M-Audio vs. EMU - USB zvukovka

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
blaha
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od blaha »

Tak mi konečně došla trpělivost s mojí zvukovkou Creative Audigy ZS Platinum, prostě mi na novým počítači s Vistama a ještě k tomu 64bitovejma dělá brikule, Creativ prostě tyhle zvukovky pro Visty pořádně nepodporuje. Navíc se změnily priority už nepotřebuju 5.1 výstup, ale potřebuju: linkový stereovstup(2vstupy), SPDIF výstup (koax), SPDIF vstup (lépe optika, ale převodník se dá sehnat), výstup na sluchátka, 2 symetrické výstupy + 2nesymetrické/jeden stereo. Navíc jelikož mám i noťas a jsem zvyklej mít porty po ruce padá to na verzi USB, nebo FW.

Z toho mi vycházejí cenaXvýkon M-Audio Fast Track Pro nebo EMU 0404 USB. EMU se zdá být líp vybavená, ale trochu mi nevyhovuje rozmístění konektorů a ovládacích prvků, M-Audio zase nemá optický vstup/výstup, má jen na koax.

Dotaz zní: zkušenosti, doporučení, problémy. Podotýkám na Vista 32(noťas)/64(PC).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
J.J.
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od J.J. »

Neporadím ti ani trochu co se týká Vist - používám XP. Já jsem si pořídil Fast Track hlavně z důvodu, že má jako jedna z mála na vstupech "pad -20dB". Nahradil jsem jí USB kartu EDIROL kde jsem měl problémy s přebuzováním vstupů při použití některých kondenzátorových mikrofonů (hlavně měřících).
Zvukař bez www stránek
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“