RCF NX 985-A
-
- Reklama
-
Návštěvník
RCF NX 985-A
Zdravím pány zvukaře a odborníky potřeboval bych recenze a názory na toto repro díky
Re: RCF NX 985-A
Koukni o téma níž a nemusíš zakládat další vlákno.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
Tak jsem poprvé zvučil kapelu s NX985-A. Měl jsem je na tyči. Pod ní RCF 8003 AS-II. Na sále v "agitačním středisku" už po rekonstrukci (relativně zatlumené). Abych repro mezi sebou výkonově srovnal, měl jsem volume u 985 na 14h. 985 jsou tak výkonné, že by byly vyvážené se suby 4x 18". Na 985 mne problikávala zelená ledka (začíná se vybuzovat), na subu blikala červená. Tlačí to jaxviňa. Zesík píšou 2kW sinus. Hliníkový blok byl teplý. Což u 945 ani HD32 není.
Co dodat k 985 ? Nejspíš je celá 9. řada dělaná na disko či co. Duc duc, tam zdůrazníme basy, tam výšky a středy. Proboha PROČ !!! Hrb v basech je snad jen proto, aby bedna hrála samostatně i bez subu. Já bych hlasoval radši pro dvě 12" místo té jedné 15" a bez hrbu prosím. I na středech a býškách jsou menší hrbky, které se ale dají jemně zkorigovat na výstupním EQ. Váží příjemných 45 kg i s ochranným obalem. Má to hnízdo na klacek. Když zvížím pro a proti, joooo brat. Kompromis cena/užitné vlastnosti. Dovede zahrát i bez subu, což se někdy může hodit.
Možná jsem měl jít do NXW 44-A. Myslím si, že výkonově bych si od 945 nepomohl. Ideálně 4 kusy NXL 44-A MK2. Ale to jsme cenově jinde. Tak držím ústa a budu spokojený s NX985-A. Snad až nebudu vědět co s prachama, tak to vyměním za 4 kusy NXL 44-A MK2. 4 ks protože je to vertikal line-aray. Aby se horny mezi sebou nepraly, tak má 25°. Na pokrytí 50°potřebuju 2 a 2.
Co dodat k 985 ? Nejspíš je celá 9. řada dělaná na disko či co. Duc duc, tam zdůrazníme basy, tam výšky a středy. Proboha PROČ !!! Hrb v basech je snad jen proto, aby bedna hrála samostatně i bez subu. Já bych hlasoval radši pro dvě 12" místo té jedné 15" a bez hrbu prosím. I na středech a býškách jsou menší hrbky, které se ale dají jemně zkorigovat na výstupním EQ. Váží příjemných 45 kg i s ochranným obalem. Má to hnízdo na klacek. Když zvížím pro a proti, joooo brat. Kompromis cena/užitné vlastnosti. Dovede zahrát i bez subu, což se někdy může hodit.
Možná jsem měl jít do NXW 44-A. Myslím si, že výkonově bych si od 945 nepomohl. Ideálně 4 kusy NXL 44-A MK2. Ale to jsme cenově jinde. Tak držím ústa a budu spokojený s NX985-A. Snad až nebudu vědět co s prachama, tak to vyměním za 4 kusy NXL 44-A MK2. 4 ks protože je to vertikal line-aray. Aby se horny mezi sebou nepraly, tak má 25°. Na pokrytí 50°potřebuju 2 a 2.
Jen doplním. 985 hraje dospělácky. Velká plocha, objem. Naspeedovaná menší dvoupásma na 3p. nemají.
-
Návštěvník
Prosím tě pěkně jakej máš názor na konkurenční trípasmo od JBL srx
Ja myslím že i "jenom" RCF NXL 24-A MK2 , by tě velice mile překvapila....Jak umí být čitelná a hodně silná. Tu jsi si nezkoušel poslechnout ?Možná jsem měl jít do NXW 44-A
V SRX je 6”. V 985 8”. Na SRX jsem hrál v klubu jako muzikant. Předtím tam měli PRX. Oboje hrálo v pohodě z pozice za bednouNávštěvník píše: ↑sob 16. bře 2024 18:07:36Prosím tě pěkně jakej máš názor na konkurenční trípasmo od JBL srx
-
Návštěvník
Díky za odpověď
Myslím, že došlo k nepochopení odpovědi v hodnocení JBL SRX835. "Oboje hrálo v pohodě z pozice za bednou" chápu tak, že to pepaol slyšel jenom jako muzikant z pozice za bednou, nikdy ne jako zvukař nebo účastník akce. Třípásmem od JBL je ozvučen sál MFC v Hlinsku nebo sál KD ve Žďáru nad Sázavou. Nebyla možnost to srovnávat s RCF NX985-A, ale kdybyste měli tu potřebu, vlastním dva kusy JBL SRX835P.Návštěvník píše: ↑sob 16. bře 2024 21:14:06Díky za odpověďtakže nebrat a ještě jeden dotaz o jak velky kus co se týče kvality zvuku se posuneme s 985 oproti stávajícím plastovým analogovým 322
![]()
Ty 3 desítky s hornou od RCF mne mrzí, že jsem neslyšel. 3x 10” je víc, ja jedna 8”. Když papír snese všechno. Se leknu, že NXW 44-A má jen 135 dB. U 985 napíšou 138 dB. Ale jak dosáhli 138 dB ? V basech je hrb. Samo hrb se sčitá se subem a musim to dávat na EQ pryč. 985 ale zase zahraje i bez subu. Univerzální box.
NXL 24-A by měly být 4 kusy, ne ? Když má jen 30 stupňů
NXL 24-A by měly být 4 kusy, ne ? Když má jen 30 stupňů
-
DjMaYo
Myslím že u NXL 24-A je 30° horizontálny uhol vertikálny je 100. Max dole nejaký vykrývač keď budù bedne vysoko a ľudia blízko pódiaa pôjde to aj s 1ks na stranu.
Štěrbina zvukovodu je svisle u NXL 24-A. Takže potřebuješ 2 bedny na stranu. Celkem 12 ks 6” …
Hráli jsme s kapelou na HK Linear 308. Zvukař měl pověšené 4 bedny na straně. 24 kusů 8” odvedlo slušnou práci. I když je musel prý ve středech korigovat
Hráli jsme s kapelou na HK Linear 308. Zvukař měl pověšené 4 bedny na straně. 24 kusů 8” odvedlo slušnou práci. I když je musel prý ve středech korigovat
Jeden kus ke 4x 8003 AS-II je málo. Doposud jsem měl ART 945, 135dB. S vykrytím s HD32 to výkonově stačilo.DjMaYo píše: ↑ned 17. bře 2024 11:47:47Myslím že u NXL 24-A je 30° horizontálny uhol vertikálny je 100. Max dole nejaký vykrývač keď budù bedne vysoko a ľudia blízko pódiaa pôjde to aj s 1ks na stranu.
Nahráno mobilem. A mají v kempu slabou elektriku. Moc to netlačilo, kopák je jak kopanec do skříně