Stavba subwooferu

Pasivní, aktivní, odposlechové, studiové...
  • Reklama
  • nové mixpulty Qu
Marián

Re: Stavba subwooferu

Příspěvek od Marián » čtv 16. říj 2025 18:05:42

Rozdiel medzi 250 a 300W bude minimálny. Tie PMP by mohli byť cititelne silnejšie reálne to má dačo cez 400W/4ohm rms/kanal. Najlepšie hral soundcraft gigarac 1000 dobry bol aj A&H PA12CP a Zed Power. Toto riešenie je vhodné kde je potrebný väčší počet vstupov a nie príliš veľký výkon (gospel, ľudová hudba, 1-2 osobové bar kapely a menšie priestory)

Pri potrebe väčšieho výkonu by som neriešil ďalší powermix, nikdy to nebude hrať tak ako keď dáš 4kanal zosil + aktívny croover (idealne dsp) čo dá cca 4x 400-600W rms do 8 ohm so spinaným zdrojom zabudovať do jedného racku spolu dsp prípadnd aj s mixpultom hore.

Ďalšia možnosť je vykašľať sa na všetky repráky predať to ďalšiemu nešťastníkovi. Powermix sa dá používať ako bežný mixpult a pripojiť k tomu aktívne bedne do main out (xlr alebo jack hore vpravo). V bazároch sa občas odjavia pekné kúsky najmä po letnej sezóne.

Quicktor
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Quicktor » čtv 16. říj 2025 23:00:35

Marián píše:
čtv 16. říj 2025 18:05:42

Ďalšia možnosť je vykašľať sa na všetky repráky predať to ďalšiemu nešťastníkovi. Powermix sa dá používať ako bežný mixpult a pripojiť k tomu aktívne bedne do main out (xlr alebo jack hore vpravo). V bazároch sa občas odjavia pekné kúsky najmä po letnej sezóne.
Jo tak nějak bych to viděl jako nejlepší řešení.

Promiň , ale čtu tady tři stránky velkýho utrpení . Jak ti píší kolegové výše ... : Zahoď ty dva zoufalý ingoty
ze slisovaných velbloudích ho.en a našetři na nějakou malou aktivní sadu z bazaru . Uvidíš . nebo
vlastně uslyšíš , jak se nad tebou rozzáří nebe . I na zahradní chlastačce si kamarádi zaslouží slušný zacházení .
Touto žumpou jsme si prošli povětšinou všichni . To , co zamýšlíš jsou vyhozený prachy .
Tak jak ti tady už někdo psal ...: Když už musíš ,hrej zatím jen na ty dvě dvoupatnáctky , poleze z nich sice nehezkej zvuk , ale nic tě to nestojí.
Omlouvám se za prostořekost .

PeBe
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od PeBe » pát 17. říj 2025 7:42:19

Omlouvám se za prostořekost .
Nejsme přeci žádný dámský klub, tak nějaké to ostřejší slůvko zvládneme... :-D
Hlavně svatá slova, která měla padnout hned v úvodu :-) A jak píše Quicktor, tou žumpou jsem si prošel i já. "Mixák" SEAK, bastlené zesilovače, bastená "třípásma" 15, 12 a nahoře pieza, všecho z druhé až čtvrté ruky. Jednou jsem pojal touhu trochu to vylepšit a na výšky dal nějaké dynamické horny. Výšky to opravdu vylepšilo, bylo slyšet šum, jak ve sprše. SEAK a zesilovače šuměly, jakoby nedostávaly jiný signál :-D Když jsem později přešel přes různé jiné bedny a zesilovače laciných výrobců a analogové mixy Yamaha a AH ZED na aktivky RCF a digitál SC Ui a později AH CQ20, slyším, že se to nebe začíná projasňovat.
Chci tím jen říci, že kdybych hned na začátku dal na rady zkušenějších a rovnou koupil tu "drahou" techniku a klidně se i zadlužil, tak by to bylo dávno splacené a nestálo by to tolik, co jsem tam nasypal po troškách za polofunkční šroty.
Na druhou stranu. Dodnes až s dojetím vzpomínám na časy, kdy každý kšeft začínal s pájkou v ruce, aby se opravilo vše, co cestou upadlo... :-D Dneska už ani nevím, kde mám pájku zahrabanou, prostě se to zapojí a všechno hraje :-D
Co nejde silou, jde ještě větší silou...

Petr1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr1 » ned 19. říj 2025 7:24:00

]Nemusíš se omlouvat, ostřejší slůvka vypadaj jinak. Je to tak že tohle mám zaparkované v garáži a tak 3-4x do roka to vytahnu na zahradu, takže s tím nejezdim po akcích ani to nevydělává. Tak jen zprovozním ty subwoofery když už je mám. Jen se chci ještě zeptat. Přívod z powermixu zapojím do levého speakonu a z pravého povedu signál do satelitu? A na to propojení stačí jen dvoužilový kabel nebo potřebuji čtyřžilový, na té výhybce jsou zapojeny všechny kontakty na těch speakonech tak mi není úplně jasné kterými kontaktama co prochází
6C582F94-2CB8-44E7-B012-ED204F2A1AAB.jpeg

Marián

Příspěvek od Marián » úte 21. říj 2025 10:06:11

Stačí to napojiť 2-žilovým reprokáblom odporúčam okrúhly prierez do 10m by mal vyhovovať aj 2*1,5mm2, 10 a viac by som už dal 2,5ku. Z powermixu Left/A do 1. bedne(subwofra) Jack 6,3 TS (mono)-> speakon a potom káblom speakon->speakon do druhej bedne (satelitu), teoreticky je to jedno ale zvykne sa zapájať ľavý vstup, pravý výstup, obdobne na druhej Right/A. Left/B a Right/B nechať na powerimxe nezapojené.

Predpokladám že chceš hotové káble a nie ich sám vyrábať. Mali by vyhovovať pro snake TPL * LP (*=dlžka 3,5,10,15,20) a na prepoj pro snake TPL 1,5 LL. Samozrejme sú aj drahšie(značkové) alternatívy od Cordial CTL alebo Koltz SC3 ale myslím že na párkrát do roka bude aj ten pro snake OK konektory sú tam neutrik speakon NL2FX a rean Jack mali by byť v pohode.

Petr1
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Petr1 » úte 21. říj 2025 12:55:09

Dík za upřesnění kabely od Power mixu už mám jen jsem si chtěl ujasnit to propojeni abych něco nedkouřil. Stejně ještě potom pro jistotu změřím odpor až budou propojené.

Odpovědět

Zpět na „Repro“