Mikrofon - bezdrát pro zvukaře (pro domluvu s kapelou)?
-
- Reklama
-
MartinK777
- Uživatel

Mikrofon - bezdrát pro zvukaře (pro domluvu s kapelou)?
Ahoj, co byste doporučili za bezdrátový mikrofon (+ samozřejmě přijímač) pro domluvu zvukaře s "pódiem" = při zvukové zkoušce pro komunikaci zvukaře u FOH s muzikanty na pódiu. Zvučí se malé akce do cca 200 lidí, kluby, občas venku. Zvučí se přes Mackie DL16S, takže žádné kabely ke zvukaři nevedou... Je to jen pro tu domluvu, takže opravdu klidně low-end, nechci za to vyhazovat zbytečně peníze... Jestli jsem to dobře nastudoval, tak UHF 470-694 MHz. Ale v těch výrobcích se fakt nevyznám a netuším, co funguje a co ne... Co třeba tohle:
https://www.profi-dj.cz/dj-technika/mik ... ual-vocal/
Nebo, samozřejmě i variantu jen samostatný vysílač + přijímač bez mikrofonu (nějaký starý dynamický doma najdu)...
Něco takovéto:
https://www.thomann.de/cz/alto_stealth_1.htm
Ale to jede na 863 - 865 Mhz, nevím jak to s tímhle pásmem u nás je...
Díky za rady...
https://www.profi-dj.cz/dj-technika/mik ... ual-vocal/
Nebo, samozřejmě i variantu jen samostatný vysílač + přijímač bez mikrofonu (nějaký starý dynamický doma najdu)...
Něco takovéto:
https://www.thomann.de/cz/alto_stealth_1.htm
Ale to jede na 863 - 865 Mhz, nevím jak to s tímhle pásmem u nás je...
Díky za rady...
Martin
Re: Mikrofon - bezdrát pro zvukaře (pro domluvu s kapelou)?
Záleží na tom , co používá kapela za odposlechy. pokud monitory na zemi, tak na tom až tak nesejde, ale pokud in-eary a nějaký laciný bezdrát od zvukaře jim tam zašumí když mu vypadne signál, nebo přijde nějaké rušení, tak je to na urvání uší. Přinejmenším to chce dobře zalimitovat.
863-5 MHz je volné, záleží co jsou v kapele další bezdráty a zda se tam všichni vejdete
Koukám, že na těch 863 by mělo jít přeladit 8 kanálů, to by na mluvení mohlo být v pohodě.
A hlavně, až to vyzkoušíš, tak sem napiš
A hlavně, až to vyzkoušíš, tak sem napiš
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.
To že je pásmo určené, povolené k provozu portů ještě neznamená, že nebude zarušené. Nejhorší jsou sporadické rušivé impulzy které při zkoušení neodhalíš. Spousty dobrých receiverů si dokáže prohledat pásmo a usadí se na volný kmitočet. Ale to stále neřeší sporadické rušení. A rušení dokáže spolehlivě vyrobit cokoli, co má procesor. Tedy NB, MP3 playery, mobil položený poblíž ale i některé pulzní napáječe čehokoliv. Vč. LED světel. A vlastní zkušenost, daleko odolnější jsou kvalitní, značkové (ale i drahé) sety, např. Sennheiser, Shure, AKG 470, Mipro, které mají klasické PLL laděné vstupní obvody a vstupní filtry. Docela slušně mi chodil i DEXON MBD 840. Naproti tomu laciné SRD (softwarově definované rádio) zabije kde co. Vstup není nijak ošetřený a zahltí se čímkoli.
Tak zrovna v pásmu 863 vyhrazeném pro mikrofony jsem nikdy rušení mimo někoho z kapely nezažil. Ale třeba na 518 jsemmzažil špatně odrušený zdroj od výtahu i trolejbus 
-
MartinK777
- Uživatel

Díky všem za odpovědi... Že by to rušilo in-eary mě fakt nenapadlo...
Martin
Tak snad víš, na jaké frekvenci máte ineary? Co potkávám na akcích, tak ty Sennheisery má spousta lidí kolem 600-660MHz.
Pro Shurky to platí taky. A s ineary na 863 jsem se ještě v praxi nesetkal.
Pro Shurky to platí taky. A s ineary na 863 jsem se ještě v praxi nesetkal.
-
MartinK777
- Uživatel

exxxi: Tím, že to může rušit in-eary, jsem samozřejmě nemyslel, že to bude běžet na stejné frekvenci, takový pako zase nejsem... Tím jsem reagoval na příspěvek od "mkarr"... Ale díky za reakce...
Martin
Koukal jsem teď u Thomanna, na te frekvenci 863 se prodává jen nějaký tbone a Ant ineary. Profi značky používají jiné frekvence. Takže zmiňovaný bezdrát Alto by mohlo být v pohodě.