PA soustava do 150.000

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Alascz
Uživatel
Uživatel

Re: PA soustava do 150.000

Příspěvek od Alascz »

Ještě se zeptám, měli bychom v této cenové relaci koukat na suby 15'', nebo 18''? (Např. 4x FBT SubLine 115SA vs 2x FBT SubLine 118SA)

Případně máte někdo nějaké osobní zkušenosti s tímhle, že bychom to koupili 2x? https://www.eprodance.cz/eaw-redline-set-rl18s-rl15/
kelly.ok
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od kelly.ok »

Nedávno se podobé dilema řešilo o pár vláken vedle. Dvě patnáctky budou hrát ve většině případů víc než jedna osumnáctka, resp. 4x15" víc než 2x18" (pokud budou přibližně srovnatelné úrovně, případně přímo takto stejné řady apod.). Konkrétně u těch SubLine to vidíš přímo na datasheetu... 15" cont. SPL max.: 132dB, 18" 134dB, tedy určitě ne zanedbatelný rozíl (teoreticky +4dB pro 2x15" vs. 1x18"). Taky budou ale 4 15" suby při dodržení výše zmíněného dražší než dvě 18ky. Variabilita a škálovatelnost je také spíš plus na straně 15", mobilita jednotlivých basovek taky, celkově zaberou většinou ale víc místa v autě čtyři patnáctky než dvě osumnáctky,... atd. atd. Obě varianty budou mít něco pro a něco proti.
Damton
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Damton »

Nevím proč to všechny táhne do 15" nahoře, jako že co největší bedny vezmeme a ty budou hrát co nejlépe a nejvíc ? ...prd velebnosti....
Pokud vozíte sub. Dejte nahoru klidně kvalitní 10" nebo i menší drivery. odmění se Vám to srozumitelností na středech. Nemusíte házet na klacek takovou almaru a míň se nadřete...
asterix1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od asterix1 »

Presne tak.
pepaol
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od pepaol »

Dotaz na Damtona. Spokojený uživatel RCF HD32 přemýšlím o něčem výkonějším. Mají 131 dB. Třeba RCF HD45 nebo 945. A proč třeba EAW RS123, mají SPL: 138dB ! Když u EAW vypadá zesilovač stejně, jako u HD32 :-)
mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr »

Trochu prošťouchnu vlákno, ve kterém byly zmíněné bedny Petra Vinše a smutné konstatování, že už žádné nevyrobí.
Nevíte někdo ze zasvědcenějších, jestli s Petrem odešlo i jeho know how ke stávajícím modelům a nebo se někdo pustil/pustí do výroby alespoň toho co už jako osvědčené fungovalo?
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

Know-how se snažím sehnat ve skupině zvukařů na FB. Zatím to vypadá bídně. Např. nemáme ani heslo do zesilovačů v aktivních bednách. Otázka je, jestli se M.Šimůnkovi povede zjistit něco u výrobce v RAM. Bedny mě teď trochu zlobily a nemáme ani možnost zkontrolovat, jestli jsou oba moduly naprogramovány stejně, zejména limitery. V případě softwarové poruchy mi zbyde jen hromada drahého šrotu. Jinak nedávno jsem se ptal Petrovo dcery a dědictví stále nejí vyřešeno, takže není šance odkoupit materiál, který mi tam už rok leží. Jesteze jsem neplatil zadnou zálohu.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr »

Naštěstí v tom nemám takto osobní zájem, ale uvažoval jsem, a stále uvažuju, o koupi dvou třípásem a SPL Acoustics byly jedny z těch, po kterých jsem pokukoval. Krom toho mi přišlo líto, že by se práce kterou tomu Petr věnoval, neměla šanci využít.
Webové stránky, které sice nikdy moc věcí neobsahovaly, ale aspoň fungovaly, teď odkazují na nějakweb se zájezdy.
exxxi
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od exxxi »

V dlouhodobém horizontu si ty druhý třípásma postavím, holt ještě nějaký čas počkám, až se dědictví vyřeší. Napadlo mě si ty díly nakoupit mimo a bedny nechat udělat u Lohonky, ale repráky nejsou (chtěl jsem i dva rezervní k současným a skladem byl poslední). Prostě nějak vázne zásobování.
No a kromě toho jsem řešil rezervní bedny. Rozjel jsem se včera na inzerát RCF Pro2031 za výbornou cenu ve výborném stavu.
Že se RCF musí na vstupu dost vybudit jsem čekal. Ale když jsem dal obě bedny stejně nahlas, tak jsem byl totálně zklamaný. Z RCF jsem prostě nepoznal zpěv, dokud jsem třípásma úplně nevypnul. Bohužel, jak od začátku zvukaření používám třípásma (dřív QSC), tak mne málokterá dvoupásma potěší (jo, moc se mi líbí kombinace ARCS Focus a Wide). Tak vytáhl DB DVX 12HP a to bylo o chlup lepší. Potom ještě jen pro srovnání TT22. To bylo taky o chlup lepší. Ale srozumitelnost zpěvu pořád na hovno. Pak jsme pustili IG1T, což se zvukově dobře prosadilo. Středů nebylo ještě úplně dost, samozřejmě výkon ne největší, to vedle třípásma nemělo šanci. A pak konečně došlo na IG4T. A ejhle, ať už jsme je nechali hrát spolu, nebo kroutili panoramou sem tam, tak měl člověk pocit, že se barva mění minimálně. Takže jako záložní bedna bude IG4T a taky bude na menší akce, přeci jen je to zase 10 kg dolů ;-) Předpokládám, že ve vedlejším vláknu zmiňované FBT 206 budou hrát dost podobně jako IG1T, takže by nestačily výkonově.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Doporučil bych sestavu DYNACORD VL122 podepřenou basovkami SUB18, to cele krmene DSP zesiky L2800 + L3600, coz je sestava, ktera diky genialnim aktivnim ochranam repro ve vyhybce (Coil Tracking) obstoji i u hodně rozjařených DJs (o jine pasivni bedny bych se po zkusenostech s některými DJs bál). Nicméně to je už asi cenově nad tvuj limit :-/
Odpovědět

Zpět na „Repro“