220V) - tj. batériu, bolo, pri prehrávaní mp3 a práci s myšou na NT všetko ok.
Na radu jedného muzikanta, aj keď so strachom, som urobil toto:
UROBIL SOM SI JEDNU "ŠPECIÁLNU" PREDLŽOVAČKU (220V), KTORÁ JE BEZ ZAPOJENIA ZEMNIACÉHO KOLÍKA A JE PO PROBLÉME !!!
TENTO KÁBEL (červený - kvôli odlišnosti s ostatnými a kvôli kolegom, až ho nezapoja nikam inde)
DNES POUŽÍVAM VÝLUČNE LEN PRE NAPÁJANIE NOTEBOOKU (cez prestávky kapely - podmaz z NT)
Snáď to pomôže aj Vám ...
Jaro
---------
Pozn. admin: naprosto špatně, životu nebezpečné! A již podruhé v tomto threadu upozorňuji na viewtopic.php?f=24&t=818, kde se téma podrobně probralo.
notebook zapnutý do štandardnej zásuvky - predĺžovačky 220V v spojení OUT z NT & IN mix & repro brumel !!! Ak však NT išiel iba na interný zdroj (odpojené 220V) - tj. batériu, bolo, pri prehrávaní mp3 a práci s myšou na NT všetko ok.
Na radu jedného muzikanta, aj keď so strachom, som urobil toto:
UROBIL SOM SI JEDNU "ŠPECIÁLNU" PREDLŽOVAČKU (220V), KTORÁ JE BEZ ZAPOJENIA ZEMNIACÉHO KOLÍKA A JE PO PROBLÉME !!!
TENTO KÁBEL (červený - kvôli odlišnosti s ostatnými a kvôli kolegom, až ho nezapoja nikam inde)
Snáď to pomôže aj Vám ...
Jaro
---------
Pozn. admin: naprosto špatně, životu nebezpečné! A již podruhé v tomto threadu upozorňuji na viewtopic.php?f=24&t=818, kde se téma podrobně probralo.