Analogovy vicestopak

Otázky a odpovědi ze STUDIOVÉ PRAXE - co, jak a proč dělat atd. (otázky na techniku směřujte do sekce Zvuková technika).
Odpovědět
  • Reklama
  • dLive masterclass PRAHA with Dylan Mitrovich
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Analogovy vicestopak

Příspěvek od Jakub »

Nevite nekdo, zda se da vubec jeste sehnat za slusnej penize nejakej starsi analogovej vicestopej magnetak??

Narazil jsem na klasiku - Yamaha MT8X - 8mi stopej analog na kazety, za asi 8.000,- Kc. Nevim, zda to neni cena vysoka, nebo naopak nizka.

Dokaze mi poradit nekdo fundovany?

Diky.

...není třeba hrát nahlas...
Ota
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Ota »

Pokud nejde o sběratelství, tak bych v této HDR době nechal kazeťák kazeťákem. Pokud sháníš něco staršího v profi analogu, proběhla nedávno diskuse na toto téma na www.zesilovace.cz, někdo to tam nabízel.
Jakub
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jakub »

No me jde konkretne o to, ze bych chtel nahravat do vice stop, co nejlevneji. I na ukor kvality.

Vim, ze HDR je fantasticka vec, ale poradny stroj (kdyz pojedeme na platforme "Wintel") tak je to 20-30 tisic plus kvalitni zvukova karta a navic SW koupit legalne, taky neni sranda.

Oproti tomu jetej 4 stopak je jednorazova investice v castce kolem 5ti tisic korun. Navic jde tak castnecne i o hobby, mam rad tyhle stary analogovy kramy :)

...není třeba hrát nahlas...
Rastika
Uživatel
Uživatel

Příspěvek od Rastika »

ja som pouzival za starych casov 4 stopovy Tascam po roku zacalo kolisanie
rychlosti nevedeli si stym rady ani v servise.potom som mal 4 stopovu
Yamahu po2 rokoch zacali odchadzat potaky.takze lacny analog
skor neodporucam po case je stym viac starosti ako radosti.
safa
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od safa »

Jakub píše: platforme "Wintel") tak je to 20-30 tisic plus kvalitni zvukova karta a navic SW koupit legalne, taky neni sranda.
... jeden OT: j vetsine lepsich zvukovejch karet uz vyrobce nejalou tu LE verzi (zpravidla velmi dobre pouzitelnou) dodava ... (napr. ke kartam E-MU davaji CubaseLE, SOnar LE a tedka i Samplitude SE ;-) )
jahtone

Analogovy vicestopak

Příspěvek od jahtone »

Kámoš tedka nedávno jeden sehnal a věčinou přez něj skladbu přetáhne a zvuk je potom mnohem lepší než čistě digital.analog a digital je větší sranda
:D
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Analogovy vicestopak

Příspěvek od honza637 »

Pánové, solidní analogový magnetofon je daleko dražší záležitost než HDR. Použitý Studer A800 16 nebo 24 stop začíná na ceně 150 000 Kč s tím, že se na něm zpravidla ještě servisuje. 8 stopý Studer A80 je cca tak 50 000,-Kč. Oproti digitálu bych to doporučoval těm, co to neznají slyšet. Je to špička techniky a jedna z nejpovedenějších záležitostí. Kdekdo si myslí že špička techniky jsou japonci ale TO NENÍ PRAVDA.
Tak trochu se v téhle technice šťourám v rámci svých možností a dle mého mínění lepší zvuk snad ani není, zvuk má úžasnou, teplou a reálnou barvu. Není náhodou, že asi před 6ti lety si američani objednali serii 1000 ks magnetofonů Studer A827, šlo tehdy o tzv. zlatou edici.
http://radiotechnikatabor.cz/studer/A80/" onclick="window.open(this.href);return false;
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
frantik
Uživatel
Uživatel

Analogovy vicestopak

Příspěvek od frantik »

Tak tak, dobrý anál ničím nenahradíš! Někdy si říkám, že u špičkových strojů to bude záviset od úhlu pohledu, jestli digitál brát jako lepší, že nemá neduhy analogu nebo naopak analog brát jako nekonečně detailní digitál, který není schopné finančně únosné digitální zařízení nasimulovat. Jediné co mě z digitálů fakt oslovilo (moc mi toho rukama neprošlo) byl speaker management DPA226 od XTA, ne nadarmo se tomu říká "digitální analog". DBX Driverack měl kamoš v apecu, zvučil jsem na to pár akcí a naznal, že pro mě to teda není, domorobo analogový cross mi zní lépe.
My, co jsme starší, pamatujeme ty šumící mašinky, ale zvukově naprosto kouzelné, třeba Electric Mistress Flanqer od EH, páskové echo Rolland RE-501 či nouzově udělané echo z tříhlavého páskového magnetofonu Tesla...
Jsem zmatkař, někdy. No a?
honza637
Uživatel
Uživatel
Kontaktovat uživatele:

Analogovy vicestopak

Příspěvek od honza637 »

Přesně tak Frantiku, ale A80tka opravdu nešumí =D> =D>
Mám možnost zhodnotit :lol: Osobně zastávám názor že digitální technika se ještě musí vyvinout než to bude ono, ostatně analog se vyvíjel dost dlouho taky. Třeba se jednou dočkáme že digitál bude mít tu barvu a kvalitu zvuku jako analog. Nesmírná výhoda digitálu je zas v životnosti záznamů =D>
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
frantik
Uživatel
Uživatel

Analogovy vicestopak

Příspěvek od frantik »

No neříkám přece, že 800-ka šumí, nikdy jsem s ní bohužel neměl tu čest. Vím toliko, že značka Studer byla ve své době symbol kvality. Bral jsem to z pohledu té běžně dostupnější techniky, kde nějaký zbytkový šum nebyl podstatný oproti zvuku, co z toho šel. Jinak naprostý souhlas s tím, že digitál se musí ještě hodně dlouho vyvíjet a možná to bude chtít i nějaký zcela nový přístup k věci, jiné algoritmy na zpracování signálu a snad se nějakého průlomu i dožijeme.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
Odpovědět

Zpět na „Nahrávání a práce ve studiu“