šavle na max a zvuk nikde
-
- Reklama
Ahojte
když jedu někam do menších prostor,vemu sebou
2x repro DAN Acoustic 200W,
Behr-mix Eurorack MX 2004
Behr-zesilovač EP 15OO nebo PHONIC 1500,
drát mic audiotechnika E61
bezdrát mic stage line
Cd player,
no a aby šel drátový mic slyšet,musím dát šavle na max,citlivost mám na hraně pískotu,no hrůza
bezdrát je na tom lépe,ten nemusim tahat tak nahoru
no CDčko už na 1/3 řve
no a tak by mě zajímalo proč,
protože když použiju stejnou sestavu komponentů s jinými reproboxy
s(peavey-vrchy 1OOW,spodek 150W(ve spodkách je repro tesla,),tak ten mic je už dobře hlasitej
taky by mě zajímal postup nastavení citlivosti,nejdříve gain,a pak vytahnout šavli ?
asi to bude chtít nějakej předzesilovač pro mic,,, nebo ?
sice plánuju koupi komplet většího aparátu,ale když pojedu nekam na malou akci,s menším aparátem ?
nedávno sem hrál na kompletu http://www.maxistore.cz/maxistore/s65/K ... 00-PAM-500" onclick="window.open(this.href);return false;
a mic byl krásně nahlas
když jedu někam do menších prostor,vemu sebou
2x repro DAN Acoustic 200W,
Behr-mix Eurorack MX 2004
Behr-zesilovač EP 15OO nebo PHONIC 1500,
drát mic audiotechnika E61
bezdrát mic stage line
Cd player,
no a aby šel drátový mic slyšet,musím dát šavle na max,citlivost mám na hraně pískotu,no hrůza
bezdrát je na tom lépe,ten nemusim tahat tak nahoru
no CDčko už na 1/3 řve
no a tak by mě zajímalo proč,
protože když použiju stejnou sestavu komponentů s jinými reproboxy
s(peavey-vrchy 1OOW,spodek 150W(ve spodkách je repro tesla,),tak ten mic je už dobře hlasitej
taky by mě zajímal postup nastavení citlivosti,nejdříve gain,a pak vytahnout šavli ?
asi to bude chtít nějakej předzesilovač pro mic,,, nebo ?
sice plánuju koupi komplet většího aparátu,ale když pojedu nekam na malou akci,s menším aparátem ?
nedávno sem hrál na kompletu http://www.maxistore.cz/maxistore/s65/K ... 00-PAM-500" onclick="window.open(this.href);return false;
a mic byl krásně nahlas
- Přílohy
-
- DSC03806.JPG (47.62 KiB) Zobrazeno 2775 x
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
- safa
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Predpokladam ze ten mikrofon myslis AT PRO 61 ... cili dynamickou hyperkardioidu (coz sice primo z vlastni zkusenosti neznam ale predpokladam, ze by to mel bejt aspon trochu slusnej mikrofon). Hele nemas ho zapojenej pres nejakou redukci ktera ti symetrii nejak nevhodne znesymetrizuje ? Treba esli nespojuje 2jku s 3jkou ... nebo tak neco... ale to by zase ale asi neslo do vazby ... tedy nehralo by to vubec IMHO.
Kdyztak popis jak a kam ten mikrofon zapojujes ...
Jinak nevim ... divny
Kdyztak popis jak a kam ten mikrofon zapojujes ...
Jinak nevim ... divny
Šáfa ::::::
Soundman.cz ,
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola,
FADER.cz
audiopro s.r.o.,
Zvukařská škola, šavle na max a zvuk nikde
o mic nejde,at jsem tam dal shure beta nebo stage line,tak je to stejný.
nemůže být něco s mixem ? ale to je blbost,tento mix jsem měl před tou mobilní sestavou od omnitronica co jsem psal na začátku,a tam to šlo docela good
abych to upřesnil tak mic jde slyšet,ale jde překřičet hlasem, .......
jo a čim větší shit mic,tak to jde slyšet víc.
když zapojíte
mic --> mix--> zesilovač --> reproboxy 2x 200 watt -
tak vám mic maká nahlas jako hudba ???
obr.)šavle na mic jsou nadoraz aby to bylo slyšet, cd je v 1/3
nemůže být něco s mixem ? ale to je blbost,tento mix jsem měl před tou mobilní sestavou od omnitronica co jsem psal na začátku,a tam to šlo docela good
abych to upřesnil tak mic jde slyšet,ale jde překřičet hlasem, .......
jo a čim větší shit mic,tak to jde slyšet víc.
když zapojíte
mic --> mix--> zesilovač --> reproboxy 2x 200 watt -
tak vám mic maká nahlas jako hudba ???
obr.)šavle na mic jsou nadoraz aby to bylo slyšet, cd je v 1/3
- Přílohy
-
- DSC04353.JPG (107.93 KiB) Zobrazeno 2734 x
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
Ten mic máš evidentně v LINKOVÉM vstupu, ten je zajisté natvrdo utlumen oproti tomu mikrofonímu vstupu do XLR určitě v rozsahu 15 až 25 dB (obvyklé hodnoty). Tady je ta chyba, navíc jede mikrofon do zbytečně velké impedance linkového vstupu. Zapoj mic přes klasický kabel XLR-XLR a bude klid.
Jsem zmatkař, někdy. No a?
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Jojo to je ta chyba
, nemúžeš dát mikrofon do linkového vstupu a čekat, že ti to valně pojede, musíš připojit do XLR nejlépe symetrickým kabelem XLR-XLR (2 žíly+stínění, piny 1-1 stínění, 2-2 + a 3-3 -), v horším případě asymetrickým (1 žíla+stínění, piny 1a3 spojeny na zem, piny 2 signál). Navíc jestli koukám dobře na manuál toho mixu, tak mikrofonní vstup má gain 10 až 60dB a linkovej 10 až -40dB, tzn., že když připojíš do linkovýho vstupu čím víc vytočíš gain doprava, tím víc ho utlumíš. Trochu zvláštní nastavování
.
Co se týká poznámky čím větší shit tím líp to hraje, to je daný impedancí mirkofonu, ten tvůj má 300ohm, třeba AKG D5 má 600ohm, a pro příklad Behringer XM 8500 má třeba 150ohm. a čím nižší impedance, tím míň musíš vytočit gain aby to hrálo, třeba na ty D5 musím točit tak na 2/3-3/4 gainu na mixu.
No a co se týká nastavení gain/fader, tak u každýho vstupu máš PFL/SOLO tlačítko, když ho stiskneš tak se ti mimo jiné na metru ukazuje úroveň vstupního signálu, takže si nastavíš gain aby ti ta úroveň běhala kolem nuly ve špičkách tak 4-7, tím máš nastavenej optimální vstup tak, aby jsi neměl buď signál přebuzenej (zkreslenej) a nebo moc slabej (pak by se ti tam míchalo třeba moc šumu z mixu) a pak už hejbeš jen faderem podle toho kolik potřebuješ aby ti z toho lezlo.
Jo ještě si pro mikrofony zapni ořez na 75Hz, to tlačítko u gainu, to ti ořezává takový ty dunivý ruchy (podlaha, manipulace s mikrofonem, trochu P,B apod.).
Co se týká poznámky čím větší shit tím líp to hraje, to je daný impedancí mirkofonu, ten tvůj má 300ohm, třeba AKG D5 má 600ohm, a pro příklad Behringer XM 8500 má třeba 150ohm. a čím nižší impedance, tím míň musíš vytočit gain aby to hrálo, třeba na ty D5 musím točit tak na 2/3-3/4 gainu na mixu.
No a co se týká nastavení gain/fader, tak u každýho vstupu máš PFL/SOLO tlačítko, když ho stiskneš tak se ti mimo jiné na metru ukazuje úroveň vstupního signálu, takže si nastavíš gain aby ti ta úroveň běhala kolem nuly ve špičkách tak 4-7, tím máš nastavenej optimální vstup tak, aby jsi neměl buď signál přebuzenej (zkreslenej) a nebo moc slabej (pak by se ti tam míchalo třeba moc šumu z mixu) a pak už hejbeš jen faderem podle toho kolik potřebuješ aby ti z toho lezlo.
Jo ještě si pro mikrofony zapni ořez na 75Hz, to tlačítko u gainu, to ti ořezává takový ty dunivý ruchy (podlaha, manipulace s mikrofonem, trochu P,B apod.).
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
Zdendo, s tím gainem to asi bude tak, že mic má -10 až -60dB a linka je utlumena odporovým článem o 20dB, takže rozsah gainu je pak +10 až -40dB, míněno jako úroveň na vstupu k dosažení vybuzení šavle na referenční hodnotu 0dBu. takže regulace bude obvyklá, céres se hulí z leva doprava.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Právě, že ne a to je mi divný, tady je screen z manuálu a stejně je to napsaný i na u poťáku.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
V tom manuálu je to špatně a na pultu je ten popis taky takový zmatený. Z blokáče jednoznačně vyplývá, že je to klasika: vstupní mikrofoní zesilovač s gainem +10 až +60dB a linkový vstup je realizován symetrickým odporovým děličem s útlumem 20 debilů, coč pak redukuje gain na -10 až +40dB. Výrobce by si měl ujasnit jak stupnici popisovat, buď jednoznačně jako zisk či jako úroveň zdroje signálu pro nominální vybuzení šavle na 0dBu a taky si pohlídat znaménka + a -. Slušnost je dát na gain dvě samostatné stupnice pro mikrofon a linku.
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
Je mi to jasný, hrušky a jabka dohromady, dobrý je, že to maj napsaný i na mixu.
Ale už se odchylujem od tématu i když původní problém je vlastně už vyřešenej.
Ale už se odchylujem od tématu i když původní problém je vlastně už vyřešenej.
Ani ne, zabýváme se přeci chybama v prospektu a nejasným popisem na mixu, v těchto případech bude asi tápat hodně uživatelů a ne každý bude hledat odpověď v blokovém schématu pultu.