USB/DMX a všetko okolo toho
-
- Reklama
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no ten sunlite by som bral aj ja! ...Inac ten freestyler nie je 100%tny program..stava sa obcas ze to zamrzne, alebo prestane blikat prevodnik.treba odpojit.a znova zapojit..a tak..obcas to padne. Predsalen je to Free.
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
Zamrzávání se mi stávalo i sw DMXcontrol v2.9, ale ted vydali verzi 2.1 a ta už maka bez zamrzaní a jsou v ni vychytany nějaký mouchy a hlavně je už komplet v angličtině
. Snad časem udělaj něco jako je u Sunlite, že lze pomoci virtuálního (nebo přes midi) potenciometru měnit velikost pohybu (např kružnice).. teď dodělaly změnu rychlosti pohybu, ale taky bych si to představoval malinko jinak. No a poslední věc co mi tam chybí je, že bych si udělal pohyby a pak jen určil např střed podia a od toho se pohyb odvozoval jako startovací bod. Když tohle všechno dodělaj tak budu za ty peníze (free) maximálně spokojen:-)
-
Marathus
Chcem sa spytat, funguju DMX lasery aj bez ovladaca DMX?
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
samozrejme...vacsina laserov ma funkciu Stand Alone a potenciometer na ovladanie citlivosti mikrofonu...bude to reagovat na zvuk 
5kW Sound/EM,Beyma,Uli,QSC,DBX/, 2kW Lights, Dáke tie otáčajúce sa hlavy, 200mW ILDA Laser(20kpps)/Kvant/, 3kW Smoke.
-
Makkawy
To midnight_man:
Zdravím, byla by možná nějaká komunikace ohledně programu Freestyler ? Ovládání programu, tvorba scén atd.? Něco málo umím, ale neumím vše. Zkoušel jsem komunikaci ohledně ICQ, ale ty nic. Díky
Zdravím, byla by možná nějaká komunikace ohledně programu Freestyler ? Ovládání programu, tvorba scén atd.? Něco málo umím, ale neumím vše. Zkoušel jsem komunikaci ohledně ICQ, ale ty nic. Díky
-
Jose1
Ahoj DMXáci
Zanořil jsem se do, pro mě neprobádané problematiky, a mám pár dotazů.
Vybírám mezi softy a pár jsem si jich nainstaloval.
Koukal jsem na Freestyler a taky Sunlite a taky na Cybercontrol. Můžu konstatovat, že Sunlite a CC je na první pohled zcela totožný program. Otázka tedy zní, který z nich se mám začít učit? A taky s ohledem na ceny převodníků.
Asi bych volil ten Sunlite, dle informací, co jsem stihl posbírat. Teď ještě, jak to vypadá s těmi převodníky "domácí výroby"? Dá se již něco pořídit??
Víte někdo??
Dík
Zanořil jsem se do, pro mě neprobádané problematiky, a mám pár dotazů.
Vybírám mezi softy a pár jsem si jich nainstaloval.
Koukal jsem na Freestyler a taky Sunlite a taky na Cybercontrol. Můžu konstatovat, že Sunlite a CC je na první pohled zcela totožný program. Otázka tedy zní, který z nich se mám začít učit? A taky s ohledem na ceny převodníků.
Asi bych volil ten Sunlite, dle informací, co jsem stihl posbírat. Teď ještě, jak to vypadá s těmi převodníky "domácí výroby"? Dá se již něco pořídit??
Víte někdo??
Dík
-
Vořech
Zdravím všechny, ještě ve freestyleru moc nechodím, ale potřeboval bych pomoct nastavit LED pary 56 jestli to jde jen přímo přes DMX pipe notes a freestyler, zkouším všechno možný, dokonce mi i když dám Edit a SHOW OUTPUT tak mi to ukazuje že to funguje, ale nic to nedělá... 
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Re: USB/DMX a všetko okolo toho
Ako som povedal, ak chcete poradit, pomoct, Treba sa ozvat na ICQ, sem moc nechodim. Len obcas. čo mozem, poradim. Ohladne Sunlite. Prva a podstatna vec je ze su drahé. Tá základná verzia stojí 479 dolarov, co je namoj vkus hodne. Home-made prevodnik vas vyjde na 30Eur.
jedine nevyhody ktore idu ruka v ruke s home made USB-DMX je ze nie su buffered. Aspoň tie ktore ma vacsina ludi...teda pri rychlejsich scenach to nerobi až tak presne to čo by ste chceli aby to robilo, no pre "basic" pouzitie to staci( myslim ze sa ku koncu robili aj tie ENTECC buffered prevodniky) ale nedostal som sa k nim. Dalej ta podstatnejsia nevyhoda je ta, ze k tomu nevychadza taky prepracovany software, veď ten prevodnik iba rozposiela pokyny pre zariadenia. leně ku home made predovniku lepsie software ako Freestyler nevysiel.(s mojho pohladu). Preto sunlite software samozrejme potrebuje HW sunlite prevodnik inac vam to nepojde. tá cena je viac menej ten Sunlite software, ktory nebude mrznut, ma prehladnejsie ovladanie, viac možnosti. Freestyler nie je dokonalý...občas to zamrzne, niekedy je to problém ovládať, preddefinovane fixtury na zariadenia nie su az take dobre ( kedze to zbieraju na FS fóre a postupne pridavaju, a asi nikto nekontroluje kvalitu) No čo by sme chceli zadarmo že 
-
Ondra
Já používám Freestyler už rok.. a celkem spokojenost až na občasný chyby.. že po 6 hodínách produkce musím vypnout a zapnout ten program jinak každý světlo reaguje jinak... ale nejvíc co mi chybí z klasických pultů jsou fadery pro parky nebo na setmneni hlav. A pak kolečka pro pohyb PAN TIL abych nemusel jak..... mačkat na klavesnici pořád šipku... a nebo myší se trefovat na přesnou pozici což nejde..
ale teď co budu dokupovat je dotykáč... tak jsem zvědav jak to bude spolupracovat:-)))
Nevíte někdo o něčem s těmi faderem a nebo kolečkama?.... aby to spolupracovalo s programem?..
Jinak si myslim že super varianta kdo nemá prachy jabych chtěl časem AVOLITES... tak asi jako každej:-D
Nevíte někdo o něčem s těmi faderem a nebo kolečkama?.... aby to spolupracovalo s programem?..
Jinak si myslim že super varianta kdo nemá prachy jabych chtěl časem AVOLITES... tak asi jako každej:-D
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
na pan a tilt mas predsa krizovu os a myškou hybes cez tu guličku, je to celkom v pohode. ja pouzivam USB joystick a celkom spokojnosť. To nezmyselne reagovanie po čase sa da eliminovat kvalitnou DMX 110Ohm kabelazou, aspon mne to pomohlo 
-
ondra
to pan til vim a i ten joystick jsem zkoušel... ale oboje je to nepřesný když dělámscény... a potřebuju na kraj jeviště a u hlav prostě posuneš omalinko vic a otočí se celá hlava..
Právě hlavně když koukášna jeviště tak ta přesnost tam není.. zkus si s miši hejbat ani by jsi koukalna oprazovku a jostick jit po malychkrocich co umi hlava?..... to nejde proto hledám prostě kolečka aby se do chovalojakmidinebo něco podobnéhotřeba aby při otočení 360° toho kolečka to udělalo např. 20x zmačknutí šipky to by mě bohatě stačilo jestli mě chápeš?..
A tou kabeláží si myslim že tonebude..... že to dělá až po hodně velkým čase apak stačí jen vypnout a zapnout program nic vic...
Právě hlavně když koukášna jeviště tak ta přesnost tam není.. zkus si s miši hejbat ani by jsi koukalna oprazovku a jostick jit po malychkrocich co umi hlava?..... to nejde proto hledám prostě kolečka aby se do chovalojakmidinebo něco podobnéhotřeba aby při otočení 360° toho kolečka to udělalo např. 20x zmačknutí šipky to by mě bohatě stačilo jestli mě chápeš?..
A tou kabeláží si myslim že tonebude..... že to dělá až po hodně velkým čase apak stačí jen vypnout a zapnout program nic vic...
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to ze ty vypes a zapnes program, znamena ze sa resetuje prevodnik
no na kolieskal DMX pultov to nie je o nic presnejsie, to neviem co myslis..pretoze tá os alebo joystick je ovela presnejsi....beztak ak sa chces posuvat o 1 dmx hodnotu musis pomaly.....a ak máš 16 bit tak je to zase nieco ine.....tie koliecka na pultoch tiez nie su vyhra.
-
ondra
no ty oklceka jsou vyhra ale ne ze nazivo je budes pouzivat jsou super na presny nystavovani prave o to jedno dmx....ja to celkem potrebuju kdyz chci nasvitit scenu a chci to mit stejne... tak na klavesnici me nebavi klikat a to koleckona mysi neumim do tohoprogramu zapojit:( coz je skoda.... mit na misi dve takovy kolecka tak asi super.
)) a k cemu hlavne vyuzivas ten joystick?:-¨)
- midnight_man
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
no sak smerovanie X/Y ja otocne hlavy nemam cize je to troska jednoduchsie
predsalen tie skenery chodia v mensom uhle.