suby k Yamaha DZR 12 ??
-
- Reklama
suby k Yamaha DZR 12 ??
Zdravím, přemýšlím o subech k Yamaha DZR 12
Buď bazarové RCF 8003, nebo nové dB SUB 915 ???
Toď dilema :)hrají převážně plesovky, svatby atd... díky moc za info...
Buď bazarové RCF 8003, nebo nové dB SUB 915 ???
Toď dilema :)hrají převážně plesovky, svatby atd... díky moc za info...
-
Ivan D
Re: suby k Yamaha DZR 12 ??
Dvanáctky s 1", byť mají psáno 139dB, s 15" na sub tak na svatbu.
Na ples se 700 lidmi vršky s 1,4" drivery nebo KF650 a suby 4x 18".
Včera jsem měl na bigbít v nízké, úzké a dlouhé hospodě 100 lidí tak 2x HD32 na klacku a 2x 18" Mackie suby.
Díky driveru ND840 a nízkému dělícímu kmitočtu byl zpěv čitelný až dozadu. Velké drivery jsou pro vážnou práci nutné.
Na ples se 700 lidmi vršky s 1,4" drivery nebo KF650 a suby 4x 18".
Včera jsem měl na bigbít v nízké, úzké a dlouhé hospodě 100 lidí tak 2x HD32 na klacku a 2x 18" Mackie suby.
Díky driveru ND840 a nízkému dělícímu kmitočtu byl zpěv čitelný až dozadu. Velké drivery jsou pro vážnou práci nutné.
-
Ron1
Držel bych se značky a vzal Yamahu.
DXS18XLF například.
Ivan D - uřvaný RCFka tady nikoho nezajímaj. Dotaz byl na suby.
DXS18XLF například.
Ivan D - uřvaný RCFka tady nikoho nezajímaj. Dotaz byl na suby.
HD32 opradu uřvaná není, naopak bych si dovolil říct že je i hodná.
A&H GLD-80, A&H CQ20B, Soundcraft Ui16, RCF HD32, FBT Ventis 206A, SPL A394
Hele záleží jak velké akce děláš a taky na tom co jsi za zvukaře/muzikanta. Jsou typy co zabíjí 100 lidi dvěma 18" a jsou typy jako já , co bez problémů odehrají ples pro 400lidi se dvěma FBT Subline 12 , Pokud jsi byl někdy na nějakém plesu/svatbě jako návštěvník tak víš že minimálně polovina lidí kašle na muziku a chtějí si i poklábosit. A tak je zvukař/muzikant co to zbytečně "taví" pěkně sere a raději si ho příště nezavolají. Takže všeho s mírou, možná by jsi se divil co dokáže slušná 12" v povedeném subu zahrát. A proč se dřít když by to stačilo a uneseš ho v jedné ruce?
-
Ron1
zahy: já tu bednu neznám, RCF nepoužívám - nejsou to bedny pro vážnou práci
Narážel jsem hlavně na to, že se zase máme pos*at z RCF, ale k dotazu nedal Ivan žádnou relevantní odpověď.
Narážel jsem hlavně na to, že se zase máme pos*at z RCF, ale k dotazu nedal Ivan žádnou relevantní odpověď.
-
Ivan D
Napsal jsem svůj pohled na věc. Po padesáti letech za mixem možná nějaký zkušenosti mám. Ať si to každej přebere jak umí.
Mám podobný pohled na věc jako Damton. S kapelou hrajeme plesy/svatby. Letos jsem dva 15" aktivní subbasy od Petra Vinše vyměnil za 4ks pasiv 12" - konstrukce dle návrhu 18sound, bandpass, osazení 12NBX100, váha 26Kg. Ples pro 300 lidí v sokolovně se dvěma 12" subbasy úplně na klid, mám teda na každém 1.5kW zesilovač. Takže přemýšlím, jestli si vůbec ty dva další nechám. Teď řeším nové satelity. Buď něco s 2x8" + driver, nebo něco ve stylu Dynacord TS400, nebo IG4T. Tyhle malé průměry reproduktorů se mi v akusticky špatných prostorech (což je většina našich akcí) osvědčily velmi dobrou srozumitelností, stejně tak rychlé 12" na basech. Ale je to jen můj názor.
to Filip: "Díky náčelníku že ses mě zastal" 
Za sebe jako vrchy můžu doporučit FBT 206A, nebo zmíněné IG4T, a nebo si počkej až budou RCF NXL 14-A ta bedna vypadá hooodně slušně!
No já mám už dva roky MAYER ULTRA X40, ale nevím jestli až tam sahá tvůj rozpočet.
Za sebe jako vrchy můžu doporučit FBT 206A, nebo zmíněné IG4T, a nebo si počkej až budou RCF NXL 14-A ta bedna vypadá hooodně slušně!
No já mám už dva roky MAYER ULTRA X40, ale nevím jestli až tam sahá tvůj rozpočet.
Není ples jako ples. Se swingovým orchestrem beru aktivní 12” suby, kopie EV od Suprdluxu a nad tím IG4T. S bigbítem beru 18” Turbosoundy.
SiEx3, X32r, IG4T, EV, Turbosound etc.