Jsou zesilovače se spínanými zdroji vhodné na basy?
-
- Reklama
Samozřejmě tyto výrobky na trhu budou. Ovšem zdravý rozum nám říká, že nic není zadarmo. Musíš si především rozhodnout jak je to pro tebe přínosné. Výkon,ano. Ostatní pak jsou již jen mínusy.Ztráty v rozvodech, pro velké proudy nutnost zvětšit průřezy,ztráty v zesilovačích dané emitorovými odpory a sat.napětím tr. Osobně já mám mez 4 ohmy.To je takový kompromis. Ono 32A to je již darda. Takže pokud nebudeme chtít část výkonu zmařit v kabelu k repru,... to bude průřez! Ale jde všechno. Jen pro mne to asi nebude ta správná volba. Druhý nechť si sám dle uvážení vybere.J.J. píše:Ještě by mě zajímalo jestli vůbec někdo vyrábí výkonnější zesilovače s klasickým zdrojem. Co by šlo použít pro výkon 2x3000W do 2Ohm?
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
to blefa: zajímalo by mě co kromě osciloskopů, generátorů a měřáků používáš za zvukovou techniku. Fakt.
-
knobtweaker
- Uživatel

Ale medvěde v pohodě, vždyť ono todle vlákno taky je o konstrukci těch zesilovačů a pro některý z nás ta technická stránka taky může bejt poučná 
Myslíš tu doma, nebo v garáži.Aby bylo jasno, mám 15let výpadek ve zvučení. Rodina a tak podobně. Nyní,když děti odrostli, znovu "blbnu".Takže staré, tlakové systémy pomalu likviduji. Tj něco jako spodky BB200/reverz/, pak středy 12" v expon. , pak vyšší středy RCF 101/driv./ s hornou 90 x 40, pak Multicely tvítr. Již tehdy přes cros,tedy aktiv. -Čtyřpásmo.maly_medved píše:to blefa: zajímalo by mě co kromě osciloskopů, generátorů a měřáků používáš za zvukovou techniku. Fakt.
Nyní MT18sub do 100-130 Hz, nad to dvojpásmo/pasivní. Aktiv dělím jen na těch 100 Hz. Dvojpásmo honím zes. v T, spodky klasikou v H. Jinak doma jen stereo, teda splńujíci normu DIN 45500.Stačí? Co chceš na starci po 60ce ! Já to mám jako koníčka, takže žádné velké ambice, prostě s kámoši na mlejn a pořádnej beat! Žijem přece jen jednou!
Tak chlapče svět je malej. Co Chadraba,říká ti to něco. Ruda Severa, a další!Možná jsi o mne slyšel,ani o tom nevíš,...nebo se můžem i znát. Jezdil jsem hodně s Chrudimákama, a nějaký čas s Vehemencema,tedy Punc z Čáslavi. Já zasvětil zvučení bigbítu pár desítek let.Hodně zesilovačů i kopií /tedy mých/se pohybovalo po východočeským kraji.Typni si,kdo asi mohu být. AUČ a hudbě zdar,volové!maly_medved píše:to blefa: zajímalo by mě co kromě osciloskopů, generátorů a měřáků používáš za zvukovou techniku. Fakt.
-
maly_medved
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Vo co de , dědo ? Já se jen zeptal .....blefa píše:
Tak chlapče svět je malej.......... AUČ a hudbě zdar,volové!
Vo co de , dědo ? Já se jen zeptal .
O nic, jen to, že nás spojuje podobná záliba,...nebo koníček? A o tom to je.Děda bohužel ještě nejsem. A byl bych rád. Bohužel omladina to vidí jinak.Neber zle obrat volové, to bylo kdysi naše oblíbené, a v žádném případě to není míněno jako urážka. Spíše o sounáležitosti,...neb společné zájmy spojují. AUČ
O nic, jen to, že nás spojuje podobná záliba,...nebo koníček? A o tom to je.Děda bohužel ještě nejsem. A byl bych rád. Bohužel omladina to vidí jinak.Neber zle obrat volové, to bylo kdysi naše oblíbené, a v žádném případě to není míněno jako urážka. Spíše o sounáležitosti,...neb společné zájmy spojují. AUČ