Visiace mikrofony
-
- Reklama
-
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Ahoj chlapi,
riesim akurat otazku investicii do 2 - 3 kondenzatorov, ktore budu uzivane aj ako visiace (pavuk nad javiskom napr.pre folklor a pod.)
Mali by byt takpovediac univerzalne, tych akcii zase nie je az tak moc, takze aj spev aj nastroje (nejaky kompromis pre okresnu ligu).
Bude teda potrebne, aby vedeli aspon ako tak zobrat husle, violu, folklorne spev-tanec. skupiny aj jednotlivcov a pod.
Ak mate nejake overene modely na podobne vyuzitie, budem rad. Diki.
riesim akurat otazku investicii do 2 - 3 kondenzatorov, ktore budu uzivane aj ako visiace (pavuk nad javiskom napr.pre folklor a pod.)
Mali by byt takpovediac univerzalne, tych akcii zase nie je az tak moc, takze aj spev aj nastroje (nejaky kompromis pre okresnu ligu).
Bude teda potrebne, aby vedeli aspon ako tak zobrat husle, violu, folklorne spev-tanec. skupiny aj jednotlivcov a pod.
Ak mate nejake overene modely na podobne vyuzitie, budem rad. Diki.
Visiace mikrofony
I při zavěšení mikrofonů je dobré zajistit jejich nasměrování a nenechat je snímat podlahu. Optimální je použití malých, lehkých elektretů, kde lze zajistit nasměrování jednoduchým přípravkem z drátu. Viz tento datesheet http://www.audixusa.com/docs/specs_pdf/adx40.pdf. Horší už je to s tou univerzálností.
Zvukař bez www stránek
-
xb
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Ja resim podobny pripady - sbirani folkloristu - taky. Mikrofony pouzivam Sennheiser ME64 / ME66 (protoze jine momentalne nemam) a od veseni jsem uz nejaky rok nazpatek upustil. Pokud chces snimat ruchy a dupani tak je to dobry, ale na zpev ci na muziku to idealni neni. Daleko lepsich vysledku mam pri postaveni mikrofonu pred hranu jeviste. Samozrejme ze podminkou dobreho sejmuti zpevaku je aby byli otoceni k divakum.
Driv jsem nad jeviste vesel 6 ME64, ted pouziju 1x ME64 a 2x ME66 a zni to lip jak s tema 6ti.
Driv jsem nad jeviste vesel 6 ME64, ted pouziju 1x ME64 a 2x ME66 a zni to lip jak s tema 6ti.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Taky bych asi mikrofony směřoval spíš rovně nebo odspodu nahoru, když jsem ty mý Perceptiony 170 nasměroval při zvučení ze stativů směrem dolů bralo to neskutečnej bordel dokonce to mělo tendence nahoukávat a lepších výsledků jsem opravdu dosáhl umístěním vodorovně cca v 150-170 cm výšky (pro děcka pochopitelně umístit níž
)
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Pokud chces veset tak samozrejme tady muzu slouzit, bud muzes povesit DPAckovy miniatury (levnejsi reseni) a nebo tak jako maji v Rudolfinu povesit kompaktni DPAcka (kardioida je 4031 / 4022 / 4023 ) . TO je sice drazsi reseni, ale zato je to pro tenhle ukol ten nejlepsi mikrofon (dela se na to take smerovaci drzak, muze to viset primo na kabelu ktery ma dostatecnou nosnost i na pripadnou hrazdicku atd.) Viz zde:
http://www.dpamicrophones.com/en/produc ... tegory=114" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak je druha moznost, pouzit na forbine parketak ... treba DPA 4061 s gumovou plackou BLM 6000 coz je uzasna, nenapadna a neznicitelna vec.
viz zde: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... 000-b.html" onclick="window.open(this.href);return false;

http://www.dpamicrophones.com/en/produc ... tegory=114" onclick="window.open(this.href);return false;
Pak je druha moznost, pouzit na forbine parketak ... treba DPA 4061 s gumovou plackou BLM 6000 coz je uzasna, nenapadna a neznicitelna vec.
viz zde: http://www.audiopro.cz/prodejni-katalog ... 000-b.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Pavel Sulek
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
TO Safa: Pozeral som Vas web. Je to ozaj take Heavy-duty, ze na to moze eventuelne tanecnik slapnut? Vies mi povedat, kolko to cca stoji?
To XB: Takisto "visaky" nemam moc rad, no jedna sa mi teraz o akcie, kde su folkloristi natacani na DVD a zvuk beriem ja. Akakolvek viditelnost mikrofonov je vylucena (takmer 100perc.autentika). Takze mikr.cierne s protiveternymi krytmi, dostatocne vysoko, aby boli mimo zaber + cierne pozadie. A poziadavka je este taka, ze visaky musia snimat aj kapelu, pricom jej vzd.od solistov je asi 3m. Teda selektivita nastrojov a spevov v stopach ziadna vysoke presluchy a pod. A mas pravdu, kondiky krasne beru dupanie, kroky a vsetky ruchy.
No nas zakaznik, nas pan, vie o kompromisnom zvuku, no aj tak chcem z toho dostat co najviac.
To XB: Takisto "visaky" nemam moc rad, no jedna sa mi teraz o akcie, kde su folkloristi natacani na DVD a zvuk beriem ja. Akakolvek viditelnost mikrofonov je vylucena (takmer 100perc.autentika). Takze mikr.cierne s protiveternymi krytmi, dostatocne vysoko, aby boli mimo zaber + cierne pozadie. A poziadavka je este taka, ze visaky musia snimat aj kapelu, pricom jej vzd.od solistov je asi 3m. Teda selektivita nastrojov a spevov v stopach ziadna vysoke presluchy a pod. A mas pravdu, kondiky krasne beru dupanie, kroky a vsetky ruchy.
No nas zakaznik, nas pan, vie o kompromisnom zvuku, no aj tak chcem z toho dostat co najviac.
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Muze se na to slapnout ... pokud to netrefi dama na jehlach (coz tanecnici obvykle nemivaj) primo do otvoru pro mikrofon tak to ten mikrofon unese. Pokud ses z CZ tak ti ho muzu pujcit na vyzkouseni, pokud ze SK tak se obrat na firmu G-tec kde ti jiste radi vyjdou vstric.
Vyhodou tohohle mikrofonu je jeho univerzalnost, to ze jde pouzit jako parketa je jen tresnicka na dortu. Totiz mikrofon 4061 se da pouzit na spoustu dalsich veci (treba na housle) ... takze krome partkety mas velice univerzalni mikrofon kterej se hodi na lecos. MOC cena s redukci do XLR (pocitam ze to budes chtit pripojit na XLR a ne na bezdrat) je 12 205,83 Kč vc. DPH s tim ze ta placicka BLM 6000 stoji 462,91 Kč vc. DPH (dela se v cerne a v bile barve, to ostatne ten mikrofon taky plus telova a hneda).
Vyhodou tohohle mikrofonu je jeho univerzalnost, to ze jde pouzit jako parketa je jen tresnicka na dortu. Totiz mikrofon 4061 se da pouzit na spoustu dalsich veci (treba na housle) ... takze krome partkety mas velice univerzalni mikrofon kterej se hodi na lecos. MOC cena s redukci do XLR (pocitam ze to budes chtit pripojit na XLR a ne na bezdrat) je 12 205,83 Kč vc. DPH s tim ze ta placicka BLM 6000 stoji 462,91 Kč vc. DPH (dela se v cerne a v bile barve, to ostatne ten mikrofon taky plus telova a hneda).
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, -
Tomáš
Re: Visiace mikrofony
Ahojte, konecne som sa dotlacil sem napisat (aj ked ja velky amater...
)
a navyse uz je asi neskoro, ale mozno sa to niekomu este zide...
V decembry som ku nam vybral tieto:
http://shop.mediatech.sk/?ref=JGNtZD0nd ... uct=111511
(a tiez som na jednom mixe v sluchatkach pocul aj praskanie podlahy...)
Horsie to mam ked chcem do reprakov poriadny hlas, aj spatnu vazbu alebo toeda to hukanie som narobil...)
Mam to akoze na divadlo - hraju deti a len 2 ks takze zatial mi funguje podla toho kde a ako ho zavesim a kdo mi tam vyprava.
Skusal som to aj na zbor (nikto sa zatial moc nestazoval, len v nasich podmienkach sa mne od mixu tiez nepocuva dobre a navyse si nemyslym-viem ze nemam dobry hudobny sluch...)
Tak hadam sa s nimi este niekedy pohram, alebo sa najde niekto lepsi...
A mozno by ich nebolo zle doplnit o dalsie a mozno aj take ako tu predomnou ukazujete na podlahu...
Keby niekto mal zaujem vyskusat... tak asi bude mat smolu, som zo Slovenska.
a navyse uz je asi neskoro, ale mozno sa to niekomu este zide...
V decembry som ku nam vybral tieto:
http://shop.mediatech.sk/?ref=JGNtZD0nd ... uct=111511
(a tiez som na jednom mixe v sluchatkach pocul aj praskanie podlahy...)
Horsie to mam ked chcem do reprakov poriadny hlas, aj spatnu vazbu alebo toeda to hukanie som narobil...)
Mam to akoze na divadlo - hraju deti a len 2 ks takze zatial mi funguje podla toho kde a ako ho zavesim a kdo mi tam vyprava.
Skusal som to aj na zbor (nikto sa zatial moc nestazoval, len v nasich podmienkach sa mne od mixu tiez nepocuva dobre a navyse si nemyslym-viem ze nemam dobry hudobny sluch...)
Tak hadam sa s nimi este niekedy pohram, alebo sa najde niekto lepsi...
A mozno by ich nebolo zle doplnit o dalsie a mozno aj take ako tu predomnou ukazujete na podlahu...
Keby niekto mal zaujem vyskusat... tak asi bude mat smolu, som zo Slovenska.
Visiace mikrofony
Zdravim, potreboval by som poradit, ako ozvucit jeden priestor, kde bude maly detsky folklorny festival. Mam pouzit aj visiace mikrofony a ako ich nasmerovat? Mam moznost natiahnut uhlopriecne (strom-tribunavlavo lanko), alebo pouzit radsej mikrofony na zemi na stojanoch nasmerovane na spievajucich tanecnikov. Tiez by som vas chcel poprosit o radu, ako by ste rozmiestnili reprosustavy. Ak pouzijem len 2 sustavy, tak nemozem brat ruchy a spevy z tanecnej plochy pred sustavami, lebo to bude nachylne na vazbu. Pripadne mam pouzit 4 alebo 6 reprosustav na vsetky tri strany zvlast? Doteraz sme sa vzdy ozvucovali len dvomi reprosustavami, pricom niektori tanecnici mali klopove bezdrotove mikrofony. Teraz tu budu vystupovat aj cudzie detske subory a deti az tak hlasno spievat nevedia. Nejde tam o nijake velke decibely, ale aby ozvucenie prehlusilo aspon sum, ktory robi obecenstvo a stanky s remeslami, ktore su pozdlz celeho arealu. Ako by ste toto riesili vy?

-
kalvoj
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Visiace mikrofony
Nejlépe se jeví možnost třetí, ovšem musíš myslet taky na to, že i ti tanečníci potřebují slyšet, co se hraje
.