bazarový mix do 15 000
-
- Reklama
bazarový mix do 15 000
ahojte,
dnes jsem narazil na použitý mix yamaha mg 32/16 za 15 000,- ,zdálo se mi to úplně supr,,,
ale početl jsem si tady na fóru že místo yamahy doporučujete spíše jiné pulty
tak jsem se chtěl optat co by jste mi doporučili za 15 000 kč nějaký nejlépe 32, min 24 (použitý)
bude to na různé kulturní akce,,,
dnes jsem narazil na použitý mix yamaha mg 32/16 za 15 000,- ,zdálo se mi to úplně supr,,,
ale početl jsem si tady na fóru že místo yamahy doporučujete spíše jiné pulty
tak jsem se chtěl optat co by jste mi doporučili za 15 000 kč nějaký nejlépe 32, min 24 (použitý)
bude to na různé kulturní akce,,,
ještě úplně všemu co tam píšou nerozumím
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
-
jardatop
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bazarový mix do 15 000
Myslim, ze tak velky (32 nebo 24) pult se za 15000,- shani spatne. Pokud potrebujes opravdu tak velky pult a mas moznost koupit za tyto penize Yamahu, tak ju asi kup. Neni to spickovy pult, urcite je lepsi nez Behringer. Soundcraft nebo A-H by byla lepsi volba, ale to je jina cenova liga.
bazarový mix do 15 000
a 20 000 ? asi pořád málo 
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
bazarový mix do 15 000
Pult radši fungl nový, za cca 24litrů je už slušný Allen Heath, info např. na http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=76219" onclick="window.open(this.href);return false; .
Jsem zmatkař, někdy. No a?
-
honza637
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bazarový mix do 15 000
Tady je otázka jak na tom bude jeden z nejnižších delů téhle firmy za ty peníze.
Já doporučim něco jiného a už jsem to několikrát doporučil. Jsme v EU a tak není přece problem se podívat i v zahraničí. Ideální možnost pro zjištění jak se ceny mají je ebay. Pak jen zvážit nabídky...
Nové je samozřejmě nové.
Já doporučim něco jiného a už jsem to několikrát doporučil. Jsme v EU a tak není přece problem se podívat i v zahraničí. Ideální možnost pro zjištění jak se ceny mají je ebay. Pak jen zvážit nabídky...
Nové je samozřejmě nové.
Analog je analog - trochu toho šumu tam být musí...
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bazarový mix do 15 000
Z novejch mixů by se ještě do toho limitu vešlo toto:
http://www.audiotek.cz/Soundcraft-MPM20 ... e/:3:22522" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo toto:
http://www.audiotek.cz/Soundcraft-MFX20 ... e/:3:26860" onclick="window.open(this.href);return false;
To jen pro úplnost.
http://www.audiotek.cz/Soundcraft-MPM20 ... e/:3:22522" onclick="window.open(this.href);return false;
nebo toto:
http://www.audiotek.cz/Soundcraft-MFX20 ... e/:3:26860" onclick="window.open(this.href);return false;
To jen pro úplnost.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
bazarový mix do 15 000
proč radši nový ? bývají problémy ? potřebuji nejlépe 32 in , chci začít tak aby jsem nemusel odmítat nabídky kvůli nedostatku šavlí,frantik píše:Pult radši fungl nový, za cca 24litrů je už slušný Allen Heath, info např. na http://eshop.prodance.cz/DetailPage.asp?DPG=76219" onclick="window.open(this.href);return false; .
malou aparaturu mám,
ale co se týče nějaké větší,
tak začínám skoro od nuly, bedny,mix,zesíky,vetší auto,no a abych na to měl,tak koukám na použité
poznají pořadatelé a posluchači rozdíl zda je zvuk z mixu allen nebo yamaha ?
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
bazarový mix do 15 000
blaha píše:Z novejch mixů by se ještě do toho limitu vešlo toto:
nebo toto:
To jen pro úplnost.
no i když toto vypadá dobře,a takhle pouzitej Soundcraft nějakej 32 by se za cca 15 000 dal sehnat ne ?
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
-
pisty
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bazarový mix do 15 000
Nový pult nemá problém s chrastícími potenciometry, "vytahanými" konektory po stálezapojených konektorech a jiné (pro mě) lehce opravitelné závady.
Výhodou je i záruka...
No ale u bazarových kusů je zase možnost koupě opravdu dobrého pultu, s lepším zvukem, korekcemi, výbavou, auxy a co já vím čím ještě za takto směšný peníz, kde stačí jen trocha peněz a spousta práce, aby byl zase jako nový...
Jde o to, jestli si dokážeš poradit se "servisem" sám...
Taky jde o to jak na to chvátáš, protože na dobrý kus nemusíš zrovna jak na potvoru narazit...
Takže se musíš rozhodnout, jestli ti postačují tyhle nové "trošku hůře vybavené" pulty, nebo hledáš něco dobře hrajícího s 6ti auxy atp...
Výhodou je i záruka...
No ale u bazarových kusů je zase možnost koupě opravdu dobrého pultu, s lepším zvukem, korekcemi, výbavou, auxy a co já vím čím ještě za takto směšný peníz, kde stačí jen trocha peněz a spousta práce, aby byl zase jako nový...
Jde o to, jestli si dokážeš poradit se "servisem" sám...
Taky jde o to jak na to chvátáš, protože na dobrý kus nemusíš zrovna jak na potvoru narazit...
Takže se musíš rozhodnout, jestli ti postačují tyhle nové "trošku hůře vybavené" pulty, nebo hledáš něco dobře hrajícího s 6ti auxy atp...
klídek chlapi, to je nulák
bazarový mix do 15 000
Jestli máš málo peněz a aparát v podstatě taky ne, tak je představa pořízení všeho za hubičku a přitom spolehlivého na větší akce dost zcestná, bacha na to!
Pult JE ZÁKLAD. Nový nebo aspoň zánovní či dobrou značku proto, aby pokud možno hned nechrastily ovladače nebo takovou koncepci pultu, která umožňuje snadné opravy a výměnu dílů - toto Allen Heath dobře splňuje: samostatné šavle, svislá montáž desek, kvalitní fadery Alps 100mm délka, lehký chod, snadná výměna - jsou montované samostatně, přímo na panel.
32 šavlí? To už je velký formát na někoho, kdo do toho chce dát jen 15 - 20 tisíc, 20 až 24 mono šavlí většinou postačí bohatě. A když už velký formát, tak bezpodmínečně pult s podskupnami takže opět - příplatek.
Dobrý, jetý, zachovalý, vyrobený ještě v Anglii, zabudovaný v case, byl nabízen zde: http://prodance.cz/inzeraty.php?Action= ... ledat=gl22" onclick="window.open(this.href);return false; . Máš na něj těch 39 litrů?
Každý jak tu jsme, máme svoje favority, někomu Yamaha postačuje, já bych ji nikdy nechtěl, jednu jsem opravoval, viděl jsem ten vnitřek -nechcu...
Dobrý standard je též Mackie a Soundcraft. Ty malé Soundcrafty, co vzpomněl Blaha, tam by mi vadil malý rozsah parametrického středu, do 3,5 kHz je málo, já jsem zmlsaný rozsahem středů u Allánů, jsem na něj zvyklý a plně ho využívám.
Vidíš sám, že každá úspora s sebou něco nese. V okamžiku nákupu pultu je kapitola mix uzavřená a cokoliv chybějícího se platí - ztráta peněz při odprodeji plus nákup nového vybavenějšího modelu.
A_H proto, že je tam dobře vyvážený kompromis cena / výbava / kvalita / opravitelnost. Chce to ale minimálně něco z řady ZED, lépe GL2400.
Pult JE ZÁKLAD. Nový nebo aspoň zánovní či dobrou značku proto, aby pokud možno hned nechrastily ovladače nebo takovou koncepci pultu, která umožňuje snadné opravy a výměnu dílů - toto Allen Heath dobře splňuje: samostatné šavle, svislá montáž desek, kvalitní fadery Alps 100mm délka, lehký chod, snadná výměna - jsou montované samostatně, přímo na panel.
32 šavlí? To už je velký formát na někoho, kdo do toho chce dát jen 15 - 20 tisíc, 20 až 24 mono šavlí většinou postačí bohatě. A když už velký formát, tak bezpodmínečně pult s podskupnami takže opět - příplatek.
Dobrý, jetý, zachovalý, vyrobený ještě v Anglii, zabudovaný v case, byl nabízen zde: http://prodance.cz/inzeraty.php?Action= ... ledat=gl22" onclick="window.open(this.href);return false; . Máš na něj těch 39 litrů?
Každý jak tu jsme, máme svoje favority, někomu Yamaha postačuje, já bych ji nikdy nechtěl, jednu jsem opravoval, viděl jsem ten vnitřek -nechcu...
Dobrý standard je též Mackie a Soundcraft. Ty malé Soundcrafty, co vzpomněl Blaha, tam by mi vadil malý rozsah parametrického středu, do 3,5 kHz je málo, já jsem zmlsaný rozsahem středů u Allánů, jsem na něj zvyklý a plně ho využívám.
Vidíš sám, že každá úspora s sebou něco nese. V okamžiku nákupu pultu je kapitola mix uzavřená a cokoliv chybějícího se platí - ztráta peněz při odprodeji plus nákup nového vybavenějšího modelu.
A_H proto, že je tam dobře vyvážený kompromis cena / výbava / kvalita / opravitelnost. Chce to ale minimálně něco z řady ZED, lépe GL2400.
bazarový mix do 15 000
takže to nejspíše vydím na nějaký soundcraft 24in, neprodáváte někdo ?
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
- blaha
- Uživatel

- Kontaktovat uživatele:
bazarový mix do 15 000
Ještě je tu jedna věc jak si to pročítám zpětně, pro vážnější zvučení bych určitě přeskočil tyhle nízký řady, píšeš, že nechceš narazit na problém se vstupy, ale při tý ceně narazíš na problém s AUXy, většina těchto pultů má jen 2 PRE a 2 POST, popřípadě ty první 2 jsou přepinatelný, navíc maj max. jen jeden pár podskupin.
Osobně si myslím, že absolutně dostačuje 24in (drtivá většina kapel se do toho bez problémů vejde), ale potřebuješ minimálně 4PRE a 2POST AUXy a dobrý je mít 2páry skupin, velmi dobrý je mít 100mm fadery, popřípadě ještě MUTE skupiny, inserty na AUXech apod. plus je potřeba připočítat cenu kufru.
Takže výběr je jasnej z novejch: AH třída ZED, nebo GL2400, Soundcraft LX7-ii, nebo GB2
Ze starších pak: AH GL2200, Soundcraft LX7
Jak psal frantík třeba na bazaru u Prodancu, stačí zadat do vyhledávání GL, GB, LX, ZED.
GL tam je AH GL2200-32CH za těch 39 tis.
GB tam je Soundcraft GB4-24CH (mám já
) jenže ten je za 76 tis. a to je na tebe moc
ZED tam teď není žádnej
ALE!!!
LX tam je několik LX7-24CH v cenách od cca 21 do 28 tis. a to i s kufrem a dokonce i párákem.
Pro jistotu odkaz:
http://prodance.cz/inzeraty.php?Action= ... &Hledat=lx" onclick="window.open(this.href);return false;
A na rovinu: Pro to na co chceš ten pult používat, nic lepšího a levnějšího NESEŽENEŠ a ani o ničem levnějším z nižší kategorie nemá cenu uvažovat!!!
Osobně si myslím, že absolutně dostačuje 24in (drtivá většina kapel se do toho bez problémů vejde), ale potřebuješ minimálně 4PRE a 2POST AUXy a dobrý je mít 2páry skupin, velmi dobrý je mít 100mm fadery, popřípadě ještě MUTE skupiny, inserty na AUXech apod. plus je potřeba připočítat cenu kufru.
Takže výběr je jasnej z novejch: AH třída ZED, nebo GL2400, Soundcraft LX7-ii, nebo GB2
Ze starších pak: AH GL2200, Soundcraft LX7
Jak psal frantík třeba na bazaru u Prodancu, stačí zadat do vyhledávání GL, GB, LX, ZED.
GL tam je AH GL2200-32CH za těch 39 tis.
GB tam je Soundcraft GB4-24CH (mám já
ZED tam teď není žádnej
ALE!!!
LX tam je několik LX7-24CH v cenách od cca 21 do 28 tis. a to i s kufrem a dokonce i párákem.
Pro jistotu odkaz:
http://prodance.cz/inzeraty.php?Action= ... &Hledat=lx" onclick="window.open(this.href);return false;
A na rovinu: Pro to na co chceš ten pult používat, nic lepšího a levnějšího NESEŽENEŠ a ani o ničem levnějším z nižší kategorie nemá cenu uvažovat!!!
Naposledy upravil(a) blaha dne stř 03. čer 2009 11:14:22, celkem upraveno 1 x.
Zdeněk "Bláha" Blahovec, ozvučení, světla, stage, instalace, poradenství, divadlo Jaroměř
bazarový mix do 15 000
Zdeněk to shrnul velice dobře a dal dobré tipy na řešení. I když nemáš skoro nic, začni dobrým pultem a opravdu mysli i na ty AUXy, 4 odposlechové a 2 efektové sběrnice jsou absolutní minimum. Zesilovače, bedny apod. už se obměňují snáze, nehledě na to, že se dá na větší akci přiměřené PA půjčit u nějaké agentury nebo se s pultem k silnějšímu PA připojit. Pokud zvukař uvidí, že připojovaný pult je slušný, nebude mít zpravidla námitky.
bazarový mix do 15 000
moc vám děkuji,máte pravdu, vypadá to že budu mít Soundcraft Spirit LX7 za 22 000,-
ale při otázce zda je vše v pořádku mi pan odpověděl že se to musí všecko vyzkoušet,
ale že na něm hrál a dobrý,,,,
no tak mám trošku strach no,,,,,,
ale děkuju za doporučení,ještě že tu jste
ale při otázce zda je vše v pořádku mi pan odpověděl že se to musí všecko vyzkoušet,
ale že na něm hrál a dobrý,,,,
no tak mám trošku strach no,,,,,,
ale děkuju za doporučení,ještě že tu jste
PRAXE ZVUKOVÉ TECHNIKY
Re: bazarový mix do 15 000
každopádně když už tak bych bral něco se 100mm potenciometry