aparat za 150 000
-
- Reklama
aparat za 150 000
Ahoj lidi! Rád bych zvucil mensi,prevazne rockove koncerty,tak do300lidi.
mam 150000 a zajima me zda je mozne za tuto castku poridit aspon trochu slusnej apec,kterej by to zvladl.diky za vase napady rady ci navrhy kavecky jo a chci to delat legalne
mam 150000 a zajima me zda je mozne za tuto castku poridit aspon trochu slusnej apec,kterej by to zvladl.diky za vase napady rady ci navrhy kavecky jo a chci to delat legalne
Naposledy upravil(a) kavecky dne pon 06. dub 2009 15:14:33, celkem upraveno 1 x.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Muzes naroky bliz specifikovat ? Kolik vstupu na pultu, jakou muziku hodlas zvucit, kolik podposlechovejch cest atd.
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, - Petr V.
- Uživatel

aparat za 150 000
To je hodně napjatý ropočet.Jestli to má být na komplet aparát ,včetně pultu ,mikrofonů,kabelů,tak cca ještě 150tis schází.
Jen na výkonovou část by to stačilo, dělal jsem teď na zakázku klasickou sestavu 2x12"+1,4 a 2x 18" (Hornflex Class A). Osazeno DAS,RCF , zesilovače QSC (4050HD,2450, procesor DSP244 Dynacord,racky,kabely).To se do téhle částky vejde a pár tisícovek zbyde, vše včetně DPH. To je sestava která uhraje rockový koncert ,kam přijde 300lidí. Ono totiž tohle počítání je hrozně ošemetné.Já na stejně velké akce beru jednu KF650 a dvě basovky viz Class A na stranu. O pohon se stará opět QSC (PL218,PL224,PL340, PL380 a UX8800), jsem v klidu ,kdyby náhodou přišlo těch lidí 600:-).
Hlavně se nenech zblbnout do nákupu nějakých aktivních beden, ty začínají hrát až tak od cenové hladiny 50tis za kus a výš.
Jen na výkonovou část by to stačilo, dělal jsem teď na zakázku klasickou sestavu 2x12"+1,4 a 2x 18" (Hornflex Class A). Osazeno DAS,RCF , zesilovače QSC (4050HD,2450, procesor DSP244 Dynacord,racky,kabely).To se do téhle částky vejde a pár tisícovek zbyde, vše včetně DPH. To je sestava která uhraje rockový koncert ,kam přijde 300lidí. Ono totiž tohle počítání je hrozně ošemetné.Já na stejně velké akce beru jednu KF650 a dvě basovky viz Class A na stranu. O pohon se stará opět QSC (PL218,PL224,PL340, PL380 a UX8800), jsem v klidu ,kdyby náhodou přišlo těch lidí 600:-).
Hlavně se nenech zblbnout do nákupu nějakých aktivních beden, ty začínají hrát až tak od cenové hladiny 50tis za kus a výš.
Petr Vinš
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
tel: 721 281 678
petr@splacoustics.cz
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Nebo je cesta koupit použité zařízení. Komplet ti asi těžko někdo prodá, ale komponenty za velmi dobré ceny najdeš na ebayi. Zkus porovnat ceny. Jinak souhlasím s ostatními. Ty peníze co máš nebudou asi na komplet stačit.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Souhlas. Asi by se to dalo, ale bude to tak na vesnickou ligu, spíš sály než venky a v brzské době by jsi stejně musel nahrazovat a rozšiřovat. Jinak pokud to plánuješ legálně rozhodně se vyplatí bejt plátce DPH, pak máš najednou rozpočet o 19% volnější, protože to ti finančák vrátí.
Pokud se opravdu budeš držet při zemi tak se dá:
Mix + párák cca 35 tis.
Mikrofony + kabely (5zpěv, 3nástr., sada na bicí) cca 35 tis.
Zesiky (3x) + výhybka cca 50 tis.
Bedny (2xsat, 2xsub, 4xodp) cca 70 tis.
Efekty (2xEQ, EFX, 2x2comp/gate) cca 20 tis.
DiBoxy, mic. stojany, racky, nějaký drobnosti cca 15tis.
celkem 225 tis. s DPH
u některých dodavatelů se dá vyjednat i sleva tak cca 8%, po slevě 207 tis. s DPH
po odpočtu DPH 174 tis.
A míň to asi v novejch věcech nepůjde, takže to třeba nakombinovat, něco v jetejch věcech, zbytek pak doplnit novejma kouskama.
Pokud se opravdu budeš držet při zemi tak se dá:
Mix + párák cca 35 tis.
Mikrofony + kabely (5zpěv, 3nástr., sada na bicí) cca 35 tis.
Zesiky (3x) + výhybka cca 50 tis.
Bedny (2xsat, 2xsub, 4xodp) cca 70 tis.
Efekty (2xEQ, EFX, 2x2comp/gate) cca 20 tis.
DiBoxy, mic. stojany, racky, nějaký drobnosti cca 15tis.
celkem 225 tis. s DPH
u některých dodavatelů se dá vyjednat i sleva tak cca 8%, po slevě 207 tis. s DPH
po odpočtu DPH 174 tis.
A míň to asi v novejch věcech nepůjde, takže to třeba nakombinovat, něco v jetejch věcech, zbytek pak doplnit novejma kouskama.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
aparat za 150 000
diky za odpovedi.je mi jasny ze budu muset zkombinovat novy a jety veci,takze bych rad vedel co mam poridit novy a co pouzity,dal jaky je dostatecny vykon pro tech 300 lidi.mix 20-24,odposlechy 4 azvucit chci rock alternativu blues punk adalsi okrajovy styly zatim cau a dik kavecky
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Ono je to s tou použitou technikou trochu těžší. Jsi alespoň z oboru elektro nebo se o to jen trochu zajímáš? Připrav se na to, že když koupíš například jetý mix, tak občas zlobí spínače, občas nějaký fader. Kapitolou samo pro sebe je už jen čištění klávesnice pokud jsou tlačítka tvořena elektrovodivou gumou spínající cestičky na plošném spoji. U mikrofonů je to o něco horší. Na první pohled špatně poznáš, jestli ho někdo třeba neutopil, nepoblil a tak. Doporučuji to řešit kus po kuse. Pozor dej taky na falzifikáty! Hodně kolují napodobeniny mikrofonů Shure SM57, Beta58. Sám jsem s tím měl nepříjemnosti ( i když mě tyto typy nezajímají).
Jistota je u AKG , Sennheiser a Audio technica. TAm jsem zatím falza neviděl.
O zbytku aparátu už psát nebudu, tak těžko by pak takový příspěvek někdo četl:) Stejně to rozeberou ostatní, tak s chutí do toho.
Jistota je u AKG , Sennheiser a Audio technica. TAm jsem zatím falza neviděl.
O zbytku aparátu už psát nebudu, tak těžko by pak takový příspěvek někdo četl:) Stejně to rozeberou ostatní, tak s chutí do toho.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Pro náš obor je snad alespoň základní znalost elektrotechniky, ovládání práce s pájkou apod. nutností a poviností.
Mix bych asi vybral starší, ale od člověka který se k němu choval pěkně, protože za cenu novýho z nižší kategorie seženeš už vyšší třídu (např. AH GL2200, Soundcraft LX7, apod.)
Mikrofony, tam asi nový, finanční úspora za bazar není tak velká a máš jistotu, že budou 100% OK (třeba zpěv - AKG D5, Audix OM2,3, Shure SM58, nástroje AKG D4,40, Shure SM57, sada na bicí AKG 3XD40+D112+2XC430)
Zesy, bedny, tam by se mohlo něco bazarovýho taky sehnat, ale zas od spolehlivejch lidí.
Efekťák bych se asi nebál pro začátek vybavit i věcma od ULIho (EQ pro AUX, comp/gate od ULIho, EQ pro předky třeba DBX, echo/hall Lexicon). Taky, pokud vlastníš noťas, můžeš použít pro předky DSP procesor (DBX, Rane, Dynacord, atd.) ten ti nahradí výhybku, EQ, limiter, kompresor v jednom.
Stojany, racky, kabely, DiBoxy, párák tam bych se asi kouknul po novejch, nejsou to tak závratný částky.
Jinak značky a typy, projeď tohle fórum a pročti příspěvky, hodně se toho tady rozebíralo, pak už se ptej přímo na konkrétní věci
.
Co se výkonu týká, tak pro 300 lidí to odhaduju na cca 2-3kW pro sály, a tak 4-5kW na ven. (kdyžtak mne opravte
). Rozhodující je ale akustický tlak.
Mix bych asi vybral starší, ale od člověka který se k němu choval pěkně, protože za cenu novýho z nižší kategorie seženeš už vyšší třídu (např. AH GL2200, Soundcraft LX7, apod.)
Mikrofony, tam asi nový, finanční úspora za bazar není tak velká a máš jistotu, že budou 100% OK (třeba zpěv - AKG D5, Audix OM2,3, Shure SM58, nástroje AKG D4,40, Shure SM57, sada na bicí AKG 3XD40+D112+2XC430)
Zesy, bedny, tam by se mohlo něco bazarovýho taky sehnat, ale zas od spolehlivejch lidí.
Efekťák bych se asi nebál pro začátek vybavit i věcma od ULIho (EQ pro AUX, comp/gate od ULIho, EQ pro předky třeba DBX, echo/hall Lexicon). Taky, pokud vlastníš noťas, můžeš použít pro předky DSP procesor (DBX, Rane, Dynacord, atd.) ten ti nahradí výhybku, EQ, limiter, kompresor v jednom.
Stojany, racky, kabely, DiBoxy, párák tam bych se asi kouknul po novejch, nejsou to tak závratný částky.
Jinak značky a typy, projeď tohle fórum a pročti příspěvky, hodně se toho tady rozebíralo, pak už se ptej přímo na konkrétní věci
Co se výkonu týká, tak pro 300 lidí to odhaduju na cca 2-3kW pro sály, a tak 4-5kW na ven. (kdyžtak mne opravte
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Akustický tlak = citlivost reprsoustav. To je první předpoklad.
Úspora v mikrech je značná, ale je třeba je kupovat v zahraničí a ne tady. Překupníci neví co by si za to řekli a nebo původní majitel operuje slovy za polovic to nedám, nový to stálo 5 tisíc ... to je pak o ničem.
Pěkný a dynamický randál lze venku udělat i s aparátem 2.5kW, ovšem citlivost soustav to chce okolo alespoň 102dB a výš. Rozhodně ne Omnitronic a podobné. Měj na paměti, že čínské dB jsou asi tak 1,3 x evropské ( 100dB je čínských 110 například ale ne doslova)
Jinak mix ti doporučim do Studiomateru. Jsou sice velmi málo vidět ale mají fantastické korekce.
Úspora v mikrech je značná, ale je třeba je kupovat v zahraničí a ne tady. Překupníci neví co by si za to řekli a nebo původní majitel operuje slovy za polovic to nedám, nový to stálo 5 tisíc ... to je pak o ničem.
Pěkný a dynamický randál lze venku udělat i s aparátem 2.5kW, ovšem citlivost soustav to chce okolo alespoň 102dB a výš. Rozhodně ne Omnitronic a podobné. Měj na paměti, že čínské dB jsou asi tak 1,3 x evropské ( 100dB je čínských 110 například ale ne doslova)
Jinak mix ti doporučim do Studiomateru. Jsou sice velmi málo vidět ale mají fantastické korekce.
aparat za 150 000
Hmmm, tak to se asi budu muset zacit zivit necim jinym. Pajku umim akorat tak drzet v ruceblaha píše:Pro náš obor je snad alespoň základní znalost elektrotechniky, ovládání práce s pájkou apod. nutností a poviností.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Nenech (te) se znervóznit. Tohle platilo bezesporu dřív. Ach , kde ty krásné časy jsou, když se před konceretem linula sálem vůně kalafuny a zvukař se snažil zprovoznit svůj aparát.Fyla píše:Hmmm, tak to se asi budu muset zacit zivit necim jinym. Pajku umim akorat tak drzet v ruceblaha píše:Pro náš obor je snad alespoň základní znalost elektrotechniky, ovládání práce s pájkou apod. nutností a poviností.
Jedinou poviností je uvádět do provozu ta zařízení jež splňují platné normy z hlediska bezpečnosti. O žádné další povinosti nevím.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Špatná formulace, ale původní úmysl byl dobrej
. Pochopitelně tím nebylo myšleno aby se hrabal v zařízeních a vůbec ne pod napětím. Ale občas je potřeba si opravit nějakej utrženej konektor, když začíná tak si dosochat nějakou propojovací kabeláž. Popřípadě má i možnost si třeba sám vyměnit i ty fadery na starším mixu.
Naposledy upravil(a) blaha dne úte 07. dub 2009 19:08:45, celkem upraveno 1 x.
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Nota bene když bývají na konektorech a nebo 3 vodičích
To by měl opravdu zvládnout každý. I já 
aparat za 150 000
diky za dalsi rady ,mikrofony a mix muzem vynechat,ted bych si nechal poradit ohledne zesaku,beden a odposlechu.ty zesaky vidim na qsc zatim cau kavec
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
aparat za 150 000
Docela slušný vršky bys mohl mít Megaton EM151 . Já je mám a jsem spokojen.