Gejtovat overheady?
Pravidla fóra
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
...přijďte "pobejt" aneb diskuze o možném i nemožném.
-
- Reklama
Gejtovat overheady?
ahoj, nedá mi to...
v tomhle vlákně se na okraj tématu docela řeší, jestli OH gejtovat nebo ne viewtopic.php?f=17&t=929
zdá se mi to jako docela zásadní názorový rozpor, proto zakládám nové téma.
Osobně jsem totiž nejen proti a nespatřuji v gatech na OH přínos, ale dokonce to vidím jako kontraproduktivní...
bavíme se o živém hraní, neřeším studio
v tomhle vlákně se na okraj tématu docela řeší, jestli OH gejtovat nebo ne viewtopic.php?f=17&t=929
zdá se mi to jako docela zásadní názorový rozpor, proto zakládám nové téma.
Osobně jsem totiž nejen proti a nespatřuji v gatech na OH přínos, ale dokonce to vidím jako kontraproduktivní...
bavíme se o živém hraní, neřeším studio
- noxus
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Ja si myslim ze Gate na OH nema co robit. Je to proti prirodzenemu dozvuku plechov a neviem si ani predstavit ako by sa tam dal rozume nastavit. To ze tu niekto pisal o ruchoch na podiu a podobne suhlasim vsak to je na live bezne, ALE
v prvom rade to treba riesit polohou mikrofonu a jeho smerovou charakteristikou a nie Gateom. Tolko moj skromny nazor 
Gejtovat overheady?
Anketa ma podobny smysl, jako: "Rezat do pneumatiky, nebo ji nechat byt..."
Gejtovat overheady?
no, teď s pětihodinovým odstupem si o smyslu ankety myslím totéž
ale na druhou stranu jsem si chtěl potvrdit, že se nemýlím, když si myslím, že se "honza637" ve svém úmyslu mýlí
tak ať to třeba Martin smaže
ale na druhou stranu jsem si chtěl potvrdit, že se nemýlím, když si myslím, že se "honza637" ve svém úmyslu mýlí
tak ať to třeba Martin smaže
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Mýlit se může každý, mýlí se i ministři.
Slovy Švejka reaguji asi jako poslední příspěvek. Myslím že není nic špatného na tom nějaký nápad zkusit. Pak jen zhodnotit jestli se povedl nebo ne a když ne, tak se jede dál. Podobným způsobem se přece přišlo na spousty postupů, které dnes používáme. Mě se experimentování líbí a nevidím nic špatného na tom se snažit na něco přijít i když se třeba nepovede.
Hned v jednom z prvních příspěvků jsem psal, že já to viděl a špatné mi to nepřišlo. Dozvuk plechů to určitě nežralo, to bych si všiml.
Hned v jednom z prvních příspěvků jsem psal, že já to viděl a špatné mi to nepřišlo. Dozvuk plechů to určitě nežralo, to bych si všiml.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
V pohode. Nekdo to musel vyzkouset, aby ostatnim rekl "tudy ne, pratele!" Jako Cimrman, ktery zjistil, ze "foukanim vzduchu do umyvadla s vodou zlato nevznikne". 
Gejtovat overheady?
tohle už je celý tak off topic, že si dovolím poznámku
-nebylo tam "cigaretového kouře"?
-nebylo tam "cigaretového kouře"?
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
No jo, cigaretoveho koure. Dik za opravu. Dlouho jsem to neslysel 
-
knobtweaker
- Uživatel

Gejtovat overheady?
Honzo Gate to je brána která dělá on/of podle nastaveného tresholdu , časů reakce atd., zatímco činel je doznívající zvuk s dlouhým sustainem, gate je v podstatě od toho aby žral signál, který spadne pod určitou úroveň - jak my teda vysvětlíš , že ten gate spapal jenom přeslechy a ne dozvuky činelůhonza637 píše:Mýlit se může každý, mýlí se i ministři.Slovy Švejka reaguji asi jako poslední příspěvek. Myslím že není nic špatného na tom nějaký nápad zkusit. Pak jen zhodnotit jestli se povedl nebo ne a když ne, tak se jede dál. Podobným způsobem se přece přišlo na spousty postupů, které dnes používáme. Mě se experimentování líbí a nevidím nic špatného na tom se snažit na něco přijít i když se třeba nepovede.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Díky za reakci. Mám pár připomínek - my nebo mi?
toť věčná otázka ale co jsi říct chtěl jsem zcela pochopil.
Funkci gate znám velmi dobře. Mám 8x DBX 905 a to je dle mého názoru moc dobrá věc. Zatím jsem měl možnost s nimi řešit na podiu kytaru, banjo, zpěvy a ještě něco ale z hlavy to nevylovím tak hned. Právě s tou úrovní je to dost zajímavé a jak jsem měl možnost to vyzkoušet, přišlo mi logické že v určitém místě ty činely už padají tak nízko, že se v ostatních nástrojích či hluku ztrácejí. Přesnou hodnotu v dB neřeknu ale tehdy jsem nebyl ještě moc znalý a už ani nevím co to bylo zač. Nicméně na bargrafu bylo jasně vidět, že při úderu na činely bargrafy zhasly a rozsvítily se až když to doznívalo. Osobně jsem tak trochu přesvědčen, že někde mezi řekněme -40 až -60dB mohlo být nastaveno. To už i obecenstvo dělá samo o sobě kravál, takže pochybuju že by někdo poznal že v tak nízké úrovni to ten činel sežralo. Ještě mě napadlo, že to mohla být snaha o čistší nahrávku. Jestli se to tam nahrávalo to ale nevím, neměl jsem do "režie" nebo jak bych to řekl tak dobrý výhled.
Funkci gate znám velmi dobře. Mám 8x DBX 905 a to je dle mého názoru moc dobrá věc. Zatím jsem měl možnost s nimi řešit na podiu kytaru, banjo, zpěvy a ještě něco ale z hlavy to nevylovím tak hned. Právě s tou úrovní je to dost zajímavé a jak jsem měl možnost to vyzkoušet, přišlo mi logické že v určitém místě ty činely už padají tak nízko, že se v ostatních nástrojích či hluku ztrácejí. Přesnou hodnotu v dB neřeknu ale tehdy jsem nebyl ještě moc znalý a už ani nevím co to bylo zač. Nicméně na bargrafu bylo jasně vidět, že při úderu na činely bargrafy zhasly a rozsvítily se až když to doznívalo. Osobně jsem tak trochu přesvědčen, že někde mezi řekněme -40 až -60dB mohlo být nastaveno. To už i obecenstvo dělá samo o sobě kravál, takže pochybuju že by někdo poznal že v tak nízké úrovni to ten činel sežralo. Ještě mě napadlo, že to mohla být snaha o čistší nahrávku. Jestli se to tam nahrávalo to ale nevím, neměl jsem do "režie" nebo jak bych to řekl tak dobrý výhled.
Gejtovat overheady?
Takhle bys gejtoval overheady v kapele s banjem?
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Upozorňuju že se jedná o nápad, nikdo netvrdí že by se používal v praxi. Vycházím z představy.
Tohle téma je stejně už "vyřešené", takže už končím i já:)
Tohle téma je stejně už "vyřešené", takže už končím i já:)
-
Vauli
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Myslím, že se shodneme na této formulaci: " I na OH je třeba zvukař s gatěmi" 
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Gejtovat overheady?
Martine, LOCK ?
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
postak9238
- Uživatel

Gejtovat overheady?
OH mikrofony ti dělaj celý bubny ..... pokud cheš aby ti nepřirozeně dejchaly tak gejtuj , ale je to kravina, přes OH mikrofony by jsi měl začít zvučit celou soupravu ....Víš:-)