Ozvučení houslí, vlastní mic., poměr cena výkon, snímač nebo mikrofon??

Dynamické, kondenzátorové, zpěvové, nástrojové, bezdrátové...
  • Reklama
  • Zesilovače pro touring Powersoft Unica T
PeBe
Uživatel
Uživatel

Re: Ozvučení houslí, vlastní mic., poměr cena výkon, snímač nebo mikrofon??

Příspěvek od PeBe » pon 20. kvě 2024 12:48:43

Díval jsem se na ten VS-3CAP, že bych si ho možná objednal pro snímání 12-strunné kytary. A jelikož ho potřebuji připojit do AKG belt packu, listoval jsem i manuálem pro více informací. A tam píší, že k odstranění zbytků "lepidla" se má použít vlhký hadřík. Tak třeba nekecají :-)
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

jarakri
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jarakri » pon 20. kvě 2024 22:34:04

To Pebe: díky moc - jsem jelito návod jsem proletěl očima a jelikož angličtinou vládnu jen lehce tak ten vlhký hadřík mě unikl. Zkušebně jsem testl kousek lepidla na suché nelakované dřevo a opravdu tím vlhkým hadrem se ty zbytky nechají pěkně odžmoulat:-). Na tom nelakovaném dřevě, ale lehká mapa zůstane. No uvidím na akci - jestli mě houslistka nepožene i s tím mokrým hadrem.
Po hodině na laminu skvrna s okrajem prstem to nešlo ožmoulat, ale vlhkým hadrem na 100% tzn. fakt to funguje.

Libor Hanulay
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Libor Hanulay » úte 21. kvě 2024 8:51:32

Ovid od thomanu - Nieje to DPA no za tu ceno dava super pomer hodnoty za peniaze. Velmi dobra odolnost voci vezbe a farba je pekna - so snimacom neporovnatelna.

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » pon 17. čer 2024 22:16:14

Ahoj pánové. Když tady byla hmed na začátku vlákna zmínka o AKG C411 na housle, kam ho dáváte a co s ním pak děláte. Já s ním dneska trochu laboroval, a zvuk se mi zdál pěkný, ale velice konkrétní. Zvuk smyčce po strunách, až nepřirozeně konkrétní a velice suchý. Dá se nějakým dobrým umístěním na houslích dosáhnout trochu přirozenějšího výsledku už při snímání a nemuset to všechno honit korekcemi a reverbem? Z poloh co mi fungovaly, byla asi nejlepší pod strunami těsně za koncem hmatníku. Jo a ještě, jak tenkou či silnou dáváte tu žvýkačku, je v tom znatelný rozdíl?
Dík.

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » úte 18. čer 2024 8:00:58

C411 jsem na housle použil jen jednou. Klasické vesnické předvánoční zpívání, kdy nějaký scénář je utopií a pořadatel sází na pódium dětičky patrně v pořadí, jak mu přijdou pod ruku. Takže problémy se řeší on line a bez zvukovky ;-) Ale zpět k houslím. Byly nejspíš z půdy po dědovi, na které hrál po válce na tancovačce Američanům se starým dudákem Konrádym. Neuvěřitelný zvuk, kdy všechno špatné šlo ven s neuvěřitelnou brilancí... :-D
Matladlo mám na C411 nalepené natrvalo a tolik, že připomíná kuličku velikosti rozžvýkané žvýkačky. Do transportní brašničky dávám snímač nalepený na již neplatné platební kartě, okolo které je smotaný asi 40 cm dlouhý kablík.
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

mkarr
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od mkarr » úte 18. čer 2024 15:10:25

Dík za reakci. Kdysi jsem v návodu na kontaktní snímač ke kytaře (piezo) četl že tloušťka té žvýkačky ovlivňuje frekvenční charakteristiku, tak se nad tím pokoším špekulovati tady, pokud by se ukázalo, že to má vliv.
Všechno špatné s neuvěřitelnou brilancí, to je dost přesný popis pocitu co jsem z toho měl, i když samozřejmě všechno užitečné a žádoucí, šlo ven podobně dobře. Ale pořád jsem měl pocit, že proti snímání klopákovým mikrofonem někde mezi struníkem a kobylkou, to byl zvuk příliš suchý a že bych ho bez nějakého reverbu ani nemohl pustit ven. I když ono to asi dává smysl. Z houslí vyletí část zvuku prostřednictvím spodní desky a prostřednictvím "f" otvorů, a ty se kontaktního snímače jaksi netýkají.

jarakri
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od jarakri » stř 19. čer 2024 12:48:41

to mkarr: C411 mě rukama neprošla, ale krátce používám ten VS3CAP což je podobný systém. té žvýkačky tam mám tak cca 1mm po celé délce/ploše. Lepím za 1cm od kobylky směrem k uchycení strun, na střed pod struny. Hrají mě tam doprovod 2-je housle vedle sebe ve sboru kde je 16lidí a z toho 10 na něco hraje. Jedny housle ten VS3CAP a druhé hosle Ovid CC100 od Thomana. Jako z toho snímače je to trochu sušší, ale ale zase tam není nic dalšího. Ta CC100 vezme i ty housle vedle a pochytá i pozadí z podia tzn. už je přibarveno ostatními nástroji.
Zkusím přidat nahrávku - jedna píseň hrají spolu v každé stopě jedny housle. Na velké laborování zatím nebyl čas - mám v plánu olepit jedny a tytéž housle a sejmout do zvlášť stop.
housle.mp3.zip
(43.24 KiB) Staženo 22 x

Odpovědět

Zpět na „Mikrofony“