beyma 15P1200/nd > EM15bass
-
- Reklama
zdravim, bude sedet tento reproduktor ve skeletu EM15bass? mate nekdo s timto reproduktorem zkusenost? jde mi o to ze potrebuju co nejvetsi vykon do tohoto skeletu, nebo jaky jiny reproduktor v cene cca 5000? libi se mi temi 1200watty. diky michal
-
banach
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
To budeš teprve stavět nebo už je máš? Kolik kusů? Už jsi rozhodnutý pro tento reprobox? 5000,- za samotný reproduktor už není málo a nabízí se otázka, zda se raději nezabývat jinou konstrukcí. Jinak ta Beyma by tam asi šla (i když tento reproduktor by se zřejmě předvedl v lepším světle v obyč. basreflexu), ale na maximální příkon se nedívej, to není příliš důležitý parametr. Potřebuješ repro se spíše nižším Fs a Qts, vyšším BL, Xmax není důležitá a stačí i menší hodnota. Za pět tisíc se už dá koupit i poměrně solidní reproduktor, podívej se po MB15H401 nebo 15PL100, dále třeba měniče od Precision Devices. Beyma dělá také velmi dobré basáky, ale jsem trochu na rozpacích, který typ doporučit.
S pozdravem Honza Banach
S pozdravem Honza Banach
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Ta bedna má malý objem, repro se tam bude hůře chladit..tedy pokud chceš do něj valit plný výkon. Já mám 18ND1200 v basovkách a hraje to dobře..ale em15bass bych se asi nezabýval. S tím repro uděláš lepší zvuk v nějakém bandpassu.
mam koupene 3 tabule(bohuzel mdf)ze kterych jsem prichystan sestavit 4ks tech beden(samozrejme ne ja ale truhlari, nad kteryma budu dohlizet dozor jestli delaji tak jak maji) takze je jeste nemam postavene, rozhodl jsem se pro ne, protoze nejsou nejak extra velke a citlivost maj docela velikanskou. s tim chlazenim v te ozvucnici to problem je, resit jsem to chtel plechovymi madly, tepelnym cidlem pro digi teplomer a mozna i nejakym hlinikovym profilem o tloustce 18mm(kvuli rezonancim). slo mi o par veci: male rozmery, velky vykon(ak.tlak),vypadalo skvele, a aby to hralo slusne a abych mel nad tim boxem kontrolu co se tyce teploty a vykonu(to bych resil potom asi procesorem ten vykon). co by ste teda doporucili misto toho boxu? aparat se bude zvetsovat, a pouzivan bude na vsechny styly hudby
-
george_58
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
No podívej..ony em15bass špatné nejsou, ale nezahrajou ti tak nízko. Ta bedna má největší citlivost od nějakých 80dB. Každopádně abys udělal dobrý zvuk, podle mého názoru je musíš určitě procesorovat a to nejméně nějakým DBX PA nebo Sabinou 240 či jak se ta krabka jmenuje.
Já na ně hrál asi 2 roky s DCX od behringeru a pořád tomu něco chybělo. Prostě nebyl jsem s tím zvukem spokojený. Pak jsem si koupil kopie SB1000, zvuk se o dost zlepšil, takže jsem je přestal vytahovat úplně. Pak jsem si koupil nový procesor a zjistil jsem, že zvuk se zlepšil nekolikanásobně a najednou už na menší akce(kluby a tam kde se tahá aparát do schodů) beru zase ty em15bass. Na procesoru jen mírně zpozdím vrchy a na 40 Hž mám nastaveno + 4dB. Z hora to řežu už někde kolem 82 Hz(ale to spíše podle podmínek sálu, ty presety si dolaďuju na místě). Nemám tam ale eminence, ale taky Beymy 15g40.
Takže určitě ti to hrát nějak bude, o tom žádná, ale pouvažoval bych radši nad nějakou konstrukcí typu hornflex, která hraje níž, rovněji a nebudeš muset řešit problémy s hornama v sálech, kde můžeš občas narazit(basující pisoáry a na place basy nicmoc).
Já na ně hrál asi 2 roky s DCX od behringeru a pořád tomu něco chybělo. Prostě nebyl jsem s tím zvukem spokojený. Pak jsem si koupil kopie SB1000, zvuk se o dost zlepšil, takže jsem je přestal vytahovat úplně. Pak jsem si koupil nový procesor a zjistil jsem, že zvuk se zlepšil nekolikanásobně a najednou už na menší akce(kluby a tam kde se tahá aparát do schodů) beru zase ty em15bass. Na procesoru jen mírně zpozdím vrchy a na 40 Hž mám nastaveno + 4dB. Z hora to řežu už někde kolem 82 Hz(ale to spíše podle podmínek sálu, ty presety si dolaďuju na místě). Nemám tam ale eminence, ale taky Beymy 15g40.
Takže určitě ti to hrát nějak bude, o tom žádná, ale pouvažoval bych radši nad nějakou konstrukcí typu hornflex, která hraje níž, rovněji a nebudeš muset řešit problémy s hornama v sálech, kde můžeš občas narazit(basující pisoáry a na place basy nicmoc).
ok, kdyz bych teda chtel ty hornflexy, nebo jeste uvazuji o Classa A(ale ty jsou zrejme vetsi), tak mel by nekdo, nebo dokazal by nekdo navrhnout schema skeletu? protoze ve winISD totiz nejsou reproduktory zapsany:-(
-
OK2MDK
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
ahoj
zakládat nové téma mi přišlo zbytečné a tak využiju to to...
Chtěl bych se zeptat jestli teda ty EM15bass jsou dobrá volba, mám k dispozici bohužel drevotřísku (prachy nejsou a tohle bylo doma) chtěl bych to toho dát i doporučené repro.
Bylo by to na vice mene pevnou instalaci v diskotéce ted tam jsou pouze kompakty a ty bass to nestíhá. Kdyby byla nejaká jiná koncepce nebudu se bránit.
Díky Mirek
zakládat nové téma mi přišlo zbytečné a tak využiju to to...
Chtěl bych se zeptat jestli teda ty EM15bass jsou dobrá volba, mám k dispozici bohužel drevotřísku (prachy nejsou a tohle bylo doma) chtěl bych to toho dát i doporučené repro.
Bylo by to na vice mene pevnou instalaci v diskotéce ted tam jsou pouze kompakty a ty bass to nestíhá. Kdyby byla nejaká jiná koncepce nebudu se bránit.
Díky Mirek